Ziekte anders benaderd

Naast coach en counselor ben ik ook mens, en ervaar ik net als ieder, soms ander belemmeringen of beperkingen. In dit artikel beschrijf ik mijn weg naar genezing van chronische, lage rugklachten en bronchitis.

Lage rugklachten

Al heel jong had ik rugklachten. Een scoliose was de oorzaak. Toen ik in het ziekenhuis ging werken en veel met patienten sjouwde op de röntgenkamer, verergerden ze. Er kwam een moment dat ik mijn schoenveters niet meer zelf kon strikken, zo stijf was ik. Regelmatig schoot het in mijn rug, waardoor ik weken uit de roulatie was. Ik kwam terecht bij een orthopeed die na onderzoek constateerde dat mijn vierde en vijfde ruggenwervel, aan elkaar vastgegroeid waren en de wervel erboven was te flexibel geworden doordat deze alles probeerde op te vangen.

Er was niks meer aan te doen, ik moest er maar mee leren leven. Ik was eind twintig en weigerde te geloven dat dit het was. Zo kwam ik na lang zoeken bij een chiropractor terecht die de boel weer in beweging bracht. Na een intensieve reeks van behandelingen, kwam ik daarna jaarlijk een paar keer terug voor een ‘onderhoudsbeurt’. Maar er was meer.

De spirituele oorzaak van mijn lage rugklachten

Ik ontdekte dat ik vooral last van mijn rug had, als ik mezelf te zwaar belastte. Niet alleen fysiek, maar ook door teveel taken op mijn bordje te nemen, dus door mijzelf letterlijk teveel te belasten. Vaak voelde ik dit als ik in een groep met mensen was. Inmiddels stond ik zo open, dat ik alles van anderen neigde over te nemen. Dus ook al hun emoties. Dat kon mijn rug niet aan.

De laatste keer dat ik door mijn rug ging, verbleef ik in Portugal bij een vriendin. Het was het jaar na de bosbranden in Portugal. Veel mensen waren geliefden, huis of land verloren. Verdriet en wanhoop lagen als een grijze energetische deken over het land. Ik voelde en trilde mee, alsof ik een stofzuiger was. Het was teveel voor mijn rug. Haar huis lag in de middle of nowhere, verscholen in de bossen en aan een onverharde weg vol kuilen en bulten. Er was geen chiropractor. Ik deed mijn innerlijk werk, dat verbonden was met een vorig leven waarin ik het leven had gelaten door een bosbrand.

Van mijn gidsen hoor ik over de spirituele oorzaak van mijn rugklachten: ‘taking over the responsibilities from others and the environment – the burden is too high. Solution: you may help, but not take over. Finding your own inner power.’

Het overnemen van verantwoordelijkheid van anderen is iets wat heel gewoon voor mij is. Ik herkende het ook vanuit min vorig leven in de Tweede Wereldoorlog. Dat mijn vierde en vijfde lendenwervel aan elkaar gegroeid zijn, heeft hier in mijn ogen ook een oorsprong. Ik zette in dat leven mijn seksualiteit in, om in leven te blijven. Het eerste chakra, staat voor bestaansrecht en het tweede voor seksualiteit. Door deze diep weggestopte krachten te bevrijden, verminderden mijn klachten en gebeurde het minder vaak dat ik door mijn rug ging. Ik leerde intuïtief te schilderen, als onderdeel van mijn innerlijke bevrijding. Een aanvaarding van nieuwe, creatieve krachten. Nu heb ik al jaren geen rugklachten meer gehad.

Bronchitis

Als kind al had ik veel last van mijn longen. Ik was regelmatig verkouden waarbij ik veel hoestte en bronchitis was op latere leeftijd een van de ziekten waar ik regelmatig last van had. Veelal betekende dat na een week, toch een bezoekje aan de huisarts voor antibiotica. Ik wist niet beter. Jarenlang nam ik jaarlijks de griepspuit. Het was door een bezoek aan de longarts inmiddels helder geworden , dat ik overgevoelige longen had. Ik reageerde veel sterker dan anderen op prikkels als rook, en een allergie voor huisstofmijt werd geconstateerd. Als ik bronchitis had, schoten mijn longen als vanzelf in de kramp.

