Corona Fabeltjesnieuws – Nieuwe, zichtbare gevolgen

Goedenavond lieve kijkbuiskinderen. Dit is een extra uitzending van Fabeltjesnieuws, nu ons ter ore is gekomen dat Stoffel de Schildpad niet meer uit zijn huis is gekomen sinds hij als laatste vernam dat het Kroonvirus heeft gezorgd voor mond en klauw zeer en alle dieren in het dierenbos verplicht zijn melding te maken van mogelijke aanrandingehhh, pardon, aanrakingen met dieren die mogelijk besmet zijn met het geheime Kroonvirus. Eddie Bever was de laatste die Stoffel heeft gesproken, en die beweert dat Stoffel liever een Zomerslaap houdt dan weer uit zijn huis te komen maar dan met mond en klauw zeer kapjes.

Fietsende eenden?

Er is tevens vernomen dat Kwik en Kwek uit het verre buitenbos, gesignaleerd zijn in fabeltjesland op twee fietsen. Ze zouden tevens gespot zijn op de grens van het grote dierenbos en zij vertelden onze dieren dat zij wel twintig mond en klauw kapjes hebben gevonden in struiken en op gras die andere dieren hebben achtergelaten. Het is niet bekend welke dieren deze kapjes hebben achtergelaten, noch of zij dit bewust hebben gedaan of dat zij gedwongen zijn door andere dieren met een andere mening.

Op zoek naar bewijs

Op de vraag waarop hun goede vriend Kwak was, antwoordden Kwik en Kwek dat de meterstanden van hun fietsen verschillende waarden vertoonden, ondanks dat zij naast elkaar fietsten met dezelfde snelheid en dezelfde fietsen, en dat Kwak weigerde verder te fietsen totdat duidelijk was welke fiets de juiste getallen liet zien. Hij heeft zich gespoed naar Billy Wortel, die hem echter niet van dienst kon zijn omdat hij druk bezig is met de ontwikkeling van de nieuwste apparatuur om het geheime Kroonvirus beter in kaart te brengen, nu belangrijk is geworden dat kansberekeningen op potentiële ontmoetingen met mogelijke virusdragers worden meegenomen in de regelgeving.

In het grote dierenbos is geschokt gereageerd op het uit elkaar vallen van de drie vrienden die tot nu toe altijd onafscheidelijk zijn gebleven, maar Kwik en Kwek verzekerden onze insiders dat er niets aan de hand is. De tijd zal het uitwijzen.Veel dieren van het grote dierenbos vrezen voor meer overvallen en verkrachtingen, nu alle dieren verplicht zijn tot het dragen van mond en klauw zeer kapjes. De meeste dieren herkennen elkaar niet meer.

Vreemd gedrag ontmaskerd

Truus de mier is opnieuw aan het huilen geslagen toen zij haar vrienden Ed en Willem Bever niet herkende en hen zonder te groeten voorbij liep. Ook andere dieren hebben moeite om elkaar te herkennen. Zelfs hun eigengereide kwaaksels klinken anders nu bijna alle dieren de mond en klauw zeer kapjes dragen. Ze vrezen dat er een nieuwe besmetting zal komen van een ander virus, het Grote Kardinaal virus.

Juffrouw Ooievaar echter kijkt daar heel anders tegenaan. Volgens haar is het Grote Kardinaal virus juist bedoeld om het geheime Kroonvirus op te rollen en te achterhalen hoe het ontstaan is. Anderen zweren dat het een afleidingsmanoeuvre is voor duistere dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. De uitzendingen van Fabeltjesnieuws worden daarom vervroegd naar vroegere tijden, waarop het daglicht nog verzekerd was van lichtheid en vrolijkheid.

Licht van Witte Magica

Kinderen die niet durven te slapen, wordt aangeraden te mediteren en te tijdreizen naar betere tijden. Witte Magica heeft een meditatie ontwikkeld die zowel kinderen als dieren moet helpen om zowel het leven als de nacht weer zonder vrees tegemoet te treden. Ondanks dat Witte Magica niet in het grote dierenbos leeft, maar in het grote buitenbos, zijn er al vele dieren die geloven dat haar meditaties baat hebben. Andere dieren zweren bij de koude onderdompelingsmethode van Donald Duck, eveneens afkomstig van het grote buitenbos. Hij zweert bij een dagelijkse koude dompeling in koud zwemwater waardoor het geheime Kroonvirus volgens hem geen kans heeft. Veel vogels uit het grote dierenbos hebben zijn voorbeeld dan ook gevolgd. Hoe het grote Kroonvirus aan een zachte dood zal sterven is vooralsnog niet bekend.

Maar wees gerust, lieve kijkbuiskinderen, want de dieren die er niet in geloven, slapen tot nu toe het beste. Dus: oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker.

Fabeltjesnieuws is een initiatief van Leonie Linssen

Corona Fabeltjesnieuws – Tweede fase gedragsexperiment

Corona Fabeltjesnieuws – Tweede fase gedragsexperiment

Goedenavond lieve kijkbuiskinderen. De tweede fase van het Grote gedragsexperiment is twee dagen geleden ingegaan. Niemand mag weten wat het experiment inhoudt en alle dieren uit het grote dierenbos, speculeren er nu over. Velen denken dat het de bedoeling is om het...

Lees meer

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.