Corona fabeltjesnieuws – de geheimzinnige kroonziekte

Dieren lijden massaal aan smetvrees

Goedenavond lieve kijkbuiskinderen.

De grote dieren van Fabeltjesland, het grote dierenbos, het verre dierenbos en zelfs het buitenbos, hebben vandaag spoedberaad gehad over de uiteenlopende visies op de dreigende en geheimzinnige Kroonziekte. Velen zijn bang dat de maatregelen die verzonnen zijn in een poging om de kroonziekte de kop in te drukken, uit de hand lopen nu langzaam bekend wordt dat vrijwel al onze dieren massaal lijden aan smetvrees.

Zustercampagne

Truus de mier voert een campagne nu de mierennesten van haar zusters uit elkaar dreigen te vallen vanwege de 1.5mm afstand die mieren geacht worden te houden. Juffrouw Ooievaar heeft de dieren opnieuw opgeroepen om de handen ineen te slaan en samen te werken. Echter, de dieren zijn het er niet over eens wat er nu moet gebeuren. De angst voor de geheimzinnige kroonziekte is zo groot, dat de meeste dieren niet eens meer hun eigen klauwen durven te bekijken, laat staan te gebruiken, nu de boel massaal uit de klauwen loopt.

Geloofwaardigheid in het geding


De geloofwaardigheid van Meindert het paard is in het geding gekomen nu bekend is geworden dat zijn geneesmiddel, gefinancierd en ontwikkeld wordt door zijn vriendin Zaza Zebra. De dieren in het grote dierenbos twijfelen nu aan de onafhankelijkheid van dokter Meindert en geloven niet dat het geneesmiddel zal werken. Ook vrezen de dieren dat hun oren zullen groeien zodat zij nog meer leugens zullen horen die door het verzonnen geneesmiddel aangenomen zullen worden als waarheid. De meeste dieren zweren dat hun neus is gegroeid sinds het uitbreken van de Kroonziekte. Anderen doen het af als verzinsel.

Piet de pad is teruggekeerd van het verre buitenbos en sommigen hebben vernomen dat hij flink geld verdient aan de zogeheten klauwenmaskers die moeten voorkomen dat de ziekte zich verder verspreid. Lowieke de Vos wordt gezocht, want hij laat zich door niemand iets ontzeggen en doordat de andere dieren zo gefocust zijn op de Kroonziekte en het voorkomen ervan, zijn al vele onoplettende dieren ten prooi gevallen aan zijn nieuwste smikkel en smul kunsten. Toch heeft nog niemand hem te pakken kunnen krijgen.

Oproep tot samenzijn


Bor de Wolf roept op tot samenkomen en tot gezellig samenzijn, voordat de kroonziekte zich vermengt met de smetvrees die de ziekte met zich mee heeft gebracht. De eerste geheime bijeenkomsten waarin liefdevol samenzijn, knuffelen en aanraken zijn toegestaan, zijn geheel uitverkocht. Deze dieren zijn bereid te samen te sterven in vrede en gezelligheid, als de nieuwe wetten van alle dierenbossen de dieren niet langer toestaan zichzelf te zijn.

Angst voor besmetting


Truus de mier is gestopt met tuut tuut tuut tuut. Zij huilt nu grote kronentranen met tuiten die opgevangen worden door juffrouw ooievaar die de dieren wederom oproept tot samenwerking. Maar velen durven haar tranen niet op te vangen uit angst om besmet te worden.

Arthur de Leeuw blijft volhouden dat de Kroonziekte bestreden moet worden, zelfs als alle dierenbossen last krijgen van mond en klauw zeer, zodat zij hun waarheid niet meer durven te spreken. Dat laatste schijnen de nieuwste verschijnselen te zijn. Alle dieren lijken voorgaande ziektebeelden te zijn vergeten waardoor de geheimzinnige Kroonziekte meer macht krijgt dan nodig is.
Oef. Wat zeg ik?

Maar, denk er aan: oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker.

Fabeltjesnieuws is een initiatief van Leonie Linssen

Corona Fabeltjesnieuws – Tweede fase gedragsexperiment

Corona Fabeltjesnieuws – Tweede fase gedragsexperiment

Goedenavond lieve kijkbuiskinderen. De tweede fase van het Grote gedragsexperiment is twee dagen geleden ingegaan. Niemand mag weten wat het experiment inhoudt en alle dieren uit het grote dierenbos, speculeren er nu over. Velen denken dat het de bedoeling is om het...

Lees meer

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.