relatie

leiderschap

spiritueel

Als ik mijn angst volg, kan ik niet meer leven

Dat is waar ik steeds weer op terug kom: als ik mijn angst volg, kan ik niet meer leven. Bij mezelf, in verbinding met de wereld om me heen en waar we in leven. Ik kán eenvoudig niet meer terug naar leven vanuit angst. Wat niet wil zeggen dat ik hem niet voel…

Commitment en vertrouwen

Vandaag 18 mei 2020, bestaat mijn bedrijf Verander Je Wereld 15 jaar en vandaag om 09:00u tekende ik het huurcontract voor een bedrijfspand voor minimaal drie jaar, in het centrum van Den Bosch. Vandaag hoorde ik ook dat er voorspellingen zijn dat minstens de helft van de mensen werkeloos zal raken door de gevolgen van de maatregelen rondom de Corona crisis. Welke gek gaat er nu een handtekening zetten voor drie jaar huren? Dan ga je toch weer terug naar je slaapkamer waar je ooit begon? Dat fluistert de angst dan in mijn hoofd. Maar die krijgt van mij geen kans meer. Ik wil blijven kunnen groeien en dat kan dan niet. Dan heb ik te weinig licht en ruimte om ook de komende jaren tot bloei te komen. En dus tekende ik. Jawel, met kloppend hart.

Mijn weg naar genezing

Toen ik na mijn genezingsproces van borstkanker in 2011 na een half jaar weer aan het werk ging, mede omdat mijn spaargeld op was en ik simpelweg weer geld moest gaan verdienen, zei mijn hart: neeee, maak eerst een website waar je jouw ervaringen op deelt. Het is een inspiratiebron voor andere vrouwen met borstkanker die hun eigen weg naar genezing willen volgen. Dan pas mag je weer als coach naar buiten om anderen te helpen. Maar hoe dan, dacht ik, want het geld was op. Ik deelde mijn verlangen, en er kwam spontaan hulp van vrouwen op social media. De website mijngenezing.com bestaat nog steeds en hier kunnen mensen lezen hoe ik luisterde naar mijn innerlijk weten en deze de stem van angst liet overrulen.

Verbinden en bezieling

Vandaag had ik een heel leuk netwerkgesprek met twee andere coaches waarin we elkaar vertelden over de methodieken die we hadden ontwikkeld. In 2010 ontwikkelde ik het verbindingswiel, een methode om verbindingen tussen mensen in liefdesrelaties in kaart te brengen. Een van de andere coaches had een bezielingswiel ontwikkeld. Het was superleuk om elkaar te kruisbestuiven met de methodieken en om de overeenkomsten te zien en de verschillen. Maar de essentie was gelijk: we namen allebei onszelf, ons hart en onze ziel als uitgangspunt voor de verbinding met de wereld om ons heen. Nu ik weer terug ga naar mijn bedrijf Verander Je Wereld, wordt het tijd om het verbindingswiel weer een nieuwe impuls te geven in een andere context. Dankbaar voor deze inspiratie en verbinding die zeker nog een vervolg gaat krijgen.

Volg je hart want dat klopt

Vandaag volgde ik opnieuw mijn hart en gaf ik met mijn handtekening commitment aan dat wat ik te doen heb in de wereld. Ik liet mezelf en het universum zien dat ik vertrouwen heb in dat wat ik diep van binnen voel en weet. Want dat is de vraag die iedereen zich zou mogen stellen: wat is míjn unieke bijdrage in dit geheel?

Wat zou ik doen als ik mijn angst zou laten voor wat het is (gewoon voelen en blijven ademen), maar tóch de stap van mijn hart zou zetten?

15 jaar ondernemen – crisis of kans?

15 jaar ondernemen – crisis of kans?

Kiezen voor een nieuwe kans Op weg naar mijn nieuwe praktijkruimte in het centrum van Den Bosch, fiets ik langs de Sint Jan en de Parade. Pakweg 80% van de cafés die grenst aan de Parade, is bezig met een grote verbouwing. Alles staat op zijn kop. In tijden van crisis...

Lees meer
Als leven spelen wordt…

Als leven spelen wordt…

21 juni 2019 Onlangs las ik opnieuw het bezielingsprofiel dat ik in 2016 liet maken door collega coach Peter Gerrickens. Het bezielingsprofiel is vanuit de astrologie, gebaseerd op jouw geboortedatum en tijdstip en geeft het unieke pad van jouw ziel aan. Wat zijn jouw...

Lees meer
Narcisme en de toekomst

Narcisme en de toekomst

Onlangs zag ik de video van een astroloog die wekelijks een rapportage doet over de energieen in de wereld. Volgens hem is 'narcisme' iets wat de komende tientallen jaren flink naar buiten zal komen. Het is een onderwerp dat in mijn praktijk ook regelmatig ter sprake...

Lees meer

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.