relatie

leiderschap

spiritueel

15 jaar ondernemen – crisis of kans?

Kiezen voor een nieuwe kans

Op weg naar mijn nieuwe praktijkruimte in het centrum van Den Bosch, fiets ik langs de Sint Jan en de Parade. Pakweg 80% van de cafés die grenst aan de Parade, is bezig met een grote verbouwing. Alles staat op zijn kop. In tijden van crisis kun je twee dingen doen: bij de pakken neerzitten of van de nood een deugd maken en kiezen voor een nieuwe kans. Veel Bossche horeca ondernemers weten het wel. Ze schuren en verven hun terrasstoelen of verbouwen zelfs een complete inrichting. Nu was er alle tijd voor!

Zelf had ik bedacht om met het 15 jarig bestaan op 18 mei, een groot feest te vieren, samen met collega coaches met wie ik graag samenwerk. Door de Corona crisis, gaat dat niet door. Ik besefte me gisteren ineens dat de energie van de voorbereiding van een dergelijke activiteit, nu volledig gaat naar het opknappen en inrichten van een nieuwe praktijkruimte.

Wisselen van baan

In mijn werkzame leven heb ik 18 jaar gewerkt in de gezondheidszorg en ziekenhuiswezen, waarbij ik de rontgenafdeling verwisselde voor de radiotherapie. Het een onderzoekend, het ander gericht op genezing of pijnverlichting van kankerpatiënten. Daarna veranderde ik van werk door naar het internationale bedrijfsleven te gaan, waar techniek en commercie voorop stonden. Het veranderen van werk en een compleet andere werkomgeving is altijd spannend. Je weet wat je hebt en wat je achterlaat, maar je weet niet wat je krijgt.

Terugkerende patronen

Terugkijkend zie ik bij mezelf steeds dezelfde overeenkomst bij de wisselingen van werk.
1. Het oude is comfortabel, maar een herhaling van zetten geworden. Ik zou het nog jaren met plezier kunnen doen…
2. Er is een verlangen naar iets nieuws
3. Er is een verlangen om nieuwe dingen te leren en andere talenten te ontwikkelen of in te zetten
4. Er is een angst tot falen en spijt
5. Er is een innerlijke drang die sterker is dan mijn angst om te falen en genoeg moed om in het diepe te springen.

Alles is een keuze

Als ik luister naar mijn hart is het allemaal heel simpel. Ik besteed mijn energie aan dat wat ik wil, aan leuke fantasieën over de toekomst. Ik volg mijn inspiratieflow, wat betekent op de juiste momenten schrijven en presenteren wat er in mij leeft.

Hoewel alles in de wereld nu om het bestrijden van Corona lijkt te draaien, zijn er gelukkig ook een paar mensen op Social media die dat nauwelijks doen en die stoïcijns doorgaan met het werken aan hun droom en het presenteren van de uitwerking ervan. Goed voorbeeld doet goed volgen. Dank Sjoukje de Haas en Ralph Nelissen voor jullie inspiratie!

Gisteren heb ik de hele dag aan mijn nieuwe website gewerkt en vandaag stort ik me weer in het schuren en verven van kozijnen en deuren in mijn nieuwe praktijkruimte in het centrum van Den Bosch. Nog een paar weken, en dan presenteer ik hoe het er uit ziet. Durf te dromen, lieve mensen. Volg de impuls van je hart; het klopt voor jou en er is altijd zichtbare en onzichtbare hulp. Geniet van iedere stap. Fijne dag allemaal!

Onderstaand een plaatje van mijn nieuwe website…

Welkom nieuwe vrijheid

Welkom nieuwe vrijheid

18 jaar ondernemen en 16 jaar samenwerken met collega Loes Koot - waarvan samen 7 jaar docent opleiding relatiecoach bij Sonnevelt. Gisteren nam ik afscheid. Leonie en Loes, 2013 In 2013 begon ons gezamenlijk avontuur met het ontwikkelen van de opleiding tot...

Lees meer
Oplossen van geweld door omsluiten in liefde

Oplossen van geweld door omsluiten in liefde

De boeddha komt tot leven De Boeddha in mijn praktijk komt vandaag tot leven, op deze belangrijke dag. Vaderdag, de zonnewende, en de dag van de demonstratie tegen de Corona maatregelen. Een initiatie van nieuwe energie. Al een paar weken geleden was het duidelijk dat...

Lees meer

blijf op de hoogte

Lees als eerste de laatste artikelen van Leonie. Over spirituele groei, een carrière zonder stress of relaties vanuit het hart.