Mei - Nieuws en Inspiratie - Ontvangen

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen voor wie deze brief interessant is? Doorsturen mag!

Inhoud

 

Ontvangen

 

De afgelopen periode stond bij mij in het teken van ontvangen. Het boek Love Unlimited dat ik samen met Stephan Wik schreef, is uit en het geboortefeest heeft inmiddels plaatsgevonden. Wat was het een fantastische avond en ongelofelijk fijn om het boek te presenteren aan een volle zaal met vrienden, familie, klanten en collega’s. Samen met hen keek ik terug op mijn leven, naar mijn persoonlijke worstelingen op het gebied van de liefde, en hoe uiteindelijk Love Unlimited tot stand kwam. En eerlijk is eerlijk: zonder de komst van Stephan in mijn leven had dit boek nooit geschreven kunnen worden!

 

Dankbaarheid is dan ook een van de eerste woorden die bij me opkomt als ik aan ons geboortefeest denk. Dankbaar dat er zoveel mensen zijn gekomen die mee wilden vieren, die blij voor me waren, die me wilden ondersteunen en die nieuwsgierig waren naar het boek. Ik kreeg zoveel lovende woorden en lieve felicitaties dat ik er helemaal beduusd van was. Zo ontving ik van mijn biodanzagroep het boek Liefde van Paulo Coelho als eerbetoon aan Love Unlimited. Wat een liefde, wat een warmte!

De eerste reacties op ons boek zijn zo lovend en positief dat ik er soms kippenvel van kreeg, zoals de reviews op bol.com. Ook de mensen die ik sprak over het boek zijn vol lof. Veel gehoord commentaar is, naast dat het toegankelijk, praktisch, verrassend en inzichtelijk is, dat mensen het cadeau geven aan vrienden of familie, omdat ze denken die ermee te kunnen helpen. Dat is natuurlijk een heel mooi geschenk, ook voor ons als schrijvers!

 

Kunnen ontvangen, de dankbaarheid voelen, het blij kunnen zijn van alles wat er naar me toekomt is niet iets wat ik van huis uit gewend ben. Als ‘zorger’ en ‘perfectionist’ was ik vooral gewend om het anderen naar de zin te maken en hen centraal te stellen. Als je wilt kunnen ontvangen, moet je jezelf belangrijk genoeg vinden om het middelpunt te kunnen zijn. Ontvangen is aan jezelf erkennen dat je de moeite waard bent, dat je van belang bent, dat je er mag zijn, dat wat je gepresteerd hebt er toe doet. Daar mag je soms best van genieten. Zoals nu.

 

Ontvangen is dus eigenlijk een ware kunst. Open staan voor de liefde die gedeeld wil worden. Gelukkig kun je het leren. Door je hart te openen, eenvoudig ‘dank je wel’ te zeggen en daarbij te glimlachen. Ik kan je wel vertellen dat mijn hart momenteel open staat voor al die complimenten en ik geniet er enorm van.

 

En jij, durf jij je hart te openen en te ontvangen?

 

Reageer op deze column op mijn weblog hier

 

naar bovend

 

TIPS

 

TIPS om te ontvangen

 

  1. Stop met het wegwuiven van welgemeende complimenten. Daarbij hoort geen valse bescheidenheid van ‘ach, het stelde niet zoveel voor’, of ‘het valt wel mee’ of ‘zo bijzonder is het nou ook weer niet’. Want daarmee wijs je de gever af en als je lang doorgaat zal de gever er vanzelf mee stoppen. Dat wil je toch niet?  
  2. Besef van het nodig is om liefde te durven ontvangen. Mensen zijn sociale wezens en ieder mens heeft liefde nodig, om te kunnen groeien en bloeien. Ook jij.
  3. Denk aan je lichaamshouding, recht je rug en strek je schouders. Je mag er zijn!
  4. Uit je waardering als je iets ontvangt. Dat kan heel eenvoudig met: ‘wat fijn om te horen’ of ‘wat leuk dat je dit doet’ Op die manier geef je de gever ook iets terug.
  5. Ontvang complimenten en geef ze door: complimenteer anderen voor wat ze doen. Het is leuk om te doen!
  6. Last van negatieve gedachten als ‘dat is veel te veel voor mij’ of ‘dan ben ik niet waard’? Formuleer dan positieve gedachten voor jezelf. ‘ik ben de moeite waard, ik mag er zijn, ik ben belangrijk voor veel mensen’
  7. Door liefde te ontvangen, versterk je de relatie met de ander. Je erkent het belang van de ander en van jezelf en het zorgt voor meer verbondenheid. Geniet er maar van.

