logo

welkom   |   actueel   |   diensten   |   informatie   |   contact   |  wie is   |   gastenboek   |   inspiratie

© Inge van Vuuren

Ontvang je deze nieuwsbrief en ben je niet geďnteresseerd, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl en je wordt van de lijst gehaald. Heb je nieuws of info die je wilt laten opnemen in deze nieuwsbrief, stuur dan ook een e-mail naar hetzelfde adres. Ook als je anderen kent die wellicht deze brief willen ontvangen: feel free en stuur deze gerust door!

Actueel - Nieuwsbrief

Augustus 2005
Nieuws en inspiratie van Verander je Wereld

Beste lezer(s),

Perfectionisme en de boodschap
In mijn vorige nieuwsbrief stonden een aantal spelvouten. Velen van jullie hebben die vast ook opgemerkt terwijl anderen er wellicht overheen gelezen hebben. In mijn directe omgeving zit een zeer geletterd man. Hij is de hele dag bezig met schrijven en lezen en zijn reactie was dan ook niet mals. "Leonie, dit kan echt niet hoor. Heb je hem al uitgestuurd? Hier schrijf je 'uitgeteld' met een d, en hier met een t. Aaaargh, dit doet pijn aan mijn ogen!" en zo tierde hij nog even door.
Mijn eerste reactie was: 'sjips, dat is niet zo mooi. Als ik professioneel wil zijn, dan kan dit echt niet.' En: 'help, ik kan het niet meer veranderen, de mail is al weg.' Korte paniekreactie. Direct daarna een soort van excuus: 'maar er zijn hordes mensen die spelfouten maken en de Nederlandse Taal verkrachten. Ieder mens maakt immers fouten. Ik mag ook wel eens een fout maken.'

Al nadenkend hierover ontstond het thema voor deze nieuwsbrief. Want wat is nu het doel van mijn nieuwsbrief? Ik wil mensen inspireren met persoonlijke korte verhalen waarin men zich kan herkennen. Als mensen aan het denken gezet worden, is dat geweldig. Als mensen dingen anders gaan doen is dat helemaal super. Maar ook wil ik mensen op de hoogte brengen van wat er op komst is ten aanzien van mijn bedrijf. Dat zijn mijn doelen. Worden deze behaald? In hoeverre zullen spelfouten dit doel beinvloeden?

In hoeverre dit gebeurt ligt ook weer aan de ontvanger en de bril waarmee hij naar de wereld kijkt. Er zijn mensen die zó allergisch zijn voor spelfouten, dat hun eerste reactie is: 'weg ermee, dit lees ik niet eens meer.' Hun irritatie is dan te groot om nog de achterliggende boodschap te kunnen ontvangen.

De manier waarop mensen naar de wereld kijken wordt ook gevormd door de omgeving waarin zij leven. Zoals mijn geletterde vriend die een beroep heeft waarin het maken van spelfouten niet geoorloofd is. In zijn werk wordt dit hem echt zwaar aangerekend. Zijn reactie is dan ook niet verwonderlijk. Anderen weer zijn helemaal niet bezig met taal en schrijffouten. Voor hen is dit totaal onbelangrijk. Het voegt niets toe aan hun leven en ze denken wellicht: 'waar gaat het hier in hemelsnaam over?'

Mijn eigen eerste reactie: 'het is niet professioneel' is mede gevormd doordat ik bij een bedrijf werk waar professionaliteit hoog in het vaandel staat. Bovendien wil ik dat mijn eigen bedrijf Verander je Wereld ook door anderen als professioneel gezien wordt en hierin past naar mijn mening het maken van schrijffouten niet. Zo zijn er nog een aantal criteria die ik mezelf gesteld heb en waar ik aan wil voldoen. Het liefst natuurlijk helemaal perfect, want ik wil een voorbeeld zijn. Ik zeg vaak tegen mijn omgeving bij wijze van grap:"Niemand is perfect. Zelfs ik niet, al kom ik wel heel dicht in de buurt". Mijn spelfouten zijn hier een illustratie van ;-)


Hoe zit het met jou en je doelen? Waar leg jij de lat? Doorzie je de boodschap of blijf je hangen bij de puntjes op de i...?

Lezing 'de kunst van het nee zeggen'
IIn mijn vorige nieuwsbrief heb ik melding gemaakt over de lezing 'de kunst van het nee zeggen'. Deze zal plaatsvinden in bibliotheek de Rompert op 12 september. De tijd is echter van 20:00 - 22:00u en de lezing begint dus niet om 19.30u zoals eerder vermeld. De lezing is geschikt voor iedereen die vaak ja zegt op een verzoek waarop hij eigenlijk liever nee zegt. Iedereen die vaak ja zegt tegen zijn zin, meer inzicht wil krijgen in hoe dit komt en hoe het anders kan, is van harte welkom.

 • Locatie: Bibliotheek de Rompert, Rompertcentrum 27 te 's-Hertogenbosch.
 • Wanneer: Maandag12 september van 20:00 -22:00u.
 • Kosten: Leden bibliotheek 4 euro. Niet leden: 6 euro.

Workshop NEE
Voor degenen die wat meer willen dan alleen een lezing en daadwerkelijk aan de slag willen met het nee zeggen organiseert Leonie samen met collega coach Jeffery Hothleuf van Focus Counseling & Coaching ( www.focusopjeleven.nl ) een eendaagse workshop met het thema: 'de kunst van het nee zeggen'. Tijdens deze workshop krijg je niet alleen inzichten in alles rondom het thema nee zeggen maar ga je ook actief aan de slag met nieuwe vaardigheden. Samen met anderen kun je je valkuilen delen en de nieuwe vaardigheden in de praktijk oefenen, zodat ook jij krachtig nee leert zeggen. Dit alles vindt plaats in een veilige en sfeervolle omgeving onder deskundige begeleiding.

 • Datum en locatie: Zaterdag 22 Okt. 2005 in 'De Witte Zwaan", Hoogstraat 30 te Berlicum ('s-Hertogenbosch)
  Zaterdag 29 Okt. 2005 in Humanistisch Centrum, Laan Copes van Cattenburch 72 te Den Haag
 • Trainers: Leonie Linssen en Jeffery Hothleuf
 • Duur:  Van 10:00 uur tot 17:00 uur
 • Kosten:  120 euro p.p. (incl.BTW)
 • Inclusief: Studiemateriaal, heerlijke lunch en onbeperkt koffie en thee
 • Informatie:  Leonie: 073-6420725 of 06-45550680
  of email naar info@veranderjewereld.nl
  Jeffery: 070-3176897 of email naar info@focusopjeleven.nl

©Verander je Wereld.
Overname en gebruik van tekst alleen toegestaan met bronvermelding

terug naar Actueel