relatie

leiderschap

spiritueel

Slachtoffer van narcisme of narcistisch gedrag

Gisteren was het de Narcissistic Abuse Awareness day, althans in Amerika.Onderstaande organisatie biedt tal van specialisten die zich inzetten op het gebied van het begeleiden van mensen die slachtoffer zijn van ‘narcisten’. Supergoed natuurlijk. Ik heb een paar jaar geleden een aantal van hun online summits gevolgd en deze zijn echt heel interessant en zinvol.

Zelf hou ik er niet zo van om plakplaatjes te maken als ‘je bent een narcist, autist, borderliner etc.’ Op deze manier wordt de identificatie met het plakplaatje, alleen maar vergroot en versterkt. Je bent ook zoveel meer dan dat, ook al kan het je helpen om jezelf of anderen beter te begrijpen. Zelf denk ik dat in ieder mens een bron van licht zit, of heeft gezeten – en dat deze terug te vinden is. Hoe? Het universum weet dat beter dan ik, en daarom laat ik me graag door mijn soulteam begeleiden. Ja, ook op het gebied van narcisme – en ik spreek dan ook liever van mensen met narcistisch gedrag.

Trauma van de ziel

Ik zie het als trauma van de de ziel – en dat is te herstellen, ook al zal de wond van herkomst altijd op de achtergrond aanwezig blijven. Ik geloof er namelijk niet in dat je moet sterven om een nieuw of ander leven te kunnen krijgen. Dat sterven kun je ook zien als ‘de dood van het ego’ en dat kan je ook ervaren bij leven. Om vervolgens in verbinding met het hart, opnieuw leven in te blazen, want zonder ego is er geen identiteit.

Helings rituelen

De rituelen van de Open Hearts Academy zijn er voor bedoeld om heling te bieden aan mensen met narcistisch gedrag – en straks ook voor slachtoffers van mensen met narcistisch gedrag. Het zijn namelijk perfecte spiegels en leermeesters van en voor elkaar. Ik kijk uit naar ons volgende ritueel op vrijdag 25 juni, en voor welke man we van betekenis mogen zijn. Het ontwikkelen van een opleiding in samenwerking met de kosmos is een plezierige aangelegenheid en uiteraard kom ik ook hierbij uitdagingen tegen. Dat hoort nu eenmaal bij het leven op deze dualistische planeet.

Co-creatie

Ik ben heel benieuwd of er ergens in de wereld mensen zijn die net als ik, rituelen gechanneld krijgen voor mensen met narcistisch gedrag en andere psychopathologie. Het lijkt me supergaaf om deze mensen te spreken en te ontdekken hoe we krachten kunnen bundelen. Want als we ook met de daders van narcistisch gedrag aan de slag gaan, en hun harten openen, kunnen we ook echt iets veranderen in de wereld. Ooit zag ik in een visioen dat ik op vier plekken in de wereld ga werken: Nieuw Zeeland, Amerika, Nederland en ergens in het ZuidOosten. Vooralsnog beginnen we gewoon in Nederland. Voor wie interesse heeft in de summits van deze organisatie die zich inzet voor mensen die willen helen van narcistisch misbruik: hier is de link.

WNAAD – WORLD NARCISSISTIC ABUSE AWARENESS DAY

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.