relatie

leiderschap

spiritueel

De bewustzijnstraining die mijn leven veranderde

Ik mijmer even over een hele oude fantasie van me. Hij ontstond toen ik in 2010 een bewustzijnstraining deed met een groep mensen, en ervoer wat er in de groep gebeurde als mensen hun hart open zetten en het denken uitschakelden. Iedereen was verbonden in liefde. En mijn fantasie was meteen: dit zouden ze in de politiek moeten doen! Ik zag mezelf meteen in een groep met Balkenende, Wouter Bos en Geert Wilders en was benieuwd wat er dan zou gebeuren….

Nu de angst en paniek de politiek en de maatschappij in de greep hebben – met een duidelijke toekomstige oplossing; het Corona vaccin en registratie, fantaseer ik opnieuw over zo’n transmissie training. De zucht naar macht en geld, als drijfveer voor het bestaan, het saboteren van aanrakingen en menselijk contact betekent in mijn ogen het traumatiseren van de samenleving. Ik vind het nogal wat.

psychopathologie of trauma?

Toen ik startte in 2005 als coach, had ik niet zoveel met psychopathologie. Ik bestudeerde al het afwijkende gedrag en de namen van de DSM, volgde er zelfs een speciale cursus voor maar kon het niet onthouden in de praktijk. Ik zag vooral de mens in nood achter het plakplaatje en vroeg me alleen maar af wat deze specifieke persoon in deze situatie nodig had, om het tij te keren. Pas veel later ontmoette ik mijn grenzen in de liefde, en ontdekte ik dat psychopathologie vooral gaat om gedrag dat mensen neerzetten en dat voor anderen, in dit geval mijzelf, niet acceptabel is.

Aansturen op gedrag, helpt echter niet als de oorsprong van gedrag trauma is, en vooral meergenerationeel trauma dat over is overgeërfd vanuit onze ouders en voorouders. In mijn zoektocht naar hoe je mensen hierin kunt begeleiden, word ik sinds 2011 begeleid door mijn spirituele gidsen. Nieuwe oplossingen ontstaan van binnen uit.

Narcistisch gedrag

Zo is narcistisch gedrag een hype geworden de afgelopen jaren. We herkennen onze bazen of partners als een zogeheten narcist en ontdekken dat een van de ouders, of allebei, ook dergelijke karaktertrekken heeft. In de reguliere zorg wordt gezegd: ben je slachtoffer van een ‘narcist’, breek de banden zoveel mogelijk want deze persoon is niet te helpen; je kunt alleen jezelf helpen.

Heel stoïcijns dacht en denk ik nog steeds: ik geloof het niet dat ze niet te helpen zijn. Wat ooit ergens is ontstaan, kunnen we ook weer herstellen. We hebben alleen de manier nog niet gevonden hóe dat te doen. En ik wil dolgraag een bijdrage leveren in het vinden van die manier. Want ik kan me niet voorstellen dat een narcist moet wachten tot zijn volgende leven om het anders te mogen of kunnen doen. Om tot de dood komt, uitgekotst te worden door een deel van de maatschappij. Mijn visie is ook ontstaan omdat ik weet dat het thema waar je mee sterft, ook het thema is waar je in een volgend leven mee geboren wordt. Jouw ziel groeit en doet dan weer nieuwe ervaringen op.

Dus waarom iemand niet kunnen helpen in dít leven? De grootste leiders hebben de grootste trauma’s, daar ben ik van overtuigd. Inmiddels heb ik een aantal mensen met narcistisch gedrag in mijn praktijk gehad. Ik reis dan met hen terug naar het ontstaan van het trauma, en vaak is dit verbonden met zowel de conceptie, als prenataal trauma of geboortetrauma.

Zielsreizen

Zo reis ik tegenwoordig in mijn sessies met mensen en zielen door de tijd, om te ontdekken wat onderliggende trauma’s zijn. Soms is trauma te groot om het alleen te doen. Dan zijn er meer mensen en verbindingen nodig om bepaalde energieen of blokkades te transformeren. Het werken in groepen is daarom ook zo belangrijk. Maar nu dit niet kan door de Corona maatregelen, zoek ik naar nieuwe manieren. Daarbij word ik geholpen door mijn soulteam.

Leven of overleven?

Het trauma waar tal van huidige regeringsleiders aan lijden, zal niet zo snel inzichtelijk worden. Zij hebben de grote taak op zich genomen om een maatschappij te regeren en standpunten in te nemen die we kunnen begrijpen. Ze hebben het sowieso al heel erg druk en ook nauwelijks tijd voor therapie. Het zou ook niet passen, want een leider hoort sterk en krachtig te zijn en een voorbeeld voor anderen. Therapie was toch voor mensen die het niet zelf kunnen? Maar wat zie ik gebeuren? Door de maatregelen ligt de focus op de angst voor het virus, mogen we elkaar niet aanraken, en zien we massaal smetvrees ontstaan. Angst stopt het logisch nadenken. We worden in onze overlevingsstrategieën geworpen en dat nodigt ons uit onze angsten te doorvoelen en los te laten. De angst om te sterven is er een van.

