relatie

leiderschap

spiritueel

Welkom nieuwe vrijheid

18 jaar ondernemen en 16 jaar samenwerken met collega Loes Koot – waarvan samen 7 jaar docent opleiding relatiecoach bij Sonnevelt. Gisteren nam ik afscheid.

In 2013 begon ons gezamenlijk avontuur met het ontwikkelen van de opleiding tot relatiecoach voor Sonnevelt. Wat hebben we genoten van de passie voor ons vak en de kennis die we zo konden bundelen. Gisteren had ik mijn laatste opleidingsdag. Dat betekende examineren, een intensieve klus. Het beoordelen van studenten, betekent vanuit oordeel, kennis, goed en fout kijken naar wat zich tussen student en proefstellen afspeelt. Bewust in het oordeel gaan zitten en de student langs de meetlat van competenties leggen, is niet een houding die ik dagelijks toepas. Het is wel een rol die ik gemakkelijk kan aannemen, want in al die jaren heb ik als trainer heel wat studenten onder mijn hoede gehad.

Werken vanuit de ziel en vanuit onvoorwaardelijke liefde, is mijn basishouding die ik dagelijks inzet in mijn coachpraktijk. Het is altijd oversteken naar de mens of ziel wiens gedrag je niet begrijpt, om vervolgens te ervaren wat er te ervaren valt. Het zorgt voor compassie, voor de client of voor diens partner, ouder of andere medemens. Het is een totaal andere manier van werken.

Afscheid van certificering – welkom magie

En zo nam ik gisteren afscheid van werken voor een opleidingsinstituut waarbij certificering en regels een onderdeel zijn om zo weer ruimte te maken voor nieuwe ontwikkelingen in mijn coaching en begeleiding. Het betekent afscheid nemen van studenten indelen in ‘geslaagd’ of ‘niet geslaagd’ en andere manieren van leren en groeien verwelkomen. Eigen verantwoordelijkheid nemen, delen en voelen wat klopt voor jou.

Ik voel me weer vrij om mijn eigen manier van begeleiding te ontwikkelen, coachen vanuit het hart, verbonden met de ziel, wetende dat er een overstijgende ruimte is waar oordeelloosheid de basis is om zo blokkades op te kunnen ruimen die echt verbinden van hart tot hart, van ziel tot ziel, in de weg staan. Als ik dat doe, ervaar ik de magie in mijn leven, de synchroniciteit en de wetenschap dat we allemaal met elkaar verbonden zijn.

Leren en groeien

Senior coach en trainer Adriaan Hoogendijk zei ooit op een coach congres, dat wanneer je als coach denkt dat je het allemaal wel weet en kunt, je beter kunt stoppen. Want coach zijn betekent jezelf continue onder de loep nemen en bereid zijn om breder te kijken om zo te kunnen groeien.

Als ik terug kijk, op de vele jaren samenwerking met Loes, kan ik zeggen dat dát voor ons de basis is van een geslaagde samenwerking: de oordeelloosheid, elkaar gunnen om de dingen op je eigen manier te doen, wetende dat er geen goed of fout is, dat we slechts spiegels zijn voor elkaar om jezelf als mens, via de ander te ontmoeten en om op die diepe manier met elkaar te verbinden. Loes en ik hebben altijd onze eigenheid gevierd met elkaar. Ik ben zooooo dankbaar voor haar in mijn leven.

Samenwerken met hart en ziel

Nu mijn eigen praktijk in de-hertogenbosch op orde is, zal ik minder werken in gebouw De Koningin in Hilversum en zal ik Loes in de eerste instantie minder zien. Praktisch gezien ben ik er dan nog alleen voor mensen die meer dan twee uur moeten reizen om naar Den Bosch te komen en voor mensen die slecht ter been zijn en de trap niet op kunnen. De zielsverbinding tussen Loes en mij roept alweer om iets nieuws. Ik kijk uit naar de workshops en trainingen die we samen gaan ontwikkelen, in alle vrijheid – en volgens de ‘regels’ van ons hart en de ziel. De eerste workshop ‘driehoeksrelaties uit de knoop’ staat gepland voor zondag 8 november 2020, in Hilversum.

Loes en Leonie, op weg naar de laatste gezamenlijke lesdag – 2020

Ik kijk ook uit naar de manifestatie van de woorden van mijn soulteam – die me aan het begin van de Corona tijd lieten weten dat ik me de komende drie jaar zou richten op het teruggaan met mensen naar de oorsprong van ziekten om deze vervolgens te transformeren. Met een slagingspercentage van 89 %. Ik vind het super spannend allemaal en kijk vooral uit naar alles wat ik mag leren vanuit de andere wereld, om zo een bijdrage te kunnen leveren aan herstel van ziekte en aan gezondheid.

Namaste 💜

De kracht van innerlijk leiderschap

De kracht van innerlijk leiderschap

De planeet Mercurius loopt de komende 22 dagen retrograde, las ik gisterenochtend in een email van een astrologe. Eergisteren hoorde ik van mijn spirituele gidsen dat over 22 dagen de lockdown stopt. De mensen gaan volgens hen massaal in verzet en de waarheid over...

Lees meer

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.