relatie

leiderschap

spiritueel

De kunst van het onacceptabele toelaten

Iedereen heeft er op dit moment last van, we ontmoeten het onacceptabele van de wereld en van mensen om ons heen. Op social media lezen elkaars oordeel, standpunt en veroordelingen. We zien video’s van de mainstream media, horen conspiracy theorieën of luisteren naar mensen en specialisten die hun waarheid rondom het Corona virus delen. Er is voor iedereen dat moment waarop we zo intens geraakt worden dat we het liefst onze ogen willen sluiten, of juist willen vechten. Soms zijn we vol en verzadigd en trekken we ons even terug van al het nieuws. En toch blijft het trekken om nog meer nieuws, cijfers of standpunten te lezen of te horen. Als we diep geraakt worden door hen die anders denken of voelen dan wij, is er al snel een veroordeling. Of dat nu de boosheid is op hen die vechten voor meer vrijheid, of dat het nu juist de veroordeling is van hen die zich strikt willen houden aan de regels van de overheid. Hoe gaan we om met dat wat onacceptabel is?

Toelaten of accepteren?

De afgelopen periode heb ik regelmatig de online classes van Tovenaar Merlijn Wolsink gevolgd. Een van de tools die ik van Merlijn leer, is om het in de vraag te blijven en het universum aan jou te laten tonen hoe gevraagde het aan jou mag verschijnen. Want het universum kent zoveel meer mogelijkheden dan wij met ons kleine hoofdje kunnen bedenken. Een ander geschenk dat ik van Merlijn mocht ontvangen, is het verschil ervaren tussen iets toelaten of iets accepteren. Wat als je de energie, meningen of oordelen van een ander kunt ontvangen, zonder dat je er iets mee hoeft? Wat als je in toelating kunt zijn met alles wat er gebeurt in de wereld? Want toelaten is niet hetzelfde als accepteren.

Dit accepteer ik niet!

Er zijn bijvoorbeeld ondernemers die niet langer willen accepteren dat de regelgeving vanuit de overheid, hun bedrijfsvoering lam legt. De weerstand ertegen kost enorm veel energie, in de vorm van gedachtespinsels en bijbehorende emoties. Anderen weigeren om binnen te blijven en zoeken toch bos of natuur op om te bewegen en tot rust te komen. Ben je in toelating van iets, dan betekent dat niet dat je het eens bent met wat er gebeurt. Het betekent wel dat je berust dat dit nu de situatie is. Je weet dat er mensen zijn met een ander standpunt dan jij en je bent je ervan bewust dat jij zelf de leider van jouw leven bent. Als je accepteert dat je gevraagd wordt binnen te blijven, dan is de volgende vraag of je je er ook aan wilt conformeren. Ben je een volger, een slachtoffer, een dader of een verzetsmens?

Oorlog of vrede?

In de Tweede Wereldoorlog konden we kiezen of we het beleid van Hitler volgden, ons ertegen verzetten en in opstand kwamen, vluchtten of mensen stiekem hielpen. Nu ervaren we allemaal onze eigen innerlijke oorlog, want het virus heerst wereldwijd. Wat is jouw reactie? Wat is jouw aandeel in het geheel? Welke richting kies jij? Wees je bewust dat ieder mens het recht heeft om te kiezen. Ieder mens heeft zijn of haar eigen pad van de ziel. We kunnen anderen zien als daders, maar ook als mensen met een ander bewustzijn of een andere visie. Als verschillende waarheden naast elkaar kunnen bestaan, kan er vrede komen. Daarnaast geeft het leven ons soms uitdagingen om ons beeld van de wereld te veranderen.

Dat gebeurde in mijn leven, toen ik in 2011 borstkanker kreeg. Vanuit de reguliere ziekenhuiswereld waar ik in opgeleid was en waar ik gewerkt had, zou het logisch zijn om de medische behandelingen te accepteren en op te volgen: operatie, bestraling, chemotherapie en hormoontherapie. Maar iets in mij zei me dat het niet de bedoeling was en dat ik een andere weg mocht kiezen. Het pad van mijn ziel werd geopend en zo leerde ik mijn lichaamsbewustzijn kennen dat op een hele andere manier werkt. Alles wat ik geleerd heb zet ik nu in om mensen te helpen anders naar hun situatie te kijken. Ook help ik mensen met de transformatie van onbewuste blokkades ontstaan door onverwerkte emoties vanuit het familiesysteem of vorige levens. Om energieën te kunnen herkennen moet je ze eerst durven toe te laten. Dat betekent je hart openzetten en je inleven in de situatie van de ander. Liefde transformeert alles. Als de oude energie vrijgemaakt is, kan de liefde voor het leven ineens weer gaan stromen.

Onacceptabele mensen

Zo ontdek ik steeds nieuwe dingen. Ik kan me bijvoorbeeld verbinden met de ziel en de emotionele belevingswereld van verkrachters, moordenaars of incestplegers. Hierbij maakt het niet uit of deze mensen al overleden zijn of nog leven. Als het de bedoeling is, verschijnt hun ziel aan mij. Hierdoor kunnen slachtoffers, of mensen bij mij in de praktijk op een veilige manier de emotionele confrontatie aangaan. Altijd word ik geholpen door gidsen en andere energetische wezens om de energie weer af te voeren, want het is niet de bedoeling dat ik er mee rond blijf lopen. Het helpt wel om de transformatie plaats te laten vinden, voor zowel de client in mijn praktijk, als de dader die hierdoor verder kan naar een volgend leven. Op deze manier kan ik dus in toelating zijn, en dat is echt iets anders dan het allemaal accepteren.

Maak het klein

Als je innerlijke vrede hebt met jouw individuele rol in het geheel en vanuit eigenaarschap hebt gekozen, is er geen goed of fout. Dan zijn er slechts acties en consequenties, effecten en gevolgen. Daar mag je dan de verantwoordelijkheid voor nemen. Controle is een illusie, het leven laat zich niet beheersen en we kunnen alleen zoveel mogelijk ons best doen. Als je diep in jouw hart voelt dat de gekozen richting jouw weg is, ga er dan voor. Laat de meningen van anderen liggen en voel iedere dag opnieuw: wat is vandaag mijn bijdrage? Wat maakt mijn leven vandaag zinvol? Hoe kan ik er zijn voor mijzelf en voor anderen in mijn wereld?

Gisteren zag ik een oude video van Mark Rutte waarin hij geïnterviewd werd over Mark als mens. De interviewer vroeg hem of hij er niet mee zat wat anderen allemaal van hem dachten. ‘Nee, daar hou ik me niet mee bezig. Dan verlies ik energie die ik beter kan besteden aan de dingen waarvoor ik hier ben.’ Ik eindig met een mooie vraag aan jou: waarvoor ben jij hier en door wie laat jij je van je pad af houden? Laat het me weten.

Als je vreemdgaat, verbreek ik de relatie

Als je vreemdgaat, verbreek ik de relatie

Eisen stellen in de liefde. In dit klein artikel met video spreekt zanger en presentator Koen Wauters uit dat hij het niet trekt als zijn vrouw een scheve schaats zou rijden. “Dan is het stante pede buiten”, zei hij. “En dan bedoel ik zelfs nog maar kussen.” Ik...

Lees meer
De narcistische wond in het licht

De narcistische wond in het licht

Heling van de narcistische wond. Waar hebben we het dan over? Als je als kind (een) narcistische ouder(s) hebt of hebt gehad, kun je in je volwassen leven en in je relaties daar de gevolgen van ontmoeten. Het helen van de narcistische wond gaat voor mij verder dan...

Lees meer

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.