logo

welkom   |   actueel   |   diensten   |   informatie   |   contact   |  wie is   |   gastenboek   |   inspiratie

© Inge van Vuuren

Ontvang je deze nieuwsbrief en ben je niet geļnteresseerd, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl en je wordt van de lijst gehaald. Heb je nieuws of info die je wilt laten opnemen in deze nieuwsbrief, stuur dan ook een e-mail naar hetzelfde adres. Ook als je anderen kent die wellicht deze brief willen ontvangen: feel free en stuur deze gerust door!

Actueel - Nieuwsbrief

Juni 2005
Nieuws en inspiratie van Verander je Wereld

Beste lezer(s),

Op de eerste plaats wil ik bij deze iedereen heel hartelijk danken voor al die mooie en lieve woorden en berichten die ik mocht ontvangen bij de lancering van mijn bedrijf en bijbehorende website: www.veranderjewereld.nl. Ik ben menigmaal ontroerd geraakt door zoveel aandacht en lieve persoonlijke felicitaties in zowel mijn gastenboek als via email en in gesprekken. Dank dank dank!

Cup-a-soup? Complimentensoep!
Tegenwoordig ren ik vaak langs de dijk bij de Maas. Ik heb gemerkt dat dit een goed alternatief is voor een avondje sporten in de fitness: het zorgt dat ik in beweging ben waardoor ik in conditie blijft, mijn hoofd leeg gemaakt wordt en ik ben lekker buiten in de frisse lucht en geniet van rust, lammetjes in groene fleurige weiden en fluitende vogels. Een welkome afwisseling voor de tijd die ik dankzij mijn twee jobs veelal achter mijn pc doorbreng.

Al rennende dacht ik terug aan al die leuke berichten die ik van iedereen gekregen heb. Complimenten maken je blij, het is een bevestiging en beloning op de inspanning die je geleverd hebt. En dat van zoveel mensen! Wat een heerlijke overlading! Natuurlijk is het fijn als je de bevestiging en gevoel van eigenwaarde geheel uit jezelf kunt halen en die aandacht van een ander niet nodig hebt om je goed te voelen. Maar geef toe: wie vindt het nu niet leuk om een compliment te krijgen! Of om een compliment te geven? Te zien hoe een leuke uitspraak van jou een lach op het gezicht van een ander kan toveren. Of een vraagteken: vind je dat nu echt? Ja, dat vind ik echt: Ik vind je geweldig, ik vind je super, ik vind je lach zo aanstekelijk, ik vind dat je dit zo goed hebt gedaan, ik ben trots op je, ik vind je lief, ik vind het leuk dat je zo zorgzaam bent, zo enthousiast bent, zoveel lef hebt, zo voorzichtig bent. Ik vind je gewoon helemaal geweldig!

Laten we iedereen vandaag eens een complimentje geven. Gewoon, gemeend vanuit ons hart. Niet wachten tot morgen, maar nu. Kijk naar alle complimentjes die je gegeven hebt, en naar die je ontvangen hebt. Laten we met zijn allen een grote pot complimentensoep maken!
Complimentensoep? Dat zouden meer mensen moeten doen!

esta
20 juni komt het tijdschrift esta nummer 13 uit. Hierin verschijn ik met een persoonlijke interview over mijn (open) relatie. Brrrrrr, superspannend, want ik ga met de billen bloot. Nee, niet bloot op de foto, maar figuurlijk. Naast complimentjes uit de polyamory wereld verwacht ik dat er ook mensen zullen zijn die wellicht schrikken van mijn verhaal, of die vraagtekens zetten bij mijn manier van leven. Ieder mens leeft immers vanuit zijn eigen referentie kader en reageert vanuit zijn eigen belevingswereld. Mensen gaan zich voorstellen hoe het zou zijn als zij..../vul maar in. Vanuit die gedachte ontstaat vaak de reactie. Die reactie heeft vrijwel niets met mij te maken maar zegt veel meer over de belevingswereld van de ander. Een goed voorbeeld van het gebruik referentiekaders is het feit dat de aankondiging in de esta nummer 19 is gemaakt door de makers van esta. Met de aankondiging: "vreemdgaan is niet erg, als ik het maar weet" 'vertalen' zij mijn woorden die ik niet letterlijk gezegd heb en waarvoor ik ook niet gekozen zou hebben, maar die op deze manier wel voor een breder publiek herkenbaar zal zijn.

Wat voor zover ik weet niet terugkomt in het interview (hoe kun je een gesprek van een uur vastleggen in een tekst van een pagina?) is mijn antwoord op de vraag: zou iedereen zo moeten leven als jij? Wat denk je dat mijn antwoord was? Nee natuurlijk niet. Ieder mens moet leven op de manier die bij hem of haar past. Wat past bij jouw manier van leven? Hoe pas jij je aan? Welke invloed oefent je omgeving op jou uit? Op welke manier maak jij je keuzes?
Voor mij is het op deze manier naar buiten treden over mijzelf een proces dat nog steeds voortduurt, en dat leidt naar een punt waarin alle facetten van mijn leven bij elkaar komen. Voor mij is de tijd van oogsten nu begonnen. Als coach en counsellor wil ik mensen helpen in hun acceptatieproces, bij hun manier van leven en hen begeleiden naar door hun gestelde doelen.
En met de billen bloot: het werkt bevrijdend! Probeer het ook eens.

©Verander je Wereld.
Overname en gebruik van tekst alleen toegestaan met bronvermelding

terug naar Actueel