Februari 2007 - Nieuws en Inspiratie - Help! Ik durf geen hulp te vragen!

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen die deze brief wellicht willen ontvangen? Doorsturen mag!

Inhoud

 

Help! Ik durf geen hulp te vragen!

Laura Babeliowsky helpt zelfstandige ondernemers die worstelen met hun acquisitie meer klanten te vinden, en gisteren had ik een training van haar. ‘Huh?’ hoor ik mensen meteen denken. ‘Heb jíj moeite met acquisitie’?’  Ja, ik. Laatst sprak ik een collega die mijn reilen en zeilen volgt via mijn nieuwsbrieven en die oprecht verbaasd was dat ik nog wel wat klanten in het bedrijfsleven kan gebruiken. Blijkbaar is de uitstraling van mijn site en mijn werk dusdanig dat iedereen denkt dat ik een uitermate succesvolle coach ben.

 

Nu is dat in veel opzichten ook zo. Ik ben heel tevreden over wat ik in mijn anderhalf jaar bereikt heb en geniet er ook van. Er is niets mis met mijn uitstraling. Ik ben enthousiast over wat ik doe en laat dat graag aan iedereen zien. Ik krijg positieve reacties van mijn klanten en collega’s. Dat is het niet.

 

Vorige week ontving ik een mailtje van Richard Engelfriet, een succesvolle debat-trainer en schrijver die kampioen is in netwerken. Hij doet dit zo goed dat hij inmiddels 4 maanden per jaar op vakantie kan. Richard is mijn grote voorbeeld. In zijn mail complimenteerde hij me met mijn gave verhalen en spoorde me aan vooral zo door te gaan. Er bekroop me een dubbel gevoel. Complimenten, leuk, maar ik miste iets. Ja, en hoe ga ik nu verder? Sinds de training bij Laura weet ik wat het is. Oké, ik haal diep adem en beken: Help! Ik durf geen hulp te vragen!

 

Hulp vragen zit niet in mijn systeem. Ik ben immers een onafhankelijke en zelfstandige vrouw die het prima alleen af kan. Ik doe de dingen graag zelf. ‘Zelluf doen’ riep het kind vroeger. Er waren tijden dat ik nog liever verlopen crackers uit de kelder at als ik ziek was, dan dat ik een vriendin vroeg om boodschappen te doen. Inmiddels heb ik dat gelukkig afgeleerd. Hulp vragen betekent immers ook dat je goed voor jezelf zorgt. Dat je het waard bent. Daar heb ik veel in geoefend en het gaat me steeds beter af.

 

Maar vragen aan anderen of ze wellicht iemand kennen die interesse in mijn product of dienst zou kunnen hebben… ja daaaag. Zoiets doe je toch niet! Dan komen er allerlei negatieve stemmetjes in mijn hoofd: ‘Als ik hulp vraag ga ik af’ of ‘Wie zit er nou op mij te wachten?’ en ‘Er zijn vast anderen die het veel beter kunnen dan ik’ Allemaal belemmerende gedachten die me niet verder helpen. Gedachten die iedere ondernemer blijkbaar wel eens heeft, getuige de training van gisteren. Ik ben dus blijkbaar niet de enige…

 

Want natuurlijk heb ik anderen veel te bieden. Ik heb ontzettend veel in huis om anderen verder te helpen, zowel mensen als organisaties. Ik heb een enorme potentie, drive en veel enthousiasme. En ik gun mezelf succes en mag daarbij anderen om hulp vragen. Ik ben zo gewend om anderen te helpen dat ik vergeet dat anderen mij wellicht ook graag helpen. Positieve gedachten die mij verder helpen en die ik meer ga inzetten. De komende periode staat in het teken van hulp vragen.

Er is niks mis met hulp vragen. Want hulp vragen mag!

 

Hoe zit het met jou? Mag jij hulp vragen van jezelf? Of wil jij nog steeds graag alles 'zelluf doen'?

 

Verander je Wereld hulpacties

 

Help Arjan en Leonie aan hun eerste opdracht

Zoals jullie weten is de try-out van het seminar met Arjan Erkel zeer positief verlopen. Dat hebben jullie kunnen lezen in mijn vorige nieuwsbrief.

Inmiddels hebben wij niet stilgestaan en hebben we een trainingconcept ontwikkeld voor bedrijven die staan voor een reorganisatie of fusie.

 

Iedereen weet dat reorganisaties gepaard gaan met weerstand bij medewerkers, wat ten koste gaat van de productiviteit. Wij verzorgen kick-off trainingen, waarbij we de levenslessen van de gevangenschap van Arjan vertalen naar de situatie van de medewerkers in het bedrijf. We dagen medewerkers uit hun weerstand te overwinnen en zich te richten op hun mogelijkheden en creativiteit. Een soepele start maakt hét het verschil in het succes van een reorganisatie. Wij helpen hierbij.

