relatie

leiderschap

spiritueel

Door de oorlog naar je innerlijk licht

Oorlog is niet een thema waar mensen blij van worden. Toch zijn er in de geschiedenis mensen geweest die zelfs in de oorlog, hun hart verlicht voelden worden en het als hun taak zagen om het hart van anderen te verlichten, zelfs toen ze wisten dat hun einde nabij was. 

Julika Marijn en Etty Hillesum

Gisteren was ik samen met sister Sophie naar een theaterstuk van Julika Marijn, die met een toernee door Nederland gaat waarbij ze oorlogsslachtoffer Etty Hillesum in het licht zet.  Etty werkte destijds voor de Joodsche Raad en haar leven eindigde in Auschwitz. Haar dagboek uit de oorlog werd na haar dood gepubliceerd als boek: ‘het verstoorde leven van Etty Hillesum’. Ik ontmoette Julika vele jaren geleden in Kasteel Slangenburg en ik vond het superleuk om te zien hoe haar theaterleven in de loop der jaren zo succesvol is geworden. 

Hervinden van innerlijk geluk

De thema’s die Julika liet zien kwamen me bekend voor, verliefd op een onbereikbare man, naar binnen keren en daar het geluk en de liefde vinden, ook toen de dreiging groter werd. Dat is iets wat we allemaal kunnen doen en dat is ook waar mijn werk ten diepste over gaat: Mensen helpen de weg naar binnen te vinden, naar het oneindige bewustzijn dat allemaal in ons huist en dat we alleen maar hoeven te hervinden. Ook als het leven ons zo vreselijk tegen lijkt te zitten.

Dat hervinden van je innerlijk geluk gaat niet altijd zonder slag of stoot. Vaak liggen er heftige gebeurtenissen aan ten grondslag, zoals een scheiding, een andere liefde, het verlies van een kind, ouder of geliefde of door ziekte. Door trauma’s als deze wordt onze wereld even klein en ligt de focus niet langer meer op wat de buitenwereld van ons verlangt. We kunnen dan niet anders dan naar binnen keren omdat de pijn anders te heftig is om te dragen.

Ontmoeting van werelden uit verschillende tijden

Julika liet met haar theaterstuk heel mooi zien hoe thema’s door de eeuwen heen nog steeds hetzelfde kunnen zijn, ook al spelen zaken zich af in een nieuwe of andere tijd. Ik was erg onder de indruk hoe Julika deze werelden tegelijkertijd vertolkte in een theaterstuk. Er zijn overigens nog steden waar je terecht kunt als je haar wilt zien, kijk dan op haar website.

Lezing over vorig leven in WO-2

Vanavond komen we met onze CreaVisie groep bij elkaar en bereiden we ons voor op de Karmische Bevrijdingsdag morgen. Er hebben zich tot nu toe een kleine groep mensen opgegeven. We houden het dus lekker intiem. Heb je nog interesse in het middagprogramma, wil je de lezing horen van Marcel Heijnes die zal vertellen over zijn rol in zijn vorig leven in de Tweede Wereldoorlog, en wil je horen hoe ik mijn ervaringen aan mijn vorig leven in de Tweede Wereldoorlog  samen met anderen heb bevrijd in de loop der jaren: voel je welkom! Hier vind je de link naar het programma en kun je jouw gratis ticket bestellen. Aanmelden is verplicht ivm de kleine hoeveelheid beschikbare plaatsen.

Helingsreis naar het Katharengebied 22-29 juli

Helingsreis naar het Katharengebied 22-29 juli

“ Genezing van de mannelijke wond: terug naar de eigenliefde “

Deze zomer organiseren vijf coaches/energetisch therapeuten van de Open Hearts Academy met verschillende specialisaties een healing transformatiereis van 22 t/m 29 juli naar het Katharengebied in Frankrijk.

Het is een inwijding tot de verschillende energieën, waaronder die van Jezus, Maria Magdalena en Isis, waardoor de mens terug kan keren naar zijn eigen goddelijke en mannelijke essentie. Het vrouwelijke bij de man kan meer wakker en versterkt worden en verbonden zijn met het pure mannelijke. Hierdoor kan hij de waarden van vrouwelijke essentie ervaren en beschermen zoals empathie, innerlijke wijsheid, intuïtie, creativiteit, verbinding. We mogen weer bloeien in relaties en in onze samenleving!

Lees meer
Je gewenste toekomst creëren

Je gewenste toekomst creëren

Hoe creer je jouw gewenste toekomst? Door in een meditatie te tijdreizen naar dat moment, je hart open te zetten en de mogelijkheden te ontvangen. Lees de ervaring van Leonie met het op deze manier ontwikkelen van de boekpresentatie van haar boek ‘De Karmadrager – mijn bevrijding van seksueel geweld door de eeuwen heen’ dat dit najaar uitkomt.

Lees meer
Zielen bevrijden van oorlog

Zielen bevrijden van oorlog

In 2016 was ik rond deze tijd in Noord Frankrijk en bezocht ik een aantal massagraven van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Daar deed ik veel innerlijk werk t.b.v. het collectief. Het is het hart dat de liefde omsluit. Lees over mijn ervaringen in dit artikel.

Lees meer

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.