Ethische code en klachten

Leonie Linssen gaat uit van het principe dat wie in staat is zich werkelijk te verbinden met een ander, altijd een manier kan vinden om elkaar te bereiken en te verstaan. Lees hieronder hoe Leonie jouw klachten serieus neemt.

Leonie Linssen van Verander je Wereld neemt haar vak serieus en neemt veel tijd voor reflectie en bezinning. Zij heeft dit geintegreerd in werk en leven. Zo heeft zij op reguliere basis intervisie bijeenkomsten met andere professionals. Dit betreft een groep van psychologen, mediators, traumatherapeuten, energetisch therapeuten en coaches, gecertificeerd en niet (meer) gecertificeerd. Bij misverstanden en problemen, zal Leonie altijd haar collega’s raadplegen om haar manier van handelen en begeleiden tegen het licht te houden en blinde vlekken van zowel client als haarzelf, in beeld te brengen. Mocht er desondanks toch een klacht zijn, dan hanteert Verander je Wereld de procedure om

1) eerst samen in gesprek te gaan om helder te krijgen waar de schoen wringt en zo tot wederzijds begrip te komen

Mocht dit onvoldoende zijn, dan hanteert Verander je Wereld de procedure om

2) dit te doen met een onafhankelijke, tweede professionele coach met ervaring op het gebied van energiewerk en relatiecoaching.

Ook een mediator behoort tot de mogelijkheden. De intentie en doelstelling is om samen helder te krijgen wie en wanneer welke verantwoordelijkheid heeft laten liggen, zodat alle partijen kunnen leren en groeien en verder kunnen. Het indienen van een officiële klacht, kan, als dit alles niet naar behoren heeft geleid, via een procedure bij deze instantie. Ook hier zul je lezen dat je wordt uitgenodigd om eerst samen in gesprek te gaan. Laten we dit doen en in verbinding blijven.

Leonie Linssen heeft er in 2013 bewust voor gekozen om te stoppen met de certificeringen vanuit beroepsverenigingen. Vanaf 2007 tot dan was zij zowel gecertificeerd coach bij NOBCO als gecertificeerd counselor bij ABvC. De dwingende structuren vanuit de regelgeving van beroepsverenigingen, belemmerden haar in haar persoonlijke groei. Leonie wilde groeien via bijscholingen en trainingen waar haar interesse en groeipad lag, en niet waar zij punten voor kreeg. Zij zag zich genoodzaakt haar eigen weg te gaan, zodat zij al haar energie kon steken in het schrijven van boeken en publicaties, en de richting van de groei van haar ziel.

Leonie staat altijd open voor feedback. Aarzel niet haar dit te laten weten.

Volg Leonie

Laat je inspireren door Leonie. Lees als een van de eersten haar artikelen. En blijf op de hoogte van haar trainingen en wokshops.

of