relatie

leiderschap

spiritueel

Van spirituele crisis naar rebelse magiër

Toen Rob Overgaauw me deze zomer interviewde, vroeg hij in welke archetypes ik mezelf herkende als coach en begeleider. Wat een leuke vraag, dacht ik en ging op zoek in het lijstje dat hij meestuurde. Het waren de rebel, de zorgdrager en de magiër. Samen met mijn soulteam, een groep van engelen en zielen uit de andere wereld, ontdek ik nieuwe manier om mensen te helen en patronen te doorbreken.

Dat rebelse kunnen inzetten in mijn praktijk, kwam me overigens niet aanwaaien. Daarvoor moest ik wel even door een aantal spirituele crisissen heen in de jaren 2011 tot 2014. Bij de laatste crisis wist ik dat het de laatste was, want bij die crisis was het me gelukt om het zelfstandig eruit te komen, zonder dat er medicatie of hulp van buiten af kwam. Bij die crisis vielen het verlangen om te leven samen met de angst voor de dood. Het waren drie angstige nachten waarbij mijn ademhaling centraal stond.

De eerste spirituele crisis maakte ik door in 2011, net voordat ik geopereerd zou worden aan borstkanker. Ik was flink aan de slag geweest met energetische helingsmethoden en had bijzondere tijdreizen gemaakt naar het verleden en met name naar mijn vorig leven in de Tweede Wereldoorlog. Dat was geen leuk leven en ik had zoveel seksueel geweld gezien in een tijdreis naar Auschwitz, dat ik dacht dat ik gek werd. Het was teveel, te omvattend en te onwerkelijk.

Mijn toenmalige partner die zag dat ik al drie nachten bijna niet sliep, bracht me naar een psychiater. Ik stemde toe. Daar zat ik in een kamer met de psychiater, zijn assistende, mijn vriend en ik. Maar in de andere dimensie zat ik er met de ziel van Geert Wilders, met Hitler, met Obama en met mezelf. Ik herinner me nog de kracht waarmee ik iedereen aanspraak: ‘we hebben allemaal onze verantwoordelijkheid te nemen, jíj, jíj, jíj en ik natuurlijk ook’ en ik wees met mijn vinger naar alle betrokkenen. Tot de ziel van mijn jeugdliefde die me tijdens het hele bezoek bij de psychiater begeleidde, en met wie ik in mijn vorig leven in Auschwitz geleefd had, in mijn hoofd de wijze woorden sprak: ‘Leonie, nu moet je weer even terugkeren naar het nu, want anders houden ze je hier en dat is niet de bedoeling.’

Ik schakelde acuut om. ‘Dat gezegd hebbende, als Leonie is het nu voor mij het allerbelangrijkste dat ik kan slapen. Ik word vrijdag geopereerd en ik wil graag dat die afspraak doorgaat. Ik heb slaaptabletten nodig en iets om rustig te worden want het is wat druk in mijn hoofd,’ sprak ik nu een stuk rustiger. De psychiater knikte en schreef medicatie voor. Binnen twee weken was ik er weer van af.

Toen ik een paar crisissen verder was, verzamelde ik de moed om er over te schrijven op mijn weblog www.mijngenezing.com
war ik o.a. de zielsprocessen rondom mijn genezingsproces van borstkanker beschreef. De eenzaamheid die ik ervoer tijdens al die uitstapjes door het universum, was groot. De betrokken zielsliefdes die verbonden waren met mijn vorig leven in WO-2, wilden mijn schrijfsels wel lezen maar konden er niet zoveel mee. Ik kende niemand die deze dingen ook ervoer. Er moesten meer mensen zijn die dit ervoeren, ik wist het zeker. Daar kreeg ik ook informatie over door van mijn soulteam, die me lieten weten dat dit een aantal andere vrouwen waren, verdeeld over de aarde. Maar ik kende ze niet. Ik zocht er op internet op informatie over ‘psychose’ en kwam tot de volgende conclusie en schreef:

Er is veel onwetendheid over het verschil tussen een psychose of een spirituele crisis, zoals anderen het noemen. Er zijn duizenden mensen die dergelijke ervaringen hebben die ontstaan zijn na een kundalini-awakening, Bijna Dood Ervaring, een periode van rouw of andere spirituele oorzaken. Daarom zet ik de belangrijkste verschillen op een rijtje. Ze komen uit diverse artikelen hierover en sluiten aan bij mijn persoonlijke ervaring.

