relatie

leiderschap

spiritueel

Sisters of Joy and Justice – vrouwenkracht in de coachpraktijk

Ik zit nog met een grote glimlach als ik terugdenk aan de uitgebreide Trauma Bevrijding Intensive die ik gisteren had met een collega coach, om vrij te maken wat er vrijgemaakt diende te worden. Dat betekent terugreizen in de tijd, het hart wagenwijd openzetten en oordeelloos aanschouwen wat er gezien wil worden. Als je puur bewustzijn bent, dan verschijnt de informatie vanzelf en het is heel bijzonder hoe de verschillende ervaringen van mijn cliënte en ik naadloos op elkaar aansloten of bevestigd werd door de ander. Ogen als spiegels van de ziel, dat is een van de instrumenten waar ik mee werk. Alles gaat gepaard met een lach en een traan. Want het zien en doorvoelen van alle oude pijn, is niet altijd gemakkelijk. Het terughalen van de verloren krachten van destijds, is echter een feest. Dat is wat uiteindelijk blijft hangen en waar het allemaal om te doen is.

Aan het begin van de sessie werden we door de andere wereld verwelkomd door een nieuwe groep vrouwen: de sisters of Joy and Justice. Dat klonk hoopvol. Want gerechtigheid en vreugde zijn elementen die heel welkom zijn, als er diep verdriet is geweest door gedrag wat vooral in het teken stond van onrechtvaardigheid en leugens van de ander.

Welkom innerlijke draken!

Gisteren werkten we o.a. ook met de drakenenergie. Ook deze energie kondigde zich al snel aan. De draak staat symbool voor zelfliefde, voor gaan staan voor jouw waarheid. Als we onze innerlijke draken uitleven met elkaar, kunnen we in verschrikkelijke gevechten terecht komen. Maar als we lichtwerk doen en de stilte in gaan, en ons verbinden met de innerlijke draak, kunnen we het gevecht achterwege laten, kunnen we onze waarheid spreken zonder de ander geweld aan te doen. Machtsmisbruik lost dan als vanzelf op.

Aartsengel Esperanta – de liefdesengel

Een van de mooie dingen die we in samenwerking met aartsengel Esperanta, de vrouwelijke engel van de alomvattende liefde en het eeuwige geduld mochten ontdekken, is dat het zien van alle ellende uit het verleden, en het aanschouwen vanuit onvoorwaardelijke liefde, genoeg is om de energie van machtsmisbruik te shiften waardoor het misbruik gescheiden wordt van de macht van oorsprong. Zolang ons hart er bij betrokken is, zullen we geen verlangen hebben om wraak te nemen op de ander die ons zoveel aangedaan heeft. De kracht die daarbij vrijkomt mogen ervaren, is echt supergaaf.

Het wordt me steeds duidelijker hoe doordringend de energie is van de draak, gecombineerd met de energie van de sisters of Joy and Justice en de alomvattende liefde van aartsengel Esperanta. Kracht en zacht verenigd. Dat is wat de wereld nodig heeft.

Kruip in de huid van…

In de huid van de ‘mannelijke dader’ mochten we ontdekken hoe het zit met projecties en het afreageren van de eigen onzekerheid op ‘het vrouwelijke slachtoffer’ . De schaamte van daders is groot en ook dat wil bevrijd worden. Want alleen dan stopt het misbruik van de macht, met de ander of anderen als spiegel. Waar kunnen zij terecht? Soms is het op zielsniveau zien van wat er gebeurde , genoeg om het licht te laten schijnen op duistere praktijken in de wereld. Poorten gaan open en oude machtsstructuren brokkelen in de energie af en dat heeft weer effect op de wereld.

Lichtwerker zijn…

Ik denk ook dat dit de essentie is van lichtwerker zijn. Het is niet alleen huffy fluffy de hele dag je koesteren in liefde en dankbaarheid, hoe fijn het ook is om dat te doen. Het is ook die schaduw in jezelf ontmoeten, dat wat je ooit was, wat je ooit verloren hebt in de strijd die het daglicht niet kon verdragen. In die zin zijn we echt allemaal een.

Lichaam of ziel?

Maar we zijn naast een oneindige ziel, ook een mens in een lichaam, met emoties en gevoelens die weet wanneer iets klopt of niet klopt. Daar mogen we als mens voor gaan staan. Er is veel in de wereld wat het daglicht niet kan verdragen en wat nu naar buiten komt. Luister bijvoorbeeld eens naar dit interview. Voor mijn gevoel is het liefdevolle vrouwelijke in ons, broodnodig om een andere wereld te creëren waarin zorg voor elkaar en de liefde voor de medemens weer centraal staan. Innerlijk lichtwerk is een bijdrage die onzichtbaar is voor velen, maar die wel heel effectief is.

Ik mocht nog een mooie channeling ontvangen, want de kracht voelen van de innerlijke moeder en Oermoeder, is ongelofelijk groot en sterk. Daar waar we ons kwetsbaar voelen, en bang zijn om geraakt te worden, hebben we onze innerlijke moeder nodig die ons angstige, innerlijke kind koestert, beschermt en toespreekt. Die verloren oerkracht weer te mogen ervaren, was meesterlijk.

The power of Joy and Justice

‘That’s what we call Justice, to receive the right energies of empowerment at the moment you feel Truth, and you need protection & attention while you feel vulnerable. Being your own inner mother, and feeling that power of truth, will bring all the Justice you need: being able to be with All There Is, including your own vulnerable inner child.’

Ik kijk er naar uit deze energieën verder te mogen verspreiden in de wereld.

Van Holocaust naar Happy Healer

Ben jij een coach of therapeut, hooggevoelig en bekend met werken met de andere wereld? Zin in een verdiepingsslag? Laat het me weten dan organiseer ik weer een dag met een kleine groep van maximaal 4 personen.

Helingsreis naar het Katharengebied 22-29 juli

Helingsreis naar het Katharengebied 22-29 juli

“ Genezing van de mannelijke wond: terug naar de eigenliefde “

Deze zomer organiseren vijf coaches/energetisch therapeuten van de Open Hearts Academy met verschillende specialisaties een healing transformatiereis van 22 t/m 29 juli naar het Katharengebied in Frankrijk.

Het is een inwijding tot de verschillende energieën, waaronder die van Jezus, Maria Magdalena en Isis, waardoor de mens terug kan keren naar zijn eigen goddelijke en mannelijke essentie. Het vrouwelijke bij de man kan meer wakker en versterkt worden en verbonden zijn met het pure mannelijke. Hierdoor kan hij de waarden van vrouwelijke essentie ervaren en beschermen zoals empathie, innerlijke wijsheid, intuïtie, creativiteit, verbinding. We mogen weer bloeien in relaties en in onze samenleving!

Lees meer
Je gewenste toekomst creëren

Je gewenste toekomst creëren

Hoe creer je jouw gewenste toekomst? Door in een meditatie te tijdreizen naar dat moment, je hart open te zetten en de mogelijkheden te ontvangen. Lees de ervaring van Leonie met het op deze manier ontwikkelen van de boekpresentatie van haar boek ‘De Karmadrager – mijn bevrijding van seksueel geweld door de eeuwen heen’ dat dit najaar uitkomt.

Lees meer
Door de oorlog naar je innerlijk licht

Door de oorlog naar je innerlijk licht

Oorlog is niet een thema waar mensen blij van worden. Toch zijn er in de geschiedenis mensen geweest die zelfs in de oorlog, hun hart verlicht voelden worden en het als hun taak zagen om het hart van anderen te verlichten, zelfs toen ze wisten dat hun einde nabij...

Lees meer

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.