relatie

leiderschap

spiritueel

Zelfmoord en het verlangen om anders te leven

Geschokt was ik in 2015, toen ik las over de zelfmoord van Joost Zwagerman en naar deze video keek, die zijn vriend dichter Rogi Wieg toont die zich 2 maanden eerder van het leven beroofde. Rogi vertelt over zijn depressieve periode en hoe hij in gesprek met Joost ervoer dat hij met een lichaam zat te praten. Hij kon geen contact maken met hem maken, want zelf was hij er niet. Zo voelt het dus om depressief te zijn. Er ging een stroomstoot door me heen toen ik het hem hoorde zeggen. Want het komt precies overeen met wat ik soms ‘zie’ bij mensen bij mij in de praktijk die komen voor een Trauma Bevrijding Intensive.

Helderziend zijn

Dan ‘zie’ ik delen van hun ziel of energielichaam er niet zijn en ergens buiten het lichaam hangen, soms ver weg, soms dichtbij. Het lichaam functioneert op de automatische piloot. De ziel is al deels vertrokken, vanwege oude pijn uit het verleden, door oude emotionele trauma-energie van vorige levens, vanwege emotionele onbalans in de systemische vader of moederlijn. Dat mag ik dan herstellen zodat de rust en de vonk om te leven terugkeert… 

‘Zelfmoord is niet de roep om de dood, het is de roep om een ander leven – Joost Zwagerman’

Ik was ontsteld, temeer omdat Zwagerman publiekelijk jaren had geroepen dat zelfmoord ‘not done’ was: dit deed je anderen niet aan. Hij probeerde uit alle macht zijn vriend ervan te weerhouden om zelfmoord te plegen. Iemand die zegt dat hij dood wil, wil niet dood, het is slechts een roep om een ander leven. Nu is hij blijkbaar tot het inzicht gekomen dat ook voor hem dit de beste keuze was. Een ultieme daad van zelfliefde? 

Sterven op twee manieren

Soms zie ik bij Trauma Bevrijding Intensives dat het licht bij mensen in hun ogen is verdwenen, of slechts heel zwak brandt. Ze kunnen geen contact meer maken met het licht van hun ziel. In de donkere tunnel van het zwarte niets ontstaat het verlangen naar de dood, oftewel: de geboorte van het licht.

Het licht in jezelf weer terugvinden kan op 2 manieren: Via de fysieke dood wat eigenlijk de geboorte van het bewustzijn in de lichtwereld is, of in het leven in het fysieke lichaam, door de geboorte van het bewustzijn en de lichtwereld hier op aarde te laten plaatsvinden. Dat is wat regelmatig gebeurt bij een Trauma Bevrijding Intensive: de geboorte van innerlijk leiderschap via het openen van het hart.

Het durven voelen van emoties

emotionele-schaal-voor-esther-hicks-site

Tijdens een Trauma Bevrijding Intensive laat ik me leiden door mijn intuïtie, kennis en ervaring en hierbij word ik bijgestaan door mijn soulteam zoals ik het noem. Het is een groep van engelen, gidsen en overledenen die mij op afstand begeleiden. Voor het gemak spreken ze me toe als ‘een stem’, meestal in het Engels. Tijdens zo’n sessie komen er vaak vorige levens voorbij. Dat zijn de energieën van pijnlijke emoties, die door situaties in het hier en nu getriggerd worden, en die gevoeld mogen worden. Ik ‘zie’ de zielen en de gebeurtenissen van vorige levens, thema’s die verbonden zijn met dit leven, en ik begeleid ze naar het licht. Het zijn vaak heftige emoties die diep weggestopt zijn, omdat ze onze existentiële angsten raken. Die angst zorgt ervoor dat we in het huidige leven, niet voluit durven te leven. We raken afgesloten van onze ziel en sluiten ons hart. De oplossing ligt er in om deze gevoelens volledig toe te laten en ze te omarmen.

Jaloezie, spanning en onmacht – een casus uit de praktijk

Dat is wat ik ook zag bij ondernemer Patrick (pseudoniem). Patrick had al jaren last van enorme spanning in zijn lijf. Hij had last van hevige gevoelens van jaloezie die zo sterk waren geworden dat hij in de loop van de jaren zich steeds meer was gaan afsluiten. Hij kon hierdoor geen positieve gevoelens meer ervaren. Hij hield bijzonder veel van zijn vrouw en ik zag de liefde tussen hen stromen. Maar Patrick wist niet meer hoe hij met de situatie om moest gaan. Hij gunde zijn vrouw haar liefde voor anderen, maar kon er zelf onmogelijk mee omgaan.

