Corona Fabeltjesnieuws – Tweede fase gedragsexperiment

Goedenavond lieve kijkbuiskinderen. De tweede fase van het Grote gedragsexperiment is twee dagen geleden ingegaan. Niemand mag weten wat het experiment inhoudt en alle dieren uit het grote dierenbos, speculeren er nu over. Velen denken dat het de bedoeling is om het grote dierenbos in twee groepen te splitsen, de voor- en de tegenstanders van de maatregelen rondom de geheimzinnige Kroonziekte. Maar tot nu toe wordt dit ontkend door de Grote Belanghebbers.

De eerste distelprikken

Zaza Zebra, de vriendin van dokter Meindert het paard, heeft laten weten dat de eerste distelprikken zijn uitgedeeld aan dieren die niet langer de muilkorven willen dragen, uit angst voor de geheimzinnige kroonziekte. Zoals jullie weten is er grote onenigheid in het bos over het dragen van de muilkorven. De sfeer in het grote buitenbos is dermate slecht, dat zelfs Loeki de Leeuw van kijkbuisland door velen niet langer geloofd wordt. Vele dieren willen niets meer te maken hebben met de kijkbuisuitzendingen van Loeki de Leeuw, die tot dan toe als betrouwbaar en wijs werd ervaren. Loeki de leeuw geeft echter als een echte leeuw betaamt, niet op en heeft aangegeven zelfs door te gaan als niemand haar nog wil geloven.

Tot onze grote spijt moeten we mededelen dat Stoffel de schildpad nog steeds niet in het grote buitenbos is verschenen. Nu de winter nadert, vrezen velen dat Stoffel zich niet eens voorbereid op een winterslaap, maar zich van het leven zal beroven. Nog steeds weigert hij de deur open te doen.

Dieren weigeren muilkorven af te doen

Japie Krekel van Distelland is verheugd dat de eerste distelprikken zijn uitgedeeld. Vol trots loopt hij rond in het dierenbos. Hoewel Japie Krekel het verbod op muilkorven per 1 november had toegezegd, weigeren vele dieren deze af te doen. De angst voor de geheimzinnige Kroonziekte is dermate groot, dat er zelfs dieren zijn die de muilkorven niet af wensen te doen tijdens hun slaap. Anderen proberen de muilkorven op te houden tijdens het eten, waardoor de eerste nerveuze anorexia gevallen al zijn geconstateerd. Deze dieren menen dat het goed is om tijdelijk sober te leven en juichen de gevolgen als gewichtsafname toe.

Waar is het Grote Kardinaal virus?

Er is tot op heden niets meer vernomen van het Grote Kardinaalvirus dat bedoeld zou zijn om de geheimzinnige kroonziekte op te rollen. Veel dieren zeggen dat het Grote Kardinaalvirus nog steeds rondwaart, maar dat deze niet herkend wordt door de muilkorven die ondanks het verbod, nog steeds gedragen worden. Anderen zeggen dat de dieren het niet herkennen omdat Loeki de Leeuw het niet vermeld in de kijkbuisuitzendingen. Weer anderen zeggen dat deze dieren geen afscheid kunnen nemen van het gevoel van anonimiteit die het muilkorven met zich meebrengt.

Geheime knuffelbijeenkomsten nu openbaar

Bor de Wolf krijgt ondertussen steeds meer aanhangers. Hij was degene die de geheime knuffelbijeenkomsten organiseerde. Hij is zelfs zo succesvol dat er zelfs dieren zijn die in het openbaar knuffelen, tot grote genoegdoening van Bor. Bor heeft Juffrouw Ooievaar gevraagd met hem samen te werken om zo tot nieuwe ideeën te komen die onder haar vleugels geboren kunnen worden. Juffrouw Ooievaar vraagt dan ook alle kinderen haar hun leukste ideeën te sturen, zodat deze geïmplementeerd kunnen worden.

Maar denk er aan: oogjes dicht en snaveltjes toe. Want psssst…. niemand mag weten dat de kinderen de toekomst hebben. Ook in het grote dierenbos.

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.