Terug naar de intro pagina
home   |   diensten   |   aanpak   |   informatie   |   publicaties   |  samenwerking   |   profiel   |   contact
illustratie veranderjewereld.nl

Diensten

Coaching

Ieder mens heeft blinde vlekken en ontwikkelpunten die de ander ziet maar uzelf niet. Coaching is in de spiegel kijken . Inzicht krijgen in kwaliteiten en valkuilen. Soms confronterend en dat doet pijn. Bedenk : zonder wrijving geen glans. Coaching verbetert en professionaliseert het functioneren. Een coach ondersteunt, daagt uit en prikkelt mensen om anders te kijken en nieuwe stappen te zetten. Zodat hun situatie verandert. Zodat hun wereld verandert. Verander je Wereld helpt bij de volgende coachingsvragen:

Weerstand bij veranderingen

Verandertrajecten stuiten vaak op weerstand van de medewerkers. Dit gaat vaak ten koste van de sfeer en belemmert de voortgang. Kwaliteit en de productiviteit verminderen. Verander je Wereld laat medewerkers hun weerstand onderzoeken, daagt hen uit afscheid te nemen van hun slachtofferschap, te werken binnen de grenzen van hun mogelijkheden en hun competenties te onderzoeken en te gebruiken. Om zo succesvol mee te veranderen. Een speciale training op dit gebied is de training 'van weerstand naar enthousiasme'.

Persoonlijke effectiviteit

Dingen lopen niet helemaal zoals gepland. Contacten op de werkvloer verlopen moeizaam en het duurt te lang voor opdrachten zijn uitgevoerd. Een coachingstraject helpt. De medewerker krijgt inzicht in minder effectief gedrag en in belemmerende gedachten. Leert zijn valkuilen kennen en er anders mee om te gaan. Verbetert zijn communiceren en wordt effectiever in werk èn leven.

Van burnout naar balans

Soms stapelt alles zich op. Alles moet in een keer klaar en voor ontspanning is geen tijd. De irritatie groeit en alles wordt loodzwaar ervaren. Er ontstaan concentratieproblemen, lichamelijke klachen. Een burn-out ligt op de loer. Maar het kan ook anders. Een coachingstraject omgaan met stress voorkomt een burn-out. Geeft inzicht in eigen handelen en handvaten om dingen anders aan te pakken. Onderzoekt en herkadert grenzen, met aandacht voor prive- en werksituatie. En geeft balans tussen beide.

RSI of CANS

Pijnklachten in handen, armen, schouders en of nek zorgen voor veel ziekte-uitval. Ze staan bekend als RSI (Repetitive Strain Injury) of CANS (Complaints of Arm, Neck and/or Shoulder). Ziekteverzuim voorkomen en tijdig ingrijpen is van belang, gezien de vaak lange herstelduur.

In een coachingstraject kijken we naar de psychische oorzaken van de klachten. Het traject ondersteunt de fysieke behandeling door een oefen- of fysiotherapeut.

Waardoor ontstaan er spanningen? Waar komen klachten vandaan? Hoe kunnen ze worden voorkomen? Is er voldoende mogelijkheid tot ontspanning? Met het stellen van persoonlijke doelen wordt de weg naar definitieve verbetering ingeslagen.

Carrière planning

Jarenlang gaat het goed op het werk. Verantwoordelijkheden en ervaring nemen toe, evenals het plezier. En toch knaagt er iets. Er sluipt routine in, en het thuisfront vraagt meer aandacht. Hoe dit te combineren? Is er nog ruimte voor groei, zowel thuis als op het werk? Komt er een volgende stap? Een coachingstraject geeft inzicht in wat iemand werkelijk wil, in zijn beweegredenen. Onderzoekt zijn kwaliteiten maar ook wat in zijn hart leeft. Voor een afgewogen oordeel over een volgende carrièrestap .

Interesse? Mail naar info@veranderjewereld.nl

Of bel 073-6420 725 / 06 - 4555 0680