 

naar bovend

 

In het zonnetje

 

Koos van Wees over zijn Liefde in ZIN

 

Het is fijn als ontvangen en geven in balans zijn. Daarom wil ik graag mijn lief, partner en collega Koos van Wees in het zonnetje zetten.

Koos heeft namelijk op een bijzondere openhartige en integere manier zijn liefdesverhaal beschreven in het tijdschrift ZIN. In het verhaal wordt duidelijk wat de desastreuze gevolgen kunnen zijn van vreemdgaan en hoe dit heeft geleid tot de keuze voor een andere relatievorm. Ik ben heel trots op Koos!

Lees het artikel (PDF)

 

Actueel

 

Feedback Love Unlimited

 

Het is zo leuk om al die feedback te ontvangen op Love Unlimited! Lees mee:

''Net zoals de puppiecursus voor hondjes zou "love unlimited" verplicht moeten zijn voor iedereen die een relatie heeft. Het boek is zo belangrijk en kan veel drama's voorkomen.
Helemaal geen 'polypush' Ik ben van plan om het heel veel mensen cadeau te gaan doen.''

'Polyamorie is nog nooit zo mooi verwoord en bespreekbaar gemaakt als in dit boek, geheel de verdienste van dit schrijversduo. Geweldig dat er nu een boek als dit geschreven en uitgegeven is.'

'Ik heb het gelezen als hulpverlener maar merk dat ik zelf hier ook wat aan heb ( 30 jaar relatie met zelfde persoon)
Onderhouden van je liefdesrelatie is zeer belangrijk, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.'

''Je kunt niet doen alsof het boek niet over jou gaat. Er zijn zoveel facetten van het mens zijn waar je je in herkent'

'Helder beschreven en (grotendeels) herkenbaar. Zelfs voor ons (al 21 jaar tot wederzijdse tevredenheid in een relatie die monogaam, maar niettemin toch open is). Wij kiezen er elke dag in vrijheid voor om bij elkaar te zijn, maar zijn er ons al jaren van bewust dat behoeften altijd kunnen veranderen en staan daar open voor. Jullie boek was hier aanleiding tot mooie gesprekken.'

''Een geweldig boek en een aanrader voor iedereen die het traditionele liefdesleven is ontgroeid (en trouwens ook voor jongeren die nog aan het begin staan!). Ik hoop dat dit boek veel mensen inspireert hun grenzen te verleggen richting hun hart en er een liefdevollere samenleving ontstaat.''

 

Uitgebreide reviews kun je hier lezen op bol.com

Boek bestellen?

Maakt het je nieuwsgierig? Je kunt het boek bij mij bestellen, als je wilt persoonlijk door mij gesigneerd. Maar € 21,50 over op giro 4239904 tnv Verander je Wereld, stuur me je adresgegevens en ik stuur het boek naar je toe.

 

naar bovend

 

Nieuwe artikelen op Liefde Delen

Mijn nieuwe website www.liefdedelen.nl breidt zich langzaam maar zeker uit. Afgelopen maand heb ik nieuwe informatie geplaatst over thematieken die spelen bij andere relatievormen, zoals Jaloezie, de driehoeksrelatie en de Omgeving. Deze staan onder het kopje 'polyamorie'.