Eigenlijk zag hij het niet meer zitten; Hij had tien jaar therapie gehad die hen een heel eind had gebracht, maar tot de kern was hij niet gekomen. Hij had alles geprobeerd behalve totale overgave. Dat werd duidelijk bij de aanvang van de Trauma Bevrijding Intensive. En dat is wat we gaan doen, dacht ik: totale overgave, het loslaten van alle controle.Ik zag dat het licht uit zijn ogen was verdwenen en dat zijn ziel ergens als een lege zak boven zijn hoofd hing. Bij iedere bevrijding van energie een vorig leven, of bij ieder moment van verwerking van een thema uit zijn familielijn in het huidige leven, zag ik de zak indalen en in goud veranderen. Eerst zijn hoofd, daarna zijn borstgebied tot net boven het hart. Het was een heftige ochtend maar de grote transformatie zou in de middag plaatsvinden, zo ‘wist’ ik en was mij bevestigd door mijn soulteam.

Spiegels

Het belangrijkste thema was dat Patrick zijn beste vriend niet had kunnen ‘redden’ van zijn verslaving. Iedereen in zijn omgeving vond het goed van hem dat hij zijn vriend had losgelaten, omdat deze zich toch niet wilde laten helpen en anderen alleen maar ellende aandeed. Voor Patrick was het niet acceptabel dat hij hem had losgelaten. Het was alsof hij de enige was die zag hoe mooi zijn vriend diep van binnen was. Ik vroeg hem een steen te kiezen die symbool stond voor zijn vriend. Patrick koos een helder rond kristal. Toen ik hem contact liet maken met zijn vriend en de bijbehorende emoties, brak hij. ‘Het is alsof ik dit -en hij wees naar het heldere kristal- in iedereen kan zien. Ik zie het in iedereen! Ik kan de mensen niet anders zien dan zo. Ik voel altijd compassie, met iedereen. En nu zit ik hier, vol spanning in mijn lijf. De bron van de spanning verplaatst zich steeds, alsof ik hem niet te pakken krijg’ zei hij.

Christusenergie en het licht

MMa

Het was geen toeval dat Patrick de ronde kristal had gekozen en het was ook geen toeval dat van alle stenen op de schaal waar ik mee werkte, alleen deze steen een dubbelganger had. Ik pakte de andere steen en liet deze aan hem zien. ‘Je ziet het in iedereen, behalve in jezelf. Dit is de bron, dit ben jij. Dit is wat je herkent in anderen.’

Patrick barstte opnieuw in tranen uit en kneep vervolgens in een grote steen die uit de grotten van Rennes le Chateau kwam. De steen die de energie bevatte van Maria Magdalena en Jezus, die daar indertijd vaak verbleven. De energie van onvoorwaardelijke liefde en overgave. Terwijl Patrick in de steen kneep en zijn pijn doorvoelde, ‘zag’ ik een film van een vorige leven verschijnen uit het leven van Jezus en Maria Magdalena. Patrick was in dat leven een van hun volgelingen geweest. De kruisiging van Jezus had hem diep geraakt en hem de onbewuste overtuiging meegegeven dat je licht laten schijnen, uiteindelijk eindigt in een kruisiging en de haat en nijd van tegenstanders. Dat nooit! De emotionele ervaringen van vorige levens ligt opgeslagen in ons DNA en dragen we over op volgende levens, zoals dit leven.

De kruisiging

‘En jouw licht laten zien kan niet, want anders eindig je net als Jezus aan het kruis,’ zei ik tegen hem. Ik wist niet waarom ik het zei, maar ik voelde dat ik het moest zeggen. Mijn woorden kwamen rechtstreeks uit mijn hart. Ik zag hoe de energie van naar beneden zakte en hoe de kern van zijn energetische hart, zich verankerde met zijn fysieke hart. Patrick beet op zijn kiezen van de pijn.  Zijn vrouw wilde hem troosten maar ik hield haar tegen. Sommige dingen moet een man alleen doen, anders kan hij nooit een aanwezige en krachtige man worden. ‘Dit is sterven,’ verklaarde ik naar zijn vrouw, ‘en dit moet hij alleen doen om straks echt te kunnen leven.’  Het duurde slechts anderhalve minuut. Toen klaarde het gezicht van Patrick op, en kon hij zich ontspannen. ‘Dat deed even zeer,’ verzuchtte hij. ‘En nu?’‘Alle spanning is uit mijn lijf. Ik weet niet wat ik meemaak.’ Ik glimlachte.

