De onderliggende boodschap van borstkanker
genezen van borstkanker

Het regent nieuwe borstkanker gevallen op Facebook. Ik merk dat het me raakt. Een op de zeven vrouwen krijgt tegenwoordig borstkanker. Toen ik in 2011 borstkanker kreeg was dat nog een op de acht. Zo’n diagnose verandert direct je hele leven want vanaf dat moment staan jij en jouw genezing centraal. Alles draait nog maar om één ding: beter worden en jezelf verhouden tot deze nieuwe realiteit. Hoe doe je dat? En wat doe je niet? Tijd voor zelfreflectie en stilstaan.

Meten is weten?

De reguliere zorg omringt je met statistieken, bewezen behandelingen, wetenschappelijke onderbouwingen zodat jij als vanzelf in de ‘juiste’ behandeling valt. Of zoals mijn oncoloog destijds zei in dit tv-programma over kanker waar we allebei een bijdrage aan hadden geleverd: ‘er is er maar een die het het beste weet, en dat is de dokter.’

Ik bestrijd dat.

Er is er maar een die weet wat het beste voor jou is en dat ben jij zelf. Je bent geen ‘nummer’ of ‘geval’. Je bent een uniek mens met een eigen achtergrond en komt uit specifiek familiesysteem. Je hebt je eigen zielsopdracht. Uiteraard heeft een arts gestudeerd en zijn er de statistieken en behandelplannen met 5 of 10 jaars overlevingspercentages. In mijn geval betekende het 14% meer kans op overleven als ik chemo- en hormoontherapie zou nemen. Je kiest natuurlijk voor de beste kans op genezing, toch?

Wake up call

Ik was regulier opgeleid in de zorg, had honderden vrouwen met knobbels en kanker gefotografeerd en duizenden vrouwen met borstkanker bestraald. Ik wist hoe die wereld in elkaar stak. Toen ik zelf aan de beurt was, stond mijn wereld op zijn kop want ik voelde aan alles: Dit Klopt Niet Voor Mij. Als ik chemo neem ga ik dood en als ik hormoontherapie neem word ik ziek en verlies ik mijn levenslust. Ik mediteerde op mijn tumor, ik zag beelden van een grijs vlies, van draden waar ik in verwikkeld zat, zag beelden van mijn moeder. Ik hoorde een stem die zei: this is a wake up call, you are supported.

Geslonken tumoren door energetische behandeling

Ik wist dat er werk aan de winkel was. Mijn intuïtie gaf me aan te googelen op borstkanker en seksualiteit en zo kwam ik terecht bij een energetische genezer die werkte vanuit het Taoïsme. Ik wist meteen: hier moet ik zijn. Ik deed een blinde opstelling rondom de behandelmogelijkheden en kreeg bevestiging: ik kon het het beste op mijn manier doen, op die plek was het licht en zag ik een toekomst. Ik was al onder behandeling van een energetisch therapeut en we intensifieerden de behandelingen. Na de operatie bleek de grootste tumor van 2.1 naar 1.6 te zijn geslonken en de kleinste van 0,8 naar 0,5. Ik wist dat dit het resultaat was van het vele innerlijk werk dat ik gedaan had.

Aanvullende behandelingen

Ik ben in die periode ook gestopt met suiker eten en heb ondersteuning gezocht bij een natuurgeneeskundige, die werkt met een SCIO apparaat dat de energiefrequenties van organen meet en behandelt. Van hem kreeg ik voedingsadviezen en supplementen. Ook ging ik regelmatig naar een andere natuurgeneeskundige die werkte met NEI, waarbij ze steeds testte wat mijn lichaam nodig had op fysiek, emotioneel, spiritueel of mentaal niveau. Mijn focus verschoof zo naar preventie en het antwoord op de vraag: ‘wat heb ik nodig om gezond te blijven?’

Onverwerkte emoties

Van mijn moeder droeg ik vele onverwerkte emoties van weggedrukte traumatische ervaringen op het gebied van seksualiteit. Ook droeg ik veel onverwerkte ervaringen vanuit vorige levens met me mee die te maken hadden met seksueel geweld en machtsmisbruik. Ik heb er een boek over geschreven: ‘De Karmadrager – mijn bevrijding van seksueel geweld door de eeuwen heen’ dat in het najaar van 2022 uitkomt. Het was de zielsafspraak uit mijn vorig leven in WO-2, dat ik zou schrijven over het geweld en de mensonterende praktijken die plaatsvonden in Auschwitz waar mijn vorige leven eindigde. Mijn levensverhaal van toen. Het had net zo goed kunnen heten: mijn bevrijding van de onderliggende last van borstkanker. Of iets in die trant.