 

De komende maand ga ik aan de slag om de oefeningen uit Love Unlimited te plaatsen op de website. Hou de site dus in de gaten!

 

Nieuwsgierig? Neem nu een kijkje op www.liefdedelen.nl

 

PS: Alle feedback en tips over de site voor verbetering zijn welkom!

 

naar boven

 

Opbrengst verkoop boeklancering voor Mama Cash

Ook Stichting Mama Cash is blij met de boekpresentatie van Love Unlimited. De feestavond heeft ervoor gezorgd dat MamaCash een nieuwe financiele impuls heeft gekregen.

MamaCash steunt ongeveer honderd groepen, vrouwen die overal ter wereld de risico's nemen die nodig zijn om onderdrukkende structuren en systemen te veranderen.


Mama Cash geeft prioriteit aan groepen vrouwen en meiden die het meest gemarginaliseerd zijn, zoals: lesbische en biseksuele vrouwen, transgenders, vrouwen die te maken hebben met HIV/AIDS, sekswerkers, vrouwen in een economische achterstandspositie en andere groepen vrouwen die te lijden hebben onder de meest ernstige vormen van discriminatie.

Wil je MamaCash ook een warm hart toedragen? Dat kan nog steeds!

 

Vijf jaar Verander je Wereld!  - 18 mei 2010

Op 18 mei vierde ik het vijfjarig bestaan van Verander je Wereld. Ongelofelijk, wat vliegt de tijd! Ik weet nog hoe ik destijds op mijn fiets sprong richting belastingkantoor en KVK om nummers aan te vragen. Meer dan een folder had ik nog niet. Gisteren keek ik even terug op de afgelopen vijf jaar. Je leest het hier op mijn weblog.

Om dit heuglijke feit te vieren, zijn alle kennismakingsgesprekken die tussen 18 en 25 mei worden afgesproken gratis! Twijfel je al langer om je relatie een boost te geven? Je leven een nieuwe impuls te geven? Aarzel niet en mail me!

 

naar bovend

In de media

 

Leeuwarder Courant - Love Unlimited zaterdag 7 mei

 

In de Leeuwarder Courant stond afgelopen zaterdag een interview met mij over Love Unlimited, onder de titel: kiezen voor meer liefdes. Lees het artikel.

 

Boekrecensies Love Unlimited

Oke, ik overdrijf misschien, maar ik vind het zoooo leuk!

Want buiten alle mails zijn er inmiddels ook boekrecensies verschenen.

Lees deze recensie uit het tijdschrift Zij aan Zij of deze recensie op de weblog van Catherine Boon

 

naar bovend

 

AGENDA

 

workshops

bijscholing voor coaches, counsellors en therapeuten:

 

Academie voor Counselling en Coaching - informatieavond 10 juni

September 2010 start ik weer met zowel een nieuwe opleiding Counselling en Coaching als Mensgericht Coachen in Eindhoven. De training Counselling en Coaching vindt plaats op tien donderdagen, de training Mensgericht Coachen op vrijdagen. De praktijkdagen vinden eens per maand plaats.

Hier lees je meer over de opleidingen en hier lees je meer over mij als trainer. Wil je weten wat studenten zeggen over mij? Klik dan hier.

De trainingsdagen vinden plaats in Zalencentrum de Ambassadeur te Eindhoven, op 10 minuten loopafstand van het station. Meer weten over ACC? Klik hier.

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?  Schrijf je nu in.

Je bent van harte welkom op de informatieavond op 10 juni. Hier kun je er meer over lezen.hop e workshop.

 

naar bovend

Weblog van Leonie

 

 

 

Lees mijn weblog hier

 

Klik hier voor actuele agenda zaken

 

naar boven

 

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen, klik dan hier

 

© Verander je Wereld. Wil je de column of tips uit deze nieuwsbrief of van mijn weblog overnemen? Dat kan. Graag wel met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Register Counsellor bij ABvC. Praktijk in Den Bosch en
Den Haag. Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690