relatie

leiderschap

spiritueel

De kracht van innerlijk leiderschap

De planeet Mercurius loopt de komende 22 dagen retrograde, las ik gisterenochtend in een email van een astrologe. Eergisteren hoorde ik van mijn spirituele gidsen dat over 22 dagen de lockdown stopt. De mensen gaan volgens hen massaal in verzet en de waarheid over drie politici komt dan naar buiten. Ik ging tellen: dat is 4 november 2020. Ik ben heel benieuwd wat er die dag gaat gebeuren, want alles kan iedere dag veranderen. Verder las ik dat Mercurius retrograde staat in schorpioen, wat betekent dat geheimen zullen uitkomen. Het uit laten komen van geheimen en het ontmantelen van de elite, is een deel van mijn persoonlijke missie verbonden met het pad van mijn ziel. Dat las ik een aantal jaren geleden al in een persoonlijke Tzolkin jaarhoroscoop reading.

Geheimen in het licht

Naar het kijken van geheimen en dingen die verzwegen zijn in families, doe ik in Trauma Bevrijding Intensives. Via oogcontact in de stilte, mag ik meereizen met (overleden) zielen en met hen in gesprek gaan of hun geheimen aanhoren of de onverwerkte emoties mee helpen afvoeren. Zo werk ik op zielsniveau bij meergenerationeel trauma, en op het gebied van vorige levens (die verbonden zijn met het hier en nu). De komende periode betekent voor mij veel naar binnen gaan en mijn innerlijk werk doen m.b.v. het persoonlijke en collectieve onbewuste. Dit doe ik ook samen met clienten in mijn praktijk. Want in de eenheid zijn we allemaal met elkaar verbonden en dat kun je doorvoelen als je hart wagenwijd openstaat.

Waar sta jij? Laat jezelf zien!

Alles komt vrij. Alles wordt helder gemaakt. Alles mag doorvoeld worden door de bril van de onvoorwaardelijke liefde van het mens-zijn. Tegelijkertijd zijn we mens en mogen we onze verlangens en grenzen voelen: genoeg is genoeg. Tot hier en niet verder. Wanneer durf je op te staan en jouw waarheid uit te spreken?

Ik zie mensen wiens partner een tegenovergestelde mening hebben dan zij zelf mbt Corona en de maatregelen. Slik je in, omdat je je partner niet boos wilt maken, of spreek je je uit? Of ben jij degene die boos is en doe jouw partner de mond snoert? Alles wil gezien en gezegd worden. Hoe kunnen we verbinden? Hoe kunnen we elkaar of de stem van onze ziel horen? Daarvoor mag je naar binnen gaan, de stilte in en naar de stem van je hart luisteren.

Psychologisch gedragsexperiment

Geen knuffels of groepsbijeenkomsten. Sportactiviteiten in groepsverband in de ban. Mondkapjes verplichting in openbare ruimten, terwijl het slechts een gedragsexperiment is. Een psychologisch gedragsexperiment waarbij emotionele chantage of manipulatie niet geschuwd wordt. De grootste leiders hebben de grootste trauma’s, althans de leiders die hun hart voor het mens-zijn gesloten hebben en kicken op de eigen macht en op het hebben van geld. Ik citeer hierbij even een stukje van deze post van Jan Bommerez, een coach die gespecialiseerd is in loslaten.

‘Acht mannen hebben evenveel rijkdom als de helft van de wereldbevolking (meer dan 3,5 miljard mensen). Het persoonlijke vermogen van Jeff Bezos, de baas van Amazon, is $ 165 miljard. De top 17 van de vermogensbeheerbedrijven waar de superrijken hun geld onderbrengen beheersen $ 41,1 biljoen aan kapitaal, waardoor ze een enorme invloed over de hele wereld en de wereldeconomie hebben.’

Geld en bestaansrecht: claim je innerlijke kracht

Sinds het begin van de Corona crisis, zijn de rijken in de wereld alleen maar nog rijker geworden. Als machtsmisbruik en geldelijk gewin het voorbeeld is, mogen we de kracht in onszelf ontwikkelen om ons hiervan vrij te maken. We mogen ons innerlijk leiderschap aan spreken, de macht van ons hart gaan inzetten en onze krachten samen bundelen. Leiderschap gaat zoveel verder dan anderen bevelen wat ze moeten doen en dreigen met het sluiten van de wereld als je niet luistert. We worden nu geregeerd door het mannelijk denken waarbij het hart voor de menselijkheid is uitgeschakeld. Er wordt gemanipuleerd met cijfers, wetenschappers strijden om het bewijs van hun gelijk en macht viert hoogtij. Waar is het hart gebleven? Waar is de echte medemenselijkheid gebleven in de beleidsvoering?

Leiderschap gaat ook over moed inspreken. Over handvatten geven wat je zelf kunt doen in deze lastige tijd. Verbonden leiderschap laat zien dat je een toekomstperspectief biedt en dat je oog en zorg hebt voor elkaar. Innerlijk leiderschap gaat over naar binnen keren en doorvoelen hoe jij de verantwoordelijkheid voor jouw leven en jouw gezondheid kunt nemen, in verbinding met de mensen om je heen. Hoe kun je jezelf blijven in een wereld vol chaos en tegengestelde berichtgevingen? Hoe kun je de tovenaar zijn in jouw leven?

Macht is tijdelijk en word je door anderen opgelegd. Kracht is oneindig en komt uit jezelf.

Wat kun jij zelf doen?

Zorg voor je eigen gezondheid. Ga dansen in de huiskamer, trek de natuur in. Praat met de bomen en laat hen jou vrijmaken van negatieve energie. De natuur is zo helend. Wandelen in de natuur zorgt ervoor dat jouw mannelijke en vrouwelijke kant meer verbinding met elkaar maken. We hebben allebei nodig. Mediteer. Knuffel met een paar mensen die je vertrouwt en bij wie je je veilig voelt.

Vandaag heb ik voor het eerst online boodschappen gedaan. Het is een deel van mijn bijdrage aan het mondkapjes experiment, om te laten zien dat ik het niet wil dragen en een andere manier te zoek om dit te laten weten. Zo zorg ik er tevens voor, dat ik hen die er wel voor kiezen, geen angst aanjaag door het niet te dragen als hier door de overheid om gevraagd wordt. Zo kunnen we allemaal onszelf zijn. Maar ook als je gewoon boodschappen gaat doen, kun je een bewuste keuze maken. Doe wat klopt voor jou en volg jouw innerlijk leiderschap hierin. Laat de ander in zijn of haar waarde maar ontken jezelf niet.

Voel je je net als ik, soms onmachtig in dit geheel, kijk hoe je deze periode kunt benutten voor jouw persoonlijke ontwikkeling en jouw unieke bijdrage in jouw eigen kleine kringetje of eigen wereld. Keer naar binnen. Mediteer. Geef expressie aan jouw binnenwereld via schrijven, podcasts, schilderen of andere uitingen van kunst. Luister naar de stem van jouw hart en jouw ziel. Wie weet wordt er iets nieuws geboren met een kracht die jij tot nu toe niet kende en waarvan jij het bestaan niet wist.

PS 1: In dit artikel lees je over de zeven vrouwelijke krachten die jij kunt inzetten in communicatie met een groep mensen die anders denken dan jij.

PS 2: weet jij niet hoe je in vertrouwen kunt zijn? Misschien is een Trauma Bevrijding Intensive of coaching iets voor jou. Neem gerust contact op om te zien wat ik voor jou kan betekenen. Bel 06-45550680 (kantooruren) of mail me.

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.