logo

welkom   |   actueel   |   diensten   |   informatie   |   contact   |  wie is   |   gastenboek   |   inspiratie

© Inge van Vuuren

Ontvang je deze nieuwsbrief en ben je niet geïnteresseerd, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl en je wordt van de lijst gehaald. Heb je nieuws of info die je wilt laten opnemen in deze nieuwsbrief, stuur dan ook een e-mail naar hetzelfde adres. Ook als je anderen kent die wellicht deze brief willen ontvangen: feel free en stuur deze gerust door!

Actueel - Nieuwsbrief

Juli 2005
Nieuws en inspiratie van Verander je Wereld

Beste lezer(s),

inspiratie en uitstraling
Op dit moment zit ik te tikken met mijn hoofd in de henna onder een hoed van zilverpapier, want mijn vriend heeft me te kennen gegeven ''dat het echt niet meer kan'. Sja, als hij niet meer naast me op straat wil lopen, wat is mijn leven dan nog waard? ;-) Dus ik gooi alles opzij en geef toe aan de behoefte om er jong en mooi uit te willen zien. In tijden van drukte is minimaal twee uur met je hoofd in de henna teveel gevraagd. Dan gaan er stemmen in mijn hoofd met elkaar in gesprek.
Stem A: "Joh, waarom zou je verbergen dat je grijs bent, je ziet er fantastisch uit en bovendien is je uitstraling waar het om gaat."  Vervolgens komt stem B met: " ja, maar je vindt juist zo leuk als anderen je jonger schatten dan je bent''
A: "Ok, das waar. Maar als je als coach een uitstraling wilt hebben van een wijze (oudere) vrouw, is zo'n grijs hoofd misschien juist wel aan te bevelen''
B: "'ben je gek joh, die henna over je grijze haren geeft juist zo'n prachtige gloed. En je wijsheid zit van binnen, niet in je haar''

Dat laatste geeft op dit moment de doorslag, hoewel het gemak van nooit meer verven me ook wel trekt. Niet meer voldoen aan de verwachtingen van anderen. Lekker zijn wie je bent. Lekker in je joggingpak lopen, niets aan je uiterlijk doen, een dag niet douchen. Dat is vooral heerlijk als je even niets hoeft van jezelf. Soms gun ik mezelf zo'n luie vrije dag. Lekker eraan toegeven en mezelf terugtrekken. Als ik ziek ben, loop ik vaak dagen zo rond. Maar na verloop van tijd snak ik er weer naar me weer leuk aante kleden, om me op te tutten en naar buiten te treden. Dan ben ik mijn inspiratieloze hobbezak helemaal beu. Dan wil weer voor de spiegel kunnen gaan staan en denken: "yes, ik zie er weer geweldig uit." Want geef nou toe: uitstraling zit van binnen, maar een leuke aankleding: dat helpt! Bekijk jezelf in de spiegel ''voor en na'. Glimlach naar jezelf en geef jezelf het grootste compliment dat je kunt bedenken. Het maakt niet uit of je het gelooft: het werkt! (ja, ook onbewust!)

Hoe zit het met jouw uitstraling? Hoe treedt jij naar buiten? Waar haal jij je inspiratie vandaan?

esta
Het artikel in esta over mijn (open) relatie heeft de tijd overleefd. Ik heb het ook overleefd. Het was een leuke en spannende tijd: wie zal reageren, en hoe zal men reageren? Ik krijg erg veel vragen naar de reacties. Welnu: deze waren allemaal positief! Leuke reacties, mensen die me persoonlijk aanspraken, in mijn gastenboek schreven of me persoonlijke mails stuurden. Ook vele voor mij onbekenden hebben iets van zich laten horen. Mensen herkenden dingen in mijn verhaal of voelden zich geraakt door mijn openheid. Kortom: niets dan leuk! Misschien een hart onder de riem voor hen die nog niet zo ver zijn?

Lezing: de kunst van het nee zeggen
Dan nu weer tijd voor iets anders. Alvast een voorproefje voor na de vakantie wanneer het easy-going gevoel langzaam weer naar de achtergrond verdwijnt en de druk op het werk weer toeneemt. Binnenkort geef ik een lezing over de kunst van het nee zeggen. Velen onder ons hebben hier moeite mee. Iedereen kent van die momenten dat je 'ja' hebt gezegd op een verzoek terwijl het je eigenlijk helemaal niet uitkwam of terwijl diep van binnen je eigenlijk heel hard 'nee' had willen zeggen. Hoe komt dit nu? Waarom zeggen we zo vaak ja tegen onze zin? Welke gedachten en gevoelens spelen ons parten die ons anders laten reageren dan we zouden willen?" In de lezing zal ik ingaan op deze thema's en afsluiten met een aantal praktische tips.
Wie inzicht wil krijgen in het 'nee', zegt 'ja' tegen de lezing in Bibliotheek de Rompert, Rompertcentrum 27 te 's-Hertogenbosch. Datum:12 september van 19.30-21.30u. Kosten: leden 4 euro. Niet leden: 6 euro.

Samenwerkingsverband
Leonie is een samenwerkingsverband aangegaan met counsellor en coach Jeffery Hothleuf van www.focusopjeleven.nl Met dit samenwerkingsverband hopen we te bereiken dat één plus één geen twee, maar drie is. Door onze diversiteit in krachten te bundelen zullen we in staat zijn om samen de mensen meer te bieden dan we in ons eentje kunnen. Momenteel zijn we druk bezig met de voorbereidingen van de eerste workshop. Het thema zal zijn, je raadt het al: 'de kunst van het nee zeggen'. Het wordt een gezellige, leerzame en actieve dag. Meer info over locatie(s) en tijd van de workshops verschijnt binnenkort op de website(s) en in de volgende nieuwsbrief.

Voor nu eerst een fijne zomer! Geniet iedere dag van de kleine dingen die de zomer je biedt: vogels die fluiten, groene weiden, bloeiende bloemen, terrasjes, koud Belgisch biertje, de glimlach van..., lange zomeravonden, zwierige rokken, bruingebrande lijven, zonneschijn, bloesemluchten, BBQ, buitenlucht, fietstochten, zonsondergangen, zwemmen in zee... ben ik iets vergeten? Oh ja, van je vakantie!

©Verander je Wereld.
Overname en gebruik van tekst alleen toegestaan met bronvermelding

terug naar Actueel