Grensoverschrijdend gedrag en #metoo

De laatste jaren staan #metoo en grensoverschrijdend gedrag behoorlijk in de picture. Het raakt zowel vrouwen als mannen want we zijn allemaal de weg kwijt geraakt op het gebied van verbinding en seksualiteit. Hoe kunnen we verbinden vanuit het hart? Hoe kunnen we anders naar elkaar kijken dan elkaars bezit dat er slechts voor is om wederzijdse lusten te bevredigen en waarbij de vrouw in het slechtste geval als lustobject er alleen dient ter ere en bevrediging van de man?

Durven mannen nog?

En hoe gaat de man hier mee om? Durven we nog te flirten, complimentjes te maken of zijn we bang om voor aanrander versleten te worden? Hoever mogen we nog gaan bij het maken van seksueel getinte grapjes? Hoeveel mannen krijgen pikstraf van hun vrouw omdat de vrouw verlangt naar een andere seksuele benadering en omdat ze deze niet krijgt, de deur maar dicht doet voor alle vormen van intimiteit en daarmee onbewust ook zichzelf geweld aan doet?

Verlangen naar hartsverbinding in seksuele intimiteit

We verlangen allemaal zo naar wezenlijke verbinding vanuit het hart, waarbij we mogen zijn zoals we bedoeld zijn te zijn: vreugdevolle wezens met oog voor onszelf én elkaar. Een open hart. Ik juich alle vormen van breder kijken naar borstkanker (en andere vormen van kanker) toe. De mens is zoveel meer dan alleen dat ene lichaamsdeel. We zijn holistische en spirituele wezens en hebben een levenservaring in het lichaam waar we nu in dit leven in huizen.

De reis van jouw leven

Er is er maar één met wie jij een levenslange verbinding hebt: dat is met jouzelf, vanaf de conceptie / geboorte tot de dood jou van je lichaam scheidt. Jouw reis gaat daarna onstoffelijk verder. Ook jouw emotionele reis. Jouw zielsreis. Geniet van jouw tijd op aarde. Kies bewust. Heb jezelf lief, ook jouw schaduwkant. Het is inherent aan het Mens-Zijn. Oefen in zelfcompassie. Maak ook die reis naar binnen, naast de behandelingen die nodig zijn. Volg je hart. Heb moed om jouw weg te gaan.

Dit schilderij verbeeldt een van de vele zielsprocessen waar ik de afgelopen jaren ben doorheen ben gegaan. Het is straks voor €1250 te koop als onderdeel van de Crowdfunding Campagne om mijn boek ‘de Karmadrager – mijn bevrijding van seksueel geweld door de eeuwen heen’ te kunnen lanceren en een vliegende start te geven.

Karmische bevrijdingsdag

Op 5 mei 2022 organiseer ik met een aantal collega’s van de Open Hearts Academy een karmische bevrijdingsdag in de Verwersstraat 26 te Den Bosch, waarbij we ieder onze specifieke talenten inzetten bij het transformeren van onverwerkt en onzichtbaar trauma van de ziel. Deelname is gratis. Wel graag vooraf aanmelden. Hier lees je meer over de door ons ontwikkelde methode CreaVisie waar je op deze dag kennis mee kunt maken.

Ziekte anders benaderd

Ziekte anders benaderd

Naast coach en counselor ben ik ook mens, en ervaar ik net als ieder, soms ander belemmeringen of beperkingen. In dit artikel beschrijf ik mijn weg naar genezing van chronische, lage rugklachten en bronchitis. Lage rugklachten Al heel jong had ik rugklachten. Een...

Lees meer
Mijn genezing van borstkanker

Mijn genezing van borstkanker

Op 49 jarige leeftijd, op 8 maart 2011 ontdekte ik een harde knobbel in mijn linker borst. Het bleek borstkanker te zijn. Drie weken later kreeg ik de uitslag van de operatie en op dezelfde dag hoorde ik dat bij mijn oudste broer ook kanker was geconstateerd. Bij hem...

Lees meer

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.