relatie

leiderschap

spiritueel

Narcisme en de toekomst

Onlangs zag ik de video van een astroloog die wekelijks een rapportage doet over de energieen in de wereld. Volgens hem is ‘narcisme’ iets wat de komende tientallen jaren flink naar buiten zal komen. Het is een onderwerp dat in mijn praktijk ook regelmatig ter sprake komt.

Narcisten en HSP-ers

Mensen met narcistisch gedrag trekken gevoelige HSP-ers aan. Ze passen bij elkaar als een puzzelstukje in de puzzel en daarom voelt het aanvankelijk ook zo comfortabel. Maar het verandert in de loop van de tijd en veel HSP-ers worden een schim van wie ze waren voordat ze de relatie kregen. De narcist projecteert vooral op de buitenwereld en de HSP-er keert naar binnen. In die zin zijn het prachtige spiegels voor elkaar.

Ik krijg dan ook vragen van mensen om hulp bij een ‘narcistische relatie’, want ze hebben dan al zo veel geprobeerd aan therapieën maar komen niet verder. Het lukt hen maar niet om los te komen van van ‘de narcist’. Het is hun tweelingziel… Soms is er ook een narcistische ouder waardoor het verleden op deze manier herhaald wordt met als doel heling te bewerkstelligen. Maar wat ook gebeurt is dat mensen een baas of collega hebben met narcistisch gedrag, die hen het leven zuur maakt. Sommigen lopen vast en komen in een burn-out terecht of in een arbeidsconflict met alle gevolgen van dien.

Contact op zielsniveau

Ik maak contact met mensen op zielsniveau. Dat doe ik ook met familieleden van mijn clienten en dat kan ik ook doen met de mensen met narcistisch gedrag, mits hun ziel er toestemming voor geeft. Meestal verschijnen ze vanzelf in mijn praktijk, omdat hun pijn simpelweg gezien of gehoord wil worden. Iedereen wil erkenning. Anderzijds is er soms een confrontatie nodig op zielsniveau om de cliënt ook in de energie te kunnen loslaten. Het openen van het hart, is iets wat hierbij ook gebeurt. In die zin gebeuren er soms mooie dingen in mijn praktijk.

De boel voor eeuwig fiksen, kan ik echter niet. Mensen dragen altijd zelf de verantwoordelijkheid voor hun leven en voor de keuzes die ze maken. Ik zeg altijd: ik kan een omkering bewerkstelligen van jouw pad, maar jij moet zelf het nieuwe pad gaan lopen. Ik help jou om de weg vrij te maken.

Tijd voor jezelf en jouw alignment

Wat ik in mijn Trauma Bevrijding Intensives doe, is alignment creëren tussen hoofd, hart, bekken en ziel. Tussen persoonlijkheid wat vanuit ons ego komt (en wat we ook nodig hebben), en tussen wat de ziel wil. Soms lijken dat tegenovergestelde dingen. Daarom is het belangrijk om regelmatig tijd voor jezelf te nemen, mediteren, de bossen in te gaan of te sporten. Als je in contact bent met jouw hart, kun je liefdevol verbinden met jezelf en van daaruit met anderen. In deze tijd van chaos en paniek is dat hard nodig.

Soms huizen er entiteiten of energieen van narcistische voorouders in ons lichaam, en vaak zit er nog dader- energie in van oude trauma’s. Deze mag losgelaten worden zodat er verbinding gemaakt kan worden met het eigen licht en de eigen bron. We hebben allemaal een eigen innerlijke bron, zelfs mensen met narcistisch gedrag, maar als het hart dichtgemetseld is met trauma-energie wordt het lastig om je licht te laten schijnen. Kan het ook anders?

Human Design: wie ben je écht?

Volgens het Human Design Systeem, dat mensen categoriseert aan de hand van je geboortedatum, plaats en tijd, verbonden met de blauwdruk van je ziel, ben ik een Emotionele Manifestor. Dat wil zeggen dat ik bij de 8% van de mensen behoor die nieuwe dingen ontdekt en deze in de wereld zet. Daar kan ik me helemaal in vinden. Ik bereik soms resultaten met mensen waar anderen vastlopen en daar word ik heel blij van. Spannend vind ik het wel, want het samenwerken met de onzichtbare wereld, vraagt altijd om overgave én om bewustwording. Wat wil iemand wel of niet horen mbt trauma of heftige gebeurtenissen uit het familiesysteem van herkomst? Wat is behulpzaam? Op welke manier is het narcistisch gedrag van de collega of baas, verbonden met iemand uit het familiesysteem? Het komt in die zin heel nauw. Tegelijkertijd is er altijd resultaat en dat is het grootst als mensen écht voelen dat ze bij mij moeten zijn. Dat kan bijvoorbeeld, doordat ze kippenvel ervaren bij het lezen van een tekst op mijn website.

Nu rondom Corona merk ik zelf ook weer hoe gevoelig ik ben en hoe belangrijk het is om eerst voor mijzelf te zorgen. Afgelopen week deed ik een keer boodschappen en daarna moest ik een dag bijkomen om weer in mijn eigen energie te kunnen zakken. Het open staan voor de energieën van buitenwereld is dan even te overweldigend. ‘You are here to transform and this is just a way’, hoor ik van mijn gidsen. We raken elkaar aan op verschillende manieren en we hebben elkaar ook zo nodig.

Trauma Bevrijding Intensive via Skype

Vanmiddag ga ik een Trauma Bevrijding Intensive via Skype doen. Ik ben heel benieuwd naar de uitvoering ervan en ik heb een nieuwe gids gekregen die me er bij gaat helpen. Hij/zij heeft zelfs een naam, Rachaël. Ik ben heel benieuwd naar alle hulp vanuit de andere wereld die we mogen ontvangen. Samenwerken krijgt zo weer een nieuw gezicht. We verbinden werelden met elkaar, een unieke vorm van samenwerken waarbij meer kan ontstaan dan je zelf kunt bedenken.

Loop jij vast in je carriere of leven? Worstel jij met terugkerende thema’s in je leven en weet je niet hoe ze te keren? Misschien is een Trauma Bevrijding Intensive iets voor jou. In een dagdeel gaan we samen aan de slag om jouw unieke transformatie te bewerkstelligen. Bel of mail me voor een vrijblijvend afstemmingsgesprek: 06-45550680 (Kantooruren).

De kracht van innerlijk leiderschap

De kracht van innerlijk leiderschap

De planeet Mercurius loopt de komende 22 dagen retrograde, las ik gisterenochtend in een email van een astrologe. Eergisteren hoorde ik van mijn spirituele gidsen dat over 22 dagen de lockdown stopt. De mensen gaan volgens hen massaal in verzet en de waarheid over...

Lees meer

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.