  1. Mensen in een spirituele crisis hebben een goed ziekte-inzicht. Ze zijn zich bewust van wat er gebeurt en zien ook de reacties van de omgeving. Mensen in een psychose zijn zich vaak niet bewust van de ‘toestand’ waarin ze verkeren.
  2. Mensen in een spirituele crisis, hebben naast ervaringen van verruiming van bewustzijn, uittredingen of astrale reizen, mogelijke ervaringen van vorige levens, ook momenten van grote gelukzaligheid en inspiratie. Vooral bij de laatste keer heb ik dit heel duidelijk ervaren.
  3. Bij een spirituele crisis worden het intellect en geheugen uitgedaagd, maar blijven ze intact. Ik herinner me vrijwel alles wat ik gedaan heb en wat ik gezegd heb. Mensen in een psychose weten dit vaak achteraf niet meer te benoemen, zij zijn het contact met de persoon die ze zijn, kwijt evenals het contact met de ‘gewone wereld’.
  4. Er is genoeg vertrouwen om te kunnen communiceren en mee te werken gedurende de periode van de spirituele crisis.
  5. Er is geen sprake van destructief of agressief gedrag of het opgeroepen worden tot destructief gedrag, niet bij zichzelf en niet bij anderen. Mijn gidsen hebben mij altijd liefdevol begeleid. Ze daagden me wel uit om mijn grenzen te verleggen.
  6. Mensen in een spirituele crisis hebben het gevoel dat er iets belangrijks gebeurt, iets helends. Telkens heb ik, naast de enorme hoeveelheid energie die het kost, de periode ook als heel helend ervaren.
  7. Er zijn spirituele thema’s zoals geboorte en dood zijn aanwezig in de ervaring. Dit was ook bij mij telkens het geval.

Het is bijzonder om na al die jaren het artikel van toen weer terug te lezen en te zien waar ik nu sta. In mijn begeleiding gebruik ik het tijdreizen en kan daarbij per seconde schakelen tussen wat er gebeurde in vorige levens, en het nu. Dat is belangrijk want in het nu sta ik ten dienste van mijn cliënt. Soms reis ik terug met hen naar gebeurtenissen van toen waar ik in dat leven getuige van was. Het terugzien zonder oordeel en met een open hart, zorgt voor een energetische verschuiving, zowel bij mezelf als bij mijn client of diens voorouder of (ex)partner. Vaak moet ik wat ik mocht aanschouwen, zelf ook verwerken, dat moge duidelijk zijn. Tijd doorbrengen met mezelf, in de natuur, is een manier om de energie in mijzelf weer te herstellen. Dat gaat gelukkig steeds sneller.

Volgens Human Design ben ik een Emotionele Manifestor en is het de bedoeling wat betreft het pad van mijn ziel, dat ik nieuwe dingen ontdek. Daarnaast is mijn energie systeem blijkbaar zo dat ik veel sneller herstel dan de meeste mensen, mits ik voldoende tijd voor mezelf neem. Zo is de magie in mijn leven gekomen. Want zeg nu zelf, hoe gaaf is het niet als je mensen kunt helpen met het transformeren van heftige emotionele patronen, wat bij anderen niet gelukt is? Verder leer ik iedere keer weer nieuwe dingen vanuit de andere wereld.

Ik ben een zorgdrager en dat zal ik ook altijd blijven. Het is een onderdeel van mijn wezen en van vele anderen die in deze periode geboren zijn. We maken samen deel uit van het grote geheel en dat gaat soms verder dan je met je beperkte verstand kunt begrijpen. Ik voel me gezegend dat ik toegang heb tot die wereld en zo nieuwe dingen mag ontdekken.

Schrijven is doorzetten en in jezelf geloven

Schrijven is doorzetten en in jezelf geloven

Vandaag zag ik een podcast video van mezelf terug die ik maakte ik een maand voor de Corona crisis uitbrak. Blijkbaar had ik al een voorgevoel van wat er zou gebeuren, dacht ik, toen ik vanochtend mijn tranen van toen terug zag. Het was vlak voordat ik naar een...

Lees meer

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.