relatie

leiderschap

spiritueel

Als leven spelen wordt…

21 juni 2019

Onlangs las ik opnieuw het bezielingsprofiel dat ik in 2016 liet maken door collega coach Peter Gerrickens. Het bezielingsprofiel is vanuit de astrologie, gebaseerd op jouw geboortedatum en tijdstip en geeft het unieke pad van jouw ziel aan. Wat zijn jouw unieke talenten als je alle conditioneringen en overgenomen overtuigingen van anderen, maatschappij, opvoeding, je vooroudersysteem en karma, loslaat?

Mijn conclusie: ik ben aardig op weg 🙂 

Voor de vierde keer in mijn leven verander ik van werk en richting. In 1986 was er de overgang van röntgenafdeling naar radiotherapie; in 1998 van 18 jaar gezondheidszorg naar 8 jaar internationaal bedrijfsleven bij Philips Medical Systems; in 2005 de stap naar zelfstandig ondernemer, coach en trainer. Ik ontwikkelde trainingen en schreef diverse boeken op het gebied van ingewikkelde liefdesrelaties. Liefdedelen.nl en relatiecoaching werd vanaf 2011 de focus.

Verbreding en verandering

Nu mag ik weer verbreden en mijn specifieke opgebouwde kennis met betrekking tot heling van trauma van de ziel in de wereld brengen. Vanuit het familiesysteem en vanuit groepskarma dragen we allerlei onbewuste belemmeringen en energieën bij ons die ons verhinderen om te stralen. Mijn overtuiging is dat de meest succesvolle mensen, de grootste trauma’s hebben. Ik wil juist díe mensen bereiken om hen het pad van de ziel te laten lopen. Hoe kunnen we loslaten wat gebaseerd is op misbruik van macht voor eigen gewin ten koste van anderen, gebaseerd op egoverlangens, controle en powerplay en uit angst voor verraad of erger?

In de huidige wereld draait het veel om geld verdienen en het maken van winst. De focus naar presteren en groter groeien, is een van de manieren om onze innerlijke pijn niet te hoeven voelen. Vaak is dit vergeten pijn van het familiesysteem van herkomst, of vanuit het gezin waarin we opgegroeid zijn. Hierdoor is het soms moeilijk om echt te verbinden vanuit het hart. Als coach help ik jou waar mogelijk de weg van het hart weer terug te vinden.

Omkering en verbinden van polariteiten

Iedere vorm van heling begint bij jezelf. Dat heb ik de afgelopen tien jaar gedaan. Nu mag ik een specifieke bijdrage leveren aan de omkering van polariteiten, die verbonden willen worden in eenheid. Het zijn de polariteiten in onszelf, waardoor we de essentie van conditionering kunnen loslaten en het pad van onze ziel kunnen gaan lopen. Het bezielingsprofiel en/of het Human Design profiel, die gebaseerd zijn op jouw geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats, leveren hierin een belangrijke bijdrage. Simpelweg omdat woorden richting en houvast geven, zeker als deze verbonden zijn met jouw specifieke blauwdruk. 

Quote van een cliënte:

‘Ik ben incestslachtoffer en heb al zoveel gedaan aan diverse therapieën, zowel cognitief als fysiek. Het resultaat van het werken met Leonie was het gevoel dat ik een compleet nieuwe blauwdruk van mezelf heb gekregen. De invloed hiervan gaat nog steeds door in mijn leven.’

Mijn bezielingsprofiel

In het bezielingsrapport van 2016 dat ik door Peter Gerrickens liet maken, staan een aantal mooie dingen over mij en mijn talenten die ik nu op een andere manier ga inzetten:

‘Je streeft naar een gelijkwaardige samenwerking met ieder die deel uitmaakt van jouw kring. Vrijheid van meningsuiting is voor jou van belang. Je wenst je liet te laten beperken door vaste overtuigingen en meningen. Je hebt een vernieuwende en verfrissende werking op je omgeving in de wijze waarop je met anderen samenwerkt of iets nieuws in de wereld zet.’