Als het lijden te groot is…

Terugdenken aan de fysieke dood van Joost Zwagerman, bekruipt mij een gevoel van hoop. Voor Joost was het lijden te groot om te kunnen blijven in deze wereld. Hij is fysiek gestorven en zijn ziel is opnieuw geboren in de lichtwereld. Hij laat vele dierbaren achter, met een hart vol verdriet. Want we zijn hoe dan ook allemaal mensen, en die ervaren nu eenmaal emoties. Dat ontkennen is de mens ontkennen. Ik voel dan ook veel compassie voor zijn dierbaren en iedereen die van hem hield.

De donkere nacht van de ziel

Het leven zit vol tegenstellingen. Wie rondloopt met zelfmoordplannen is het leven niet moe, maar weet niet hoe te leven, omdat hij afgesneden is van de bron van licht en liefde in zichzelf. Ik ben er geweest, in de donkere nacht van de ziel, de nacht waarop mijn transformatie plaats vond. Het is de nacht waarin de angst om te sterven samenvalt met de angst om te leven. Het diepst van de nacht ligt vlak tegen het ochtendgloren. Daar waar de nacht eindigt en de dag begint, vol beloften, als begin van een nieuw leven. Ik ben er gelukkig doorheen gekomen. Op mijn Eigen Wijze. Anderen, zoals Joost Zwagerman en zijn vriend Rogie Wieg is dat niet gelukt. Ik weet nu waarom ik het allemaal mocht ervaren. Om andere mensen vanuit mijn eigen ervaring te kunnen begeleiden naar een wereld die lichter is. Of zoals mijn gidsen het me zeiden: ‘You are here to transform peoples deepest pain and darkest energy into love and light’ Als coach heb ik mezelf ontwikkeld en mijzelf de vrijheid toegekend om volledig mezelf te zijn, in afstemming op de mens tegenover mij. Geen Trauma Bevrijding Intensive is hetzelfde en iedere keer ben ik weer verrast over wat er gebeurt, onder begeleiding van mijn soulteam. Ook voor mij is het iedere keer helend. Ik voel me dankbaar dat  ik zo diepgaand van betekenis kan zijn voor mensen.

Testimonial van Patrick

Een maand na de Trauma Bevrijding Intensive zegt Patrick er dit over:

‘Ik kwam bij Leonie omdat ik jaloezie ervoer, meer verbinding wilde met mezelf en verlangde naar rust in mijn lijf na veel zware jaren in onze relatie. Ik kon en wilde zo niet verder. Mijn verwachtingen van de Intensive zijn ver overtroffen omdat we op een veel hoger niveau dingen hebben aangepakt. Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen en ben veel spanning kwijt geraakt. Door de Intensive heb ik meer rust gekregen en weet ik nog beter wat ik wil en wie ik ben.’

Voor Patrick is de tijd gekomen dat hij voluit kan gaan leven.  Zijn ervaringen zal hij inzetten voor anderen en zijn levensmissie zal zich de komende periode gaan ontvouwen. Lees hier de volledige testimonial van Patrick en van andere klanten. Worstel jij met uitdagende situaties in je relatie die jouw macht te boven gaan waardoor jij niet meer kunt stralen zoals je wilt? Maak nu een afspraak voor een verhelderingsgesprek en ontdek of een Trauma Bevrijding Intensive iets voor jou is. Je kunt me ook bellen (06-4555068, kantooruren) en om samen te onderzoeken of we direct een Trauma Bevrijding Intensive kunnen inplannen. 

De draak ontmoet de draak

De draak ontmoet de draak

Draken nodigen ons uit om onze innerlijke kracht te voelen en onze liefdevolle passie. Leonie en Petra ontmoetten hun draak en reisden samen terug in de tijd.

Lees meer
Verloren moederschap

Verloren moederschap

Praying for the lost mothers Moederdag 2019. Onderweg in de auto, naar het verpleegtehuis waar mijn moeder nu woont, denk ik aan alle moeders die hun kinderen zijn verloren, en aan kinderen die hun moeder kwijt zijn. Zelf heb ik geen kinderen in dit leven. Het...

Lees meer
Mirakelen van onze lieve vrouw in ‘s-Hertogenbosch

Mirakelen van onze lieve vrouw in ‘s-Hertogenbosch

Een gebed vanuit de Sint Jan Wie kan verbindenMet het hartVoelt de hoop Wie kan verbindenDe uitersten van verschillende wereldenVindt de heelheid Wie kan verbindenMet zichzelfHerkent de anderAls een spiegel Wie kiest voor liefdeVanuit het hartWeet dat er veel meer...

Lees meer

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.