logo

welkom   |   actueel   |   diensten   |   informatie   |   contact   |  wie is   |   gastenboek   |   inspiratie

 

terug naar polyamorie

boeken |  tijdschriften 2010  | 2009  |  2008  |  2007   |  2006  |   2005  | 

kranten | radio  |  televisie  |

Media over polyamorie & vrije relaties

In diverse media kom ik als coach en ervaringsdeskundige aan het woord over polyamorie. Hieronder vind je een overzicht, kun je de artikelen lezen of de TV uitzendingen bekijken. Ik ben altijd bereid tot het geven van interviews voor tijdschriften, op radio of op tv.

NIEUW

De actuele en nieuwste artikelen, publicaties en filmpjes vind je op mijn nieuwe website www.liefdedelen.nl

 

Love Unlimited - een vrije kijk op liefdesrelaties - 2010


28 April 2010 verscheen het boek Love Unlimited - een vrije kijk op liefdesrelaties dat ik samen met Stephan Wik geschreven heb. Op 1 augustus 2010 verschijnt de Engelstalige versie.

Het boek is representatief voor de ervaringen van mensen die bij mij in de praktijk komen omdat zij worstelen met gevoelens van liefde of erotiek voor anderen dan de eigen partner en er zelf niet uitkomen. In het boek worden twaalf coachsessies beschreven en kun je lezen hoe mensen die het gevoel hebben in een uitzichtloze situatie te zitten, groeien naar een situatie waarin zij zich weer happy voelen. Met achtergrondinformatie en tips om met de betreffende thematiek om te gaan.

Hier kun je meer lezen over het boek.

 

Wil je het boek bestellen?
Stuur een mailtje met je naam en adresgegevens naar leonie@veranderjewereld.nl voor een gesigneerd exemplaar. Maak € 21,50 over op giro 4239904 tnv Verander je Wereld en ik stuur het boek na ontvangst van betaling naar je toe.

Wil je informatie over de Engelse versie, klik dan hier

Een eerste recensie van een monogame collega coach lees je hier.

Recensies op Bol.com lees je hier

 

Mijn liefdesverhaal in een boek - LOS -

Mijn reis van Mono naar Poly

Op 6 april 2009 verscheen het boek LOS, waarin naast liefdesverhalen van bekende en onbekende Nederlanders, mijn persoonlijk liefdesverhaal geschreven staat. Een verhaal door mijzelf geschreven.

Het was leuk om te doen, terug te kijken naar mijn jeugd, hoe ik als jonge tiener opgroeide in een klein dorpje, grootgebracht met het monogame gedachtengoed en het romantische idee van huisje, boompje, beestje tot de dood ons scheidt... tot ik met mijn gevoelens voor meisjes overhoop kwam te liggen. Want gevoelens hebben voor meisjes, dat paste niet in het plaatje. In de loop van de jaren kwam ik erachter dat ik op meerdere mensen, mannen en vrouwen verliefd kon worden, dat het niet stopte als ik in een relatie zat, ook al was ik daar gelukkig in. En ook dat paste niet in het plaatje, evenals dat ik daarmee niet kon voldoen aan de verwachtingen van mijn ouders en mijn omgeving. En wat dan?

Het was een langdurig proces, de verandering van romantische monogame tiener, naar polyamoreuze en biseksuele vrouw die op haar eigen manier haar relatie(s) vorm geeft. Dat proces heb ik beschreven in een van de verhalen van het boek LOS, een boek over de liefde, vanuit verschillende invalshoeken bekeken.

Ik hoop dat ik door open te zijn over mijn ervaring, andere mensen die zelf nog niet zo ver zijn, hiermee van steun kan zijn. Mensen die niet open kunnen zijn over hun gevoelens voor anderen, of hun tweede liefde verborgen houden omdat de druk van omgeving of partner te groot is. Ik hoop dat ik met mijn openheid, mensen kan uitdagen om hun eigen beeld over de liefde te onderzoeken, en dit te bespreken met hun partner of omgeving. En last but not least hoop ik vooral dat je er van kunt genieten.

Wil je het boek lezen, of ben je nieuwsgierig naar mijn verhaal en ervaringen? 