Als je het gevoel hebt dat je anders bent dan anderen, waarbij je aangewezen wordt om op jezelf en je innerlijk weten te vertrouwen, kan dat soms gevoelens van eenzaamheid opleveren. Het maken van het bezielingsprofiel, was in die zin een erkenning die me veel rust en vertrouwen heeft gegeven om door te gaan op mijn Eigen Wijze.

‘Je bent uiterst gevoelig in het contact met de buitenwereld. Deze kwaliteit berust op het vermogen om door het uiterlijk gedrag van mensen heen te kijken. Je registreert als mensen teveel overdrijven en niet zichzelf zijn. Je ziet de werkelijke persoon achter dit masker en reageert hierop. Je kijkt door de persoonlijke presentatie heen en ziet wat er achter schuilgaat. Je leeft mee met een ander en pikt vaak gemakkelijk de sfeer in een groep op of de werkelijke gevoelens van iemand. Dat waarderen anderen in jou

Het klopt. Ik heb een supertalent om met anderen mee te kunnen voelen, daar waar ze zelf nog niet bij kunnen. Daardoor kom ik heel snel bij de kern van het echte probleem. Langdurige trajecten of veel sessies zijn dan ook niet aan mij besteed. Ik werk graag kort, grondig en zeer diepgaand en kom vaak daar waar anderen niet bij kunnen.

Human Design als richtingaanwijzer

Vanuit het Human Design systeem, ben ik een Emotionele Manifestor. Als manifestor mag ik op de voorgrond treden en nieuwe dingen ontwikkelen. In Human Desighn spreekt men over een open of een gesloten energetisch, emotioneel systeem. Mijn emotionele energetische systeem is open, en dat zet ik in bij Trauma Bevrijding Intensives en Leiderschaps Intensives. Ik voel niet alleen mee met mensen, maar ontvang ook informatie van onverwerkte emoties van voorouders, slachtoffers of daders, of vanuit karma. Sommige mensen kunnen door trauma, niet of moeilijk bij hun emoties komen. Ik pik dat feilloos op.

Soms huil ik tranen van de ziel voor anderen. Zo heb ik bij het afscheidsfeest van Marinus Knoope in 2019, de grondlegger van de creatiespiraal, heel wat tranen gelaten die niet de mijne waren. Collectieve tranen van ‘de man‘. De waarheid rondom die tranen komt later naar me toe tijdens meditaties en in eigen proceswerk. De energetische shift die dat met zich meebrengt, mag ik later weer inzetten bij mijn cliënten.

‘Je kunt veel met je handen maar dit komt alleen naar buiten als je iets helemaal op je eigen manier mag doen. Dan wordt er als het ware door je heen gehandeld. Je kunt uitblinken in een vaardigheid waar je met hart en ziel aan bent toegewijd. Je bent integer en te goeder trouw, en wilt vanuit zuivere motieven handelen. Je kunt verstoord raken als mensen niet datgene doen wat het beste is in een situatie, en alleen gericht zijn op eigenbelang. Dat soort gedrag past je niet.’ 

Dit is zo herkenbaar. Ik kan en wil vooral op mijn eigen manier werken, anders werkt het niet. Zo heb ik mijn eigen methodiek ontwikkeld: Integrated Soul Alignment. De boeken en de meeste artikelen die ik schrijf, ontstaan ook op die manier. Het komt van binnenuit, dan ben ik een kanaal voor spirit. Mijn gedichten op Instagram worden door mij heen geschreven. Integriteit is voor mij een belangrijke waarde. De slogan van mijn bedrijf Verander je Wereld, was en is: leven en werken vanuit authenticiteit.  