Actie

Ken jij mensen in bedrijven die voor een reorganisatie staan en kun je ons in contact brengen met de juiste personen? Wil jij ons helpen en een contact tot stand brengen? Aarzel niet en neem laat het ons weten. Voor ieder contact dat leidt tot een concrete opdracht, hebben wij een leuke verrassing! :-)

                            

 

Status Leonie's Mama Cash campagne!

Nieuwsgierig hoeveel geld Leonie's Mama Cash campagne al heeft opgeleverd? Ik ook! Heb je al een bijdrage gestort of ga je dat nu doen, laat dan ook even een boodschap achter op mijn persoonlijke campagne  pagina. Zo kan iedereen zien dat jij ook gedoneerd hebt. Het kan toch niet zo zijn dat ik slechts twee donerende mensen in mijn netwerk heb, huh?

Mama Cash verandert de wereld in 88 dagen en strijdt voor een betere positie van vrouwen in de wereld, door kleinschalige vrouwenprojecten. Mijn streven is dat 88 mensen uit mijn netwerk, net als ik 18 euro doneren. Doneren kan nog tot 8 maart, Internationale Vrouwendag. Geef alle vrouwen in de wereld een kans en doneer nu! (en dan sta ik niet in mijn hemd ;-)

 

Valentijn Tips voor gevorderden.

 

Boek 'Ik hou van twee mannen' -Polyamorie, liefde zonder grenzen

 

Valentijnsdag wordt als het aan Ageeth Veenemans ligt, dit jaar een bijzondere dag. Op 14 februari vindt de lancering plaats van haar boek: 'Ik hou van twee mannen - Polyamorie, liefhebben zonder grenzen'. Ik ben hartstikke trots op Ageeth want het is een indrukwekkend boek geworden, met prachtige interviews en inspirerende teksten. Wat ik er nog meer van vind lees je in het voorwoord, want dat mocht ik schrijven. Leuk hè!

Je kunt het boek bestellen op de website van Ageeth en het als cadeau laten opsturen naar jouw (of jullie!) Valentijn. Interesse? Klik hier.

 

 

Erotisch bordspel Ultiem Verlangen

 

Kabbelt jullie relatie (m/v) ook rustig voort en ben je in voor een erotische oppepper? Hou je bovendien van het spelen van spelletjes? Dan is dit bordspel iets voor jullie! Alles draait om persoonlijke aandacht voor elkaar. Door het spelen zie je verrassende kanten van jezelf en je partner. Genieten van en met elkaar staat voorop.

Het spel is bestaat uit vragen- en opdrachtkaartjes, die geleidelijk in heftigheid toenemen. Neem er gerust de tijd voor, want voor je het weet ben je er de hele avond mee bezig. Samen, op een leuke en intieme manier. Het spel is voor mensen met humor die die een uitdaging op erotisch gebied niet schuwen, maar die respect hebben voor elkaars grenzen.

Nieuwsgierig? Klik hier voor meer info. Ik wens je net zoveel intiem plezier als dat ik en mijn lief ermee hebben!

 

In de pers.

 

Artikel Nederlands Tijdschrift voor Coaching - Angst versus moed

In het maartnummer van het Nederlands Tijdschrift Voor Coaching lever ik een bijdrage met een klein artikel over angst versus moed. Dit naar aanleiding van de gedichten over dit thema op mijn inspiratiepagina. In het artikel beschrijf ik wat de gedichten voor mij en mijn werk als coach betekenen.

 

Opleiding Mensgericht Coachen start 17 maart

Inmiddels stromen de aanmeldingen voor de opleiding Mensgericht Coachen binnen. Dat is fijn. Heb je ook belangstelling om te leren coachen, geef je dan snel op en begin alvast met de theorie.

Hier kun je je aanmelden.

Heb je toch nog vragen die je eerst beantwoord wilt zien, neem dan gerust contact op met mij

Meer weten over Mensgericht Coachen in Eindhoven? Klik dan hier.

 

 

Agenda

15 Maart 2007: Lezing ‘De kunst van het NEE zeggen’ – Bibliotheek Arnhem Zuid

08 mei 2007: Workshop De kunst van het NEE zeggen - 's-Hertogenbosch (Berlicum)

Interesse? Meer informatie over de workshops en aanmelden vind je hier

 

© Verander je Wereld. Wil je de column uit deze nieuwsbrief overnemen? Dat kan.

Graag met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690