Maak dan € 20,- over op giro 4239904 tnv Verander je Wereld te 's-Hertogenbosch, onder vermelding van LOS en je naam.  Na ontvangst van betaling stuur ik je het boek binnen een week toe.

Enne.. als je het leuk vindt als ik er iets in schrijf, laat het me dan weten!

 

Ik hou van twee mannen - Ageeth Veenemans

Ik heb meegewerkt aan de totstandkoming van het boek van Ageeth Veenemans, 'Ik houd van twee mannen' en schreef het voorwoord. Polyamorie, liefhebben zonder grenzen', 2007. Paperback | 280 Pagina’s | Uitgeverij Andromeda ISBN10: 9055992127 | ISBN13: 9789055992126.

Auteur Ageeth Veenenans schrijft in haar boek over mijn bijdrage het volgende: 'Jij was de eerste die mijn conceptteksten las. We hadden even het plan om samen te schrijven, maar jij had geen tijd. Wat een steun en wat een inspiratie ben jij voor mij geweest.! Jij hebt alle teksten gelezen en van waardevolle feedback voorzien. Het heeft het boek mede gemaakt tot wat het nu is. Verder heb je mij via jouw nieuwsbrief in contact gebracht met Marinus. Ik hoop dat veel mensen, die op zoek zijn naar een coach, de weg naar jou zullen vinden. Je bent een fantastisch mens'

 

                                 

                       Leonie Linssen

                       December 2006

 

                     Het boek kun je hier kopen

 

 

naar boven

 

Tijdschriften

 

De nieuwe sexuele revolutie - Men's Health

Het doorbreken van taboes, of ze bespreekbaar maken blijft altijd spannend, ook voor mij. In Men's Health heb ik een bijdrage geleverd aan een artikel over swingen en erotische feesten. Ben je nieuwsgierig naar een nieuwe sexuele impuls in je leven? Of lijkt het je juist helemaal niks? Het artikel in Men's Health geeft je veel informatie en leuke interviews.

Met tips voor de eerste stappen. Tip 1: Praat!

 

Ja, ik wil jullie allemaal! - YES 2010

In het tijdschrift YES van week 3 staat een leuk artikel over polyamorie. De illustratie bij het artikel is subliem: beelden spreken soms meer dan woorden. Met als boodschap: wacht niet op de prins op het witte paard die jou gelukkig komt maken, maar ga zelf op het witte paard zitten!

Hier kun je het artikel lezen (763 kB) en de illustratie van Evelien in zijn volle glorie bewonderen.

 

2009

Relaties in beeld - Artikel Tijdschrift voor Coaching

In het Tijdschrift voor Coaching staat een artikel over het gebruik van het Relatiespel, dat ontwikkeld is door Peter Gerrickens. Hij heeft er een artikel over geschreven waarin ik een bijdrage heb geleverd als coach die het spel vaak gebruikt. Hier kun je het artikel lezen.

 

Jezelf zijn in een relatie - Flow Magazine 2009

In december staat in Flow Magazine een artikel over jezelf zijn in een relatie. Met medewerking van mij en relatiecoach Caroline Franssen.
Lees het artikel (304KB)

 

Open en bloot, eindelijk eerlijk over de vrije relaties - Cosmopolitan 2009

In november 2009 verscheen in Cosmopolitan een artikel over Open Relaties, waaraan ik mijn bijdrage heb geleverd. Is het de perfecte liefdesdeal of de laatste lustpoging? lees het artikel (3MB)

 

Mama heeft een minnaar en papa vindt het goed - 2009 Mama's Magazine

In Mama's Magazine een artikel over polyamorie, waar twee ervaringsdeskundigen vertellen over hun liefde voor meerdere mensen. Is polyamorie te verenigen met het gezinsleven? En hoe doe je dat dan? Als relatiecoach lever ik een bijdrage aan het artikel.