Nieuwe impulsen en creativiteit

‘Je bent veelal spontaan, enthousiast en speels. Je gaat uit van eigen impulsen die je met veel kracht en vuur in de wereld zet. Je stelt jezelf centraal en je kunt van daaruit mensen aantrekken. Je geeft gehoor aan de creatieve stroom in jezelf en volgt je eigen creatieve impulsen. Je bent meestal ruimdenkend en tolerant. Vrijheid van meningsuiting is voor jou van belang. Je wenst je niet te laten beperken door vaste overtuigingen en meningen. Je hebt een vernieuwende en verfrissende werking op je omgeving en in de wijze waarop je met anderen samenwerkt, studeert of iets nieuws in de wereld zet.

Het laat zo mooi zien hoe ik werk als coach. Ik kan niet zoveel met plakplaatjes vanuit de psychologie of DSM-5. Ik wil weten wie deze mens is, wat het trauma is en wat is het verborgen talent dat vrij wil komen. Hoe kan ik hier een bijdrage zijn? Ik heb heel wat gelezen over karakterstructuren en andere psychologische modellen van het mens-zijn. Dan herken ik dingen van mijzelf of in mijn naasten, maar ik laat het ook altijd snel weer los. Het gevaar is dat mensen zich gaan identificeren met een plaatje, en denken dat dit alles is wie ze kunnen zijn. Dat is voor mij te beperkend.

We kunnen zoveel meer dan we denken en we zijn hier op aarde omdat we iets willen ervaren. Onze talenten helpen ons daarbij. Tegelijkertijd geven plaatjes ons soms tijdelijk houvast, met name als we in een transitiefase zitten, zoals ik nu.

Mijn bezieling

Tot slot nog een stukje uit mijn bezielingsprofiel gemaakt door Peter Gerrickens.

Je richt je op bovenstaande levensgebied door spontaan, creatief en speels te handelen. Je verlangt er naar vanuit je hart te reageren en de liefde voor wat je doet uit te drukken. Je bent van nature gewend om je rationeel en denkend op te stellen, maar je ervaart ook hoe je daar in vast kunt lopen. Je doorbreekt dit bekende gedrag door je passie, liefde en enthousiasme zichtbaar te maken. Daarmee heb je een verfrissende werking op jezelf en je omgeving. Je hebt aandacht voor het spelelement in wat je doet.
Leven wordt spelen.’

Update 5 mei 2020 – de weg naar gezond zijn

Afgelopen zondag liep ik het Maria Labyrint in Wernhout. Dat betekent een wandelmeditatie waarin je inzicht krijgt op bepaalde vragen in je leven. Voor mij ging het om helder te krijgen waar ik de komende jaren met mijn missie naar toe mag. Ik was heel blij met de informatie die ik kreeg.

De komende drie jaren mag ik ontdekken hoe ik mensen kan helpen op het gebied van gezondheid en lichamelijke klachten. Wat als de oorsprong van ziekte ligt in trauma van de ziel? Wat gebeurt er als je de energie van dit trauma kunt veranderen? Wat mag mijn bijdrage zijn? Volgens mijn gidsen zal mijn succesrate 89% zijn. Ik ben heel benieuwd hoe dit zich allemaal verder gaat ontwikkelen.

Mijn eigen ervaringen rondom mijn genezingsproces van borstkanker (2011 en daarna), hebben mij de leidraad en inzichten gegeven waar ik tot de dag van vandaag nog dankbaar voor ben. Mijn spirituele gidsen hebben mij geholpen mijn werkwijze te ontwikkelen. Veel van de informatie die ik doorgeef aan mijn clienten, komt van hen. Ik fungeer in die zin slechts als een doorgeefluik, maar wel een met een open hart. Ik zal tijdens sessies met jou afstemmen of je informatie wel of niet wenst te ontvangen. Al met al voel ik mij een gezegend mens.

De kracht van innerlijk leiderschap

De kracht van innerlijk leiderschap

De planeet Mercurius loopt de komende 22 dagen retrograde, las ik gisterenochtend in een email van een astrologe. Eergisteren hoorde ik van mijn spirituele gidsen dat over 22 dagen de lockdown stopt. De mensen gaan volgens hen massaal in verzet en de waarheid over...

Lees meer

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.