relatie

leiderschap

spiritueel

Sister in beeld – Ingela Schuuring

Interview met een van de Seven Sisters of Delight

De Seven sisters of Delight is onderdeel van een nieuw project van Leonie Linssen, founder van de Open Hearts Academy i.o. Deze biedt een nieuwe vorm van therapeutische begeleiding middels helingsrituelen, voor mensen met narcistisch gedrag en andere psychopathologie, die volgens de reguliere zorg niet te genezen zijn. De rituelen zijn kosmisch gedownload en bedoeld om uit de dynamieken van dader, slachtoffer en redder te stappen, op weg naar een nieuw leven waarbij liefde en verbinding centraal staan.

In dit interview maak je kennis met één van de Seven Sisters of Delight: Ingela Schuuring.

Ingela begeleidt vanuit haar praktijk ceremonies en rituelen en organiseert regelmatig workshops. Ook geeft ze Inzicht massages: een combinatie van sjamanistisch lichaamswerk en holistic pulsing waarmee ze inzage geeft in blinde vlekken en overlevingspatronen. Ze begeleidt mensen naar authenticiteit. Ingela heeft haar praktijk in Almere.

Waarom heb je gekozen om deel te nemen dit project?

Toen Leonie schreef over het project, voelde ik meteen de roep om deel te nemen. Dat heb ik haar laten weten en daarop volgde er een gesprek waarin dat bevestigd werd. Ondanks mijn eigen pijn op dit gebied, weet ik dat dit een collectieve pijn is. Niet alleen voor de vrouwen, maar ook voor de mannen. Ergens voel ik diep van binnen dat dit geheeld mag worden en bij elkaar mag komen,

Volgens de reguliere therapie is narcisme niet te genezen. Wat is jouw visie hier op?

Ik geloof wel dat dit te genezen is, in die zin dat ik geloof dat de wond te genezen is mits de persoon zelf ook toe durft te geven dat het een wond is en bereid is om alle draken aan te gaan en aan te kijken.

Wat is jouw specifieke bijdrage of talent voor dit project?

Ik denk dat ik heel goed kan overzien en voelen wat er nodig is. Ik kijk heel erg vanuit de tribe. Vanuit de Human Design heb ik een ‘left angle cross’ wat betekent dat ik voornamelijk bezig ben met de groep en niet met mezelf. Dit talent zet ik ook in, bij het werken met groepen.

Welke pijn leeft er nog in jou met betrekking tot het onderwerp narcisme?

De pijn die in mij leeft is de contradictie dat het voelt alsof ik in mijn hart van iemand kan houden terwijl ik het gedrag niet verdraag, het gedrag dat voor mij grensoverschrijdend is. Vanuit mijn hart kan ik een onvoorwaardelijkheid voelen, maar als er over mijn grens gegaan wordt, gebeurt er iets voor mij wat niet klopt. Het zijn voor mij twee verschillende werelden. Ik kan mezelf niet vergeven op het moment dat ik diep geraakt word van binnen.

Wat zou jij jezelf vanuit je hogere zelf adviseren?

Een soort tool, waarin ik op het moment dat ik geraakt word, zoals Willem de Ridder zo mooi zegt, niet de macht uit handen geef. Ook al weet ik met mijn hoofd dat ik mij niet persoonlijk hoef te laten raken, toch zoek ik een manier, een tool een soort handmudra om het terug te geven aan de aarde.

Wat spiegelt de narcist jou wat jij zelf niet durft?

Super egocentrisch zijn en mezelf op nummer één zetten. Echt alleen maar doen waar hij of zij zin in heeft. Dat zou ik ook wel willen.

Wat zegt Leonie over Ingela?

Op de eerste plaats geven mijn gidsen in of iemand geschikt is om deel te nemen aan dit project. Ik ga er van uit dat zij weten wat de beste samenstelling is voor deze groep in dit project. Daarbij moet het ook kloppen voor mijzelf. Ik zie Ingela als een hele krachtige vrouw met een enorm potentieel. Ze voelt heel goed aan wat er nodig is in een groep en kan dit op een mooie manier aangeven. Haar kennis over Human Design is een rijkdom voor de andere vrouwen. Het is een prachtige methode die je leert over wat jij te doen hebt hier op aarde, vanuit de ziel.

Ik heb ook gemerkt dat Ingela zich kan overgeven aan de informatie die binnenkomt van mijn gidsen, hierop kan reageren en aanvullen. Dat is ook belangrijk want zo kun je samen exponentieel creëren. Verder is Ingela iemand die goed in staat is haar grenzen aan te geven en zichzelf trouw te blijven. Tot slot merk ik dat Ingela er niet voor schuwt om alles aan te gaan wat nodig is om samen verder te komen, met zichzelf en met de andere vrouwen. Ze is niet voor niets de eerste sister die een interview geeft.

Meer weten over het ritueel van de Seven Sisters of Delight? Hier lees je er meer over.

Tien tips om te leven in chaotische tijden

Tien tips om te leven in chaotische tijden

Het zijn voor veel mensen heftige tijde, met de maatregelen en de chaos waar de wereld in verkeert. Hoe kun ervoor zorgen dat je niet verdrinkt in de ellende en je naar beneden laat zuigen? Hoe zorg je ervoor dat het verdriet en de onmacht je niet meenemen in een...

Lees meer
Boodschap van de paarden – Spiritueel leiderschap

Boodschap van de paarden – Spiritueel leiderschap

Samen met mijn collega en sister Sophie Verheij ben ik op werkvakantie. Zo noem ik het als ik me terugtrek uit de gewone wereld om me op een mooie plek in de natuur te verbinden met de spirituele wereld en inspiratie en nieuwe methodieken ontvang, voor de opleiding...

Lees meer
Levensvreugde en geluk toelaten

Levensvreugde en geluk toelaten

In chaotische tijden waarin zekerheid en veiligheid verder weg lijken dan ooit, kan het zijn dat het lastig is om jouw levensvreugde toe te laten. De zuigende kracht van de fuik van negativiteit lijkt sterker dan ooit. Tegelijkertijd is het de richting naar een nieuw...

Lees meer

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.