 

Hij houdt echt van mij, wegwezen! - 2009 AD

In de bijlage van het AD van 23 februari stond een leuk artikel over bindingsangst. Als relatiecoach gaf ik mijn visie erop. Met tips voor het overwinnen van bindingsangst. Lees het artikel

 

Een man en een vriend? Het kan! - 2009 Plus Woman

In Plus Woman magazine, een glossy voor 40+ vrouwen, stond een uitgebreid artikel over polyamorie, waarbij drie vrouwen vertellen over hun aanvullende relatie. Als relatiecoach vertel ik mijn visie en ervaring in de begeleiding van polyamorie. Lees het artikel

 

2008

Vreemdgaan met permissie - 2008 Winq Magazine

In Winq Magazine nummer 20 (mei/juni 2008) stond een prachtig artikel over mannenliefde en polyamorie, met als titel: 'vreemdgaan met permissie'. Journalist Paul Geerts interviewde Johan, die naast zijn relatie met Stephan ook een seksuele relatie heeft met Ben. De biseksuele Rolf, een getrouwde man met 3 kinderen, vertelt over zijn aanvullende relatie met een vriend. Allen met instemming van hun partners.

Als biseksuele, polyamoreuze vrouw en relatiecoach geef ik mijn visie, mede vanuit de ervaringen met het begeleiden van polyamorie in mijn praktijk. Lees het artikel

 

Liefde in Meervoud - 2008 Volkskrant Magazine

Op zaterdag 12 april verscheen in het Volkskrant Magazine een uitgebreid artikel over polyamorie. Er zijn een aantal mensen geinterviewd die polyamoreus leven, en ook mensen die er moeite mee hebben. Ook ik ben geinterviewd als relatiecoach en ervaringsdeskundige. Het resultaat is een mooi artikel met voorbeelden van andere relatievormen.

Lees het artikel.

 

Als je meerdere mannen hebt - 2007 AM Magazine

Een verhouding met meerdere mannen. Spannend? Zeker! Ingewikkeld? Dat ook! 'Lang en gelukkig is immers al moeilijk genoeg in de standaardsetting. Toch zijn polyamoreuze vrouwen enthousiast over het hebben van meer dan één partner. "Verliefdheid op 'een ander' kan je bestaande relatie extra glans geven." Lees het hele artikel (PDF, 2MB)

 

Afscheid van de monogamie - 2006 Opzij

Terwijl het principe van de monogamie wordt opgehemeld, rijkt in de praktijk de liefde vaak verder dan één partner - met heimelijke affaires tot gevolg. dat moet ook anders kunnen, menen sommige vrouwen. op zoek naar de mogelijkheden van een open relatie, ontdekten zij de filosofie der polyamoren: 'de ruimte die mijn partner en ik elkaar geven, heeft onze band ontzettend versterkt'. Lees het hele artikel (PDF, 1.9 MB)

naar boven

Nooit bang voor vreemdgaan - esta 2005
Leonie Linssen (42) en haar vriend hebben allebei ook relaties met anderen. 'Mijn vriend en ik willen elkaars vrienden zijn, niet elkaars bezit: vrijheid in verbondenheid. Ik heb een paar lange relaties met mannen gehad, maar ik weet al vanaf mijn 14e dat ik biseksueel ben. Ik was daar ook altijd heel open in, hoewel ik er nooit iets mee had gedaan. Alleen wel eens gezoend met vrouwen. bij mijn huidige vriend is het juist andersom. Lees het hele artikel

 

Kranten

 

Interview Love Unlimited - Leeuwarder Courant 2010

In de Leeuwarder Courant stond 8 mei 2010 een interview met mij over het boek Love Unlimited, onder de titel: kiezen voor mee liefde. Lees interview

 

Algemeen Dagblad - zaterdag 13 maart 2010

In het Algemeen Dagblad van zaterdag 13 maart stond een uitgebreid artikel over polyamorie, volgens trendwatcher Adjiedj Bakas de relatievorm van de toekomst. Journaliste Yoeke Nagel interviewde mensen met een triorelatie en nam een kijkje op het Valentijnsymposium waar ik een workshop gaf met als thema 'Liefde, vriendschap of meer?'. Ook ik ben geinterviewd en een aantal tips uit Love Unlimited werden genoemd.

Wil je het artikel lezen? Klik dan hier voor deel 1 en hier voor deel 2 met de tips.

