”Geen psycholoog of medicatie van psychiater is dit gelukt, maar nu is het realiteit!”

Ik kwam bij Leonie met een obsessieve compulsieve dwangstoornis, zich uitend in een fetisjistische parafilie voor leren vrouwenkleding. Dit alles kwam voort uit trauma’s bij geboorte: borstvoeding, en een narcoseprocedure op 5-jarige leeftijd. Het uitte zich in een levenslange “levenspijn” (=niet vervuld zijn van een diepliggende wens), onrust, en altijd wel een of ander geknaag aan het toch zo stabiele, 39-jarige fundament van mijn huwelijk.

Ik wilde mijn klachten en wensen uiten, en hopelijke antwoorden horen via de gidsen van Leonie. Ik voelde vaak de spot van een onbekende groep, als ik weer eens iets vergat, iets kwijt was, o.i.d., waardoor een eerdere positieve ervaring van die dag teniet werd gedaan. Dan had ik last van plotselinge boosheid als iets in mijn leven tegen zat. Ik wilde graag rust vinden, niet in de zin van passiviteit, maar van geestelijk evenwicht.

Niet alleen de verwachtingen, maar ook de hoop is nu vervuld, nog breder dan ik zelf had kunnen bedenken…   Noch een psycholoog, noch de medicatie van een psychiater is dit in het verleden  gelukt, maar nu is het realiteit! Dit effect is zo duidelijk, en de eerste 2 weken waren zo gepaard met lichamelijke klachten, dat ik zelfsuggestie in elk geval van de hand wijs.

De resultaten

De resultaten zijn dat de fetisjistische drang is verdwenen. Het idee vind ik nu zelfs een beetje raar geworden. Een vrouw waardeer ik nu op haar karakter en sympathie, en niet meer -voor zeker de helft- op wat ze draagt. De bijbehorende levenspijn is grotendeels verdampt. Het andere deel, het niet over kunnen doen van je adolescentie met leeftijdsgenoten en een vriendin, is er nog wel, maar is milder geworden.

Ik heb nu de rust en het vertrouwen in het nog steeds kunnen bereiken van idealen. Dit laatste is nog versterkt door een “ontmoeting” die Leonie in de sessie had met een voorouderlijk familielid, die heel haar energie hiervoor nu gaat inzetten om mij te helpen.

Ook de oude frustratie bij iets vergeten of kwijtraken is er nauwelijks meer, en het gevoel van een spottende groep is helemaal verdwenen: het gevoel, na iets een keer niet goed doen rondt zich nu gewoon “intern” af.

Fysieke reactie

Leonie is flink met mijn hoofd in de weer geweest. Fysiek had ik na de sessie wel een behoorlijke reactie: hoofdpijn, gevoelige hoofdhuid (waar ik normaal gesproken nooit last van had) en de derde dag misselijkheid tot braken toe. Ik had Leonie op de motor bezocht, en door het hete weer was ik uitgedroogd, zo later bleek. Maar een deel van de klachten heeft ruim 2 weken geduurd, en kan niet uitsluitend door die uitdroging veroorzaakt zijn. Ik heb het als een reiniging ervaren.

Leonie en haar soulteam

Ik heb me volledig overgegeven en laten leiden door Leonie en haar soulteam. Leonie vertelde me wat voor inzichten zij gewaar werd. Ik vond het soms ergerlijk dat ik die dingen niet kan/kon waarnemen, maar accepteerde dat omdat dat nou eenmaal haar vak is, en ik weer andere talenten heb. Heel fijn overigens dat ze haar bevindingen opnam en als audiobestanden nastuurde.

De sessie heb ik als ontroerend-liefdevol, volledig accepterend, soms verbazingwekkend, intens, en soms ook als leuk-luchtig ervaren als Leonie spontaan moest lachen om iets wat ze van mij of haar gidsen hoorde. Dat gaf ook een luchtstroom van alledaagse lichtheid aan het gesprek.

Verrassing

Wat me verraste was wat Leonie allemaal “ter ore” kwam tijdens het kijken in elkaars ogen. Ook het spontane karakter van sessie-onderdelen verraste me. Bijvoorbeeld om nog even een tweede keer naar een foto te kijken, omdat haar gidsen zeiden: dit doen we nog even als toetje…

Het besluit om dit te doen was juist. Het zal overduidelijk zijn, dat deze resultaten de investering meer dan waard zijn geweest. Veel succes met je mooie werk, Leonie!

Eindelijk Vrij! – 77 na dato…

Eindelijk Vrij! – 77 na dato…

Artikel van Leonie Linssen over de herinneringen van een cliënt aan zijn vorig leven in de Tweede Wereldoorlog en hoe deze zijn huidige relatie en leven onbewust dwarsboomden.

Lees meer

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.