Stoppen met de griepspuit

Toen ik weer eens bij de huisarts was, vroeg ik hem hoe ze nu konden weten welk griepvirus er in aantocht was. Dat was nooit met zekerheid te zeggen, de griepspuit werd gemaakt op de verwachtingen, antwoordde hij. Maar de intensiteit van de griep was dan minder, zo waren de verwachtingen. Toen ik na de zoveelste injectie van een griepspuit binnen 48 uur ziek werd, wat ook nog eens vijf dagen duurde, was het voor mij helder dat ik er mee wilde stoppen.

Toen ik in 2011 borstkanker kreeg, en voelde dat ik het anders wilde doen dan ik geleerd had vanuit de reguliere gezondheidszorg, kwam ik bij twee natuurgeneeskundigen terecht die mij begeleidden op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Zo werd ook opnieuw naar mijn oude longklachten gekeken. Ik kreeg voedingssupplementen in de vorm van vitamine C en D3, en magnesium.

Wat wil mijn lichaam?

Ik leerde te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Bij een opkomende verkoudheid vroeg ik aan mijn lichaam wat het nodig had. Rust of juist een wandeling? Extra vitamine C? Sauna of juist niet? Een dag thuisblijven op de bank onder een dekentje in plaats van werken met een aspirine tegen de klachten, zorgde er vaak voor dat het niet doorzette.

Verder ontdekte ik dat mijn longen symbool stonden voor mijn persoonlijke grenzen. Op een bepaalde manier was ik grenzenloos. Ik kon hierdoor ook niet goed luisteren naar de signalen van mijn eigen lichaam.

Aanranding door een groep

Ik wist al dat ik op 7 jarige leeftijd aangerand was door een groep kinderen uit mijn klas, ik wist hoe het begonnen was, en hoe het eindigde, maar de details van het hele gebeuren was ik kwijt. In een regressie waarbij ik liefdevol begeleid werd waarbij ademhaling een essentieel onderdeel was, ontdekte ik in 2017 wat er van minuut tot minuut, precies gebeurd was. Een van de jongens was op mijn hart gaan zitten en gaf de anderen instructies. Mijn ziel kon het niet aan, vertrok uit mijn lichaam en ging op zoek naar een veilige plek. Ik landde op een vogel die naar mijn huis vloog waar ik mijn broer in de tuin zag. De vogel kwetterde vanuit de heg, maar hij zag of hoorde het niet. Toen ik terug kwam in mijn lichaam, riep ik naar mijn vriendinnetje die op een afstand stond te kijken, dat ze mijn grote broer moest halen die thuis in de tuin aan het werk was. Dat deed ze. Hij zorgde er voor dat mijn belagers uiteindelijk er als hazen vandoor gingen.

De spirituele oorzaak van mijn bronchitis


Van mijn gidsen hoor ik over spirituele oorzaak van mijn longklachten: ‘being overruled by masculine forces that would sit on your heart – connected to sexual exploration energy. Solution: the freedom of your inner lion’ 

De bevrijding van mijn innerlijke leeuwin

Het opnieuw voelen van mijn innerlijke leeuwenkracht in de regressie, was essentieel voor mijn helingsproces. Nu kan ik deze energie doorgeven aan andere vrouwen die moeite hebben met het aangeven van grenzen, of die juist steeds over de grenzen van een ander gaan, zonder dit door te hebben of te kunnen stoppen.

We kunnen anderen niet verder helpen dan we onszelf kunnen helpen. Mijn ervaring is dat alle processen en al het innerlijk werk dat ik gedaan heb, tevens ten behoeve staan van anderen. Dat waar ik zelf weken over doe, kan ik soms in tien minuten aan anderen doorgeven. De kracht van het hart, gebundeld in een bijzondere samenwerking tussen mensen en spirituele gidsen. Als alles één word, kun je de hemel op aarde leven. Zo kan ik een bijdrage leveren aan de gezondheid van anderen door o.a. me open te stellen wat het lichaam nodig heeft, en door te tijdreizen naar de spirituele oorsprong van ziekten en deze samen te resetten.

Mijn genezing van borstkanker

Mijn genezing van borstkanker

Op 49 jarige leeftijd, op 8 maart 2011 ontdekte ik een harde knobbel in mijn linker borst. Het bleek borstkanker te zijn. Drie weken later kreeg ik de uitslag van de operatie en op dezelfde dag hoorde ik dat bij mijn oudste broer ook kanker was geconstateerd. Bij hem...

Lees meer

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.