Nieuwe stappen daar waar ik echt vast zat – Jaloezie de baas

Vrouw, een half jaar na de Jaloezie de Baas dag

‘Het thema waar ik last van had was jaloezie in mijn relatie. In het leven van mijn man is nog een andere vrouw. De beelden in mijn hoofd gingen met me aan de haal. Nu, een half jaar later kijk ik terug op de veranderingen in mijn leven.

Grenzen stellen in bedrog

De dag heeft me veel gebracht. Ten eerste veel om over na te denken. En er was daarna veel om samen te bespreken. Dat hebben we ook vrij direct daarna gedaan. Wat enorm heeft geholpen is, dat ik niet meer onderdeel van bedrog wil zijn en dat mijn partner heeft besloten om het contact met de andere vrouw eerst even op het niveau van kopje koffie drinken te doen, tot zij haar thuissituatie op orde heeft. Dat doet me erg goed en heeft mijn respect voor hem doen toenemen.

Het geleerde toepassen in de praktijk

Ik moet hard werken om toe te passen wat je me leerde: Delete all images, geen gluurder willen zijn, mijn misselijkheid omtoveren in mijn zonne-energie, doen wat ik leuk vind. Het zien als de mooiste dans die we samen kunnen dansen, vrijheid in jezelf en bij elkaar. Die laatste zin is wat ik echt wil. En jij vertelde me dat, als je het maar een klein beetje kan voelen, dat het er dus al is. Daar vertrouw ik dan maar op.

Bewustwording twee verschillende soorten seks

Wat heeft geholpen is onze gesprekken over onze eigen seksualiteit naar aanleiding van wat je me leerde. De twee soorten seks, het hebben (mannelijk, veroveren) en het zijn, (vrouwelijk, ontvangen). (*lees artikel over twee soorten seksbeleving hier). Dat mijn partner de overtuiging heeft alleen geil te worden als er iets met veroveren is en dat hij me daarom niet zelf benadert. Omdat hij het hebben bij een ander neerlegt, ik me minder aantrekkelijk voel. Dat hij deze seksualiteit nodig heeft om zijn ego te bevestigen. We zijn door deze gesprekken bewuster bezig met onze seksuele relatie. Het klopt zo wat je zei: als ik vervuld ben, kan ik makkelijker delen. En ik voel me niet vervuld, als het hebben alleen bij die andere vrouw plaatsvindt.

Moet ik alles kunnen?

Ik ben minder krampachtig geworden in het ‘ik moet dit kunnen’ gevoel van mij. Ik mag het kunnen, hoef het niet te kunnen. Al met al heeft het dus weer stappen gebracht, daar waar ik echt vast zat. Daar ben ik blij om en je dankbaar voor. Het systemische werk dat je doet werkt op onbewust niveau voor me, ook al ben ik delen kwijt. Het was fijn om met je te werken en ik kan me voorstellen dat ik op incidentele basis nog wel een keer bij je aanklop voor een ondersteunend gesprek. Wellicht, als straks de afspraakjes weer gaan starten. Dank voor alles wat je me bracht.’

Jouw jaloezie de baas?

Heb jij net als deze vrouw last van jaloezie en wil je er anders mee om kunnen gaan? Misschien is een ‘Jaloezie de Baas dag’ iets voor jou. Het is een mix van het opsporen van zichtbare en verborgen overtuigingen en deze transformeren met mijn methode Integrated Soul Alignment. Deze dag is specifiek op jou afgestemd en duurt 5 uur.
Hier lees je er meer over.

Eindelijk Vrij! – 77 na dato…

Eindelijk Vrij! – 77 na dato…

Artikel van Leonie Linssen over de herinneringen van een cliënt aan zijn vorig leven in de Tweede Wereldoorlog en hoe deze zijn huidige relatie en leven onbewust dwarsboomden.

Lees meer

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.