De weg van angst naar liefde

Mijn angst voor de dood heb ik in 2011 al losgelaten, toen ik borstkanker kreeg en mijn oudste broer in diezelfde periode binnen vier weken na de ontdekking van alvleesklierkanker, stierf. Mijn angst voor de dood vergrootte zich uit. Ik merkte dat als ik mijn angst zou volgen, ik het niet ging redden. Ik ontdekte de kracht van liefde en liet dat leidend zijn in mijn genezingsproces en daarna in mijn coaching en begeleiding. Trauma van de ziel is zo mijn specialiteit geworden.

Erkenning en zichtbaarheid heelt

Soms nodigen mijn gidsen me uit om met bekende leiders zielsreizen te maken om de oorsprong te zien van hun lijden. Onzichtbaar lijden. Verborgen lijden. Vergeten lijden en verborgen zielsbesluiten of zielsafspraken. Ook hier geldt: de waarheid heelt de waan. Franz Ruppert, een systemisch trauma therapeut zei het al eerder. Nu komt mede dankzij viruswaanzin.nl en andere initiatieven, de waarheid op tafel. Ik mag mijn eigen specifieke bijdrage leveren. Het is bijzonder en ook heel raar om op die manier van betekenis te kunnen zijn. Gelukkig maakte ik vorig jaar kennis met Human Design, een methode om het pad van jouw ziel in kaart te brengen. Zo weet ik dat ik hier ben om nieuwe dingen te ontdekken, om geheimen bloot te leggen, om mensen te helpen en te informeren over emoties.

De kracht van karma bij ontmoetingen

Hemel en hel in vorige levens

Mijn vorig leven in de Tweede Wereldoorlog, wat als jonge vrouw vsnuit het verzet, eindigde in Auschwitz waarbij ik mijn lichaam en ziel verkocht aan de Nazis, maar wat wel mijn dood in Auschwitz betekende, net voor de bevrijding van het kamp, mocht ik de afgelopen tien jaar verwerken. Nu voelt het alsof de wereld weer in oorlog is. Ik herken de energie van massa paniek en angst. Mijn lichaamsbewustzijn Weet, het innerlijk weten gaat voorbij aan logica en wachten op wetenschappelijke bewijzen. Het is het weten van het hart en van de ziel. Soms ontmoet je mensen bij wie je je meteen thuis voelt, met wie je een sterke verbinding voelt die je niet kunt thuisbrengen. Soms heb je meteen een instant hekel aan iemand en kun je dat niet met logica verklaren. Oorzaken gaan zoveel verder dan je denkt.

Wie het hart wagenwijd kan openzetten en wie het lichaamsbewustzijn durft toe te laten, stapt in een andere wereld waar veel meer mogelijk is dan je denkt. Ik ben blij dat mijn nieuwe praktijk in hartje Den Bosch klaar is, dat ik weer tijd en ruimte krijg om mensen te ontvangen om samen zielsreizen te maken – om zo dat wat vast zit en destructief is, te bevrijden zodat de liefde en de verbinding weet voelbaar is. Ik zou het ze gunnen, die ministers, om dat gevoel van liefde en verbinding en oordeelloosheid – dus het ego even aan de kant – te laten parkeren en in liefde samen te zijn. Wat voor maatschappij en wereld zouden we dán kunnen creëren?

Vooralsnog is 1.5m de norm en ik hoop van harte dat de spoedwet straks de ple in gaat en dat we elkaar weer mogen omhelzen en knuffelen zodat de oxytocine kan stromen en we een hartsverbinding kunnen creëren. Pas dan kunnen we ons anders zijn, er laten zijn en kunnen verschillen naast elkaar bestaan, in plaats van tegenover elkaar.

Zo’n training begint met fysiek samenZijn en het begint met de ogen. Met rust en ruimte. Met speelsheid en muziek. Met liefde voor jezelf en voor de ander. Ik gun het iedereen. Onder deze link luister je naar een radio interview dat ik in 2010 had, kort na de transmissie training (na 1 minuut vertel ik over de training)

Ik wens je een liefdevolle zomer toe met veel knuffels en mooie samenZijn bijeenkomsten.

De kracht van innerlijk leiderschap

De kracht van innerlijk leiderschap

De planeet Mercurius loopt de komende 22 dagen retrograde, las ik gisterenochtend in een email van een astrologe. Eergisteren hoorde ik van mijn spirituele gidsen dat over 22 dagen de lockdown stopt. De mensen gaan volgens hen massaal in verzet en de waarheid over...

Lees meer

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.