 

Artikel over bindingsangst - AD 23 Feb. 2009

Onder de kop: 'hij houdt echt van me, wegwezen' verscheen in het Algemeen Dagblad een artikel over het thema bindingsangst waar ik mijn medewerking aan verleend heb. lees je het artikel

 

Aan een Valentijn niet genoeg - GPD kranten 2007

Artikel over polyamorie en de lancering van het boek 'ik hou van twee mannen' van Ageeth Veenemans. Met een interview met Leonie Linssen.

Lees het artikel (PDF)

 

radio

 

Op de radio: interview Satsang

Iedere twee weken ben ik te horen in het programmaonderdeel 'bellen bellen met wie' van Omroep Brabant. Maarten Kortlever interviewde me afgelopen week over mijn ervaringen in de satsang transmission training van Alex Vartman.

Het interview kun je hier beluisteren.

 

interview Omroep Brabant - mei 2008

Nederlanders zijn tevreden over hun liefdesrelatie, maar hebben duidelijk ook geheimen voor de partner. Dit blijkt uit het nationale relatieonderzoek van bureau Multiscope. Nederlanders waarderen de eigen liefdesrelatie met het gemiddelde rapportcijfer 8,2. Martin was benieuwd en belde mij hierover.
Ik gaf enkele tips hoe je je relatie kunt verbeteren.

Beluister het interview

 

TV

 

Cafe de Liefde - juli 2008

In VPRO's Cafe de Liefde gaat eindredacteur Bram van Splunteren op zoek naar verhalen over de liefde. In zes afleveringen wordt de Liefde op verschillende manieren belicht. Voor aflevering 4 werd ook ik geinterviewd, over vreemdgaan, open relaties en polyamorie.

Hier kun je de herhaling van de uitzending zien.

Na 23 minuten wordt het onderwerp polyamorie belicht en komen verschillende ervaringsdeskundigen aan het woord.
Klik hier voor alle uitzendingen van Cafe de Liefde en bezoek de website.

 

Hart en Ziel - februari 2008

Zaterdag 2 februari 2008 gaf ik als relatiecoach een bijdrage aan het televisieprogramma Hart en Ziel van de NCRV. Het thema van de uitzending was 'vertrouwen'. In de uitzending van 2 februari beantwoord ik als coach de vraag of het vertrouwen in liefdesrelaties nog wel te herstellen is, als dit eenmaal is beschadigd. De hele uitzending kun je hier bekijken. Wil je alleen mijn bijdrage zien, klik dan hier.l je direct naar mijn bijdrage? Na 10 minuten kom ik aan het woord.

Olifantendoders - Open Relaties - oktober 2007

Op zaterdag 27 oktober leverde ik een bijdrage aan het programma Olifantendoders van Omroep Brabant. Cabaretier Leon van der Zanden en regisseur Merlijn Passier gaan op zoek naar vooroordelen. Ze stellen de vragen die anderen niet snel durven te stellen. Ze rammelen aan vooroordelen en maken taboes bespreekbaar, zoals nu het taboe op open relaties en polyamorie.

Ik kom aan het woord als coach en ervaringsdeskundige, vertel over mijn praktijk en geef mijn visie op open relaties en polyamorie. Ook andere ervaringsdeskundigen worden geinterviewd, zoals drie mensen uit Roosendaal die gedrieën een liefdesrelatie hebben en met elkaar samenwonen. Tot slot bezoeken Leon en Merlijn een swingersclub. Na 10 minuten zie je mij in actie.

Hier kun je de uitzending zien (25 min)

 

Max en Catherine - september 2006

In de TV-uitzending van Max en Catherine van 12 september 2006 , leverde Leonie als persoon een bijdrage in een themagesprek over monogamie versus polyamorie en hoe je daarmee omgaat in relaties. Naast hoofdgast schrijver Kluun deed ook Ageeth Veenemans mee. De uitzending kun je hier bekijken. Na plm. 27 minuten begint het themagesprek.

 

4 in het land - RTL 4 - augustus 2006

Op maandag 21 aug 2006 was Leonie als persoon heel even te zien in een TV-uitzending over aanvullende relaties van 4 in het land, op RTL4. Een link naar de tv-uitzending vind je hier.

 

naar boven

 

 


 

 

 

© Verander je Wereld | Leonie Linssen | info@veranderjewereld.nl
8e Donk 44 5233 PC 's Hertogenbosch | tel. 073 - 6420725 / 06 - 45550680