logo

welkom   |   actueel   |   diensten   |   informatie   |   contact   |  wie is   |   gastenboek   |   inspiratie

 

© Inge van Vuuren

 

Diensten

coaching en counselling | stress management | relatie management | andere relatievormenpolyamorie | | workshops| | coachen op afstand |

Academie voor Counselling en Coaching  | bedrijven |

Coaching en Counselling
Tegenwoordig is het heel normaal om een persoonlijke coach te hebben. Bij coaching en counselling is er iemand die er helemaal voor jou is. Iemand die je ondersteunt en in openheid en met respect naar je luistert zonder te oordelen. Iemand die je helpt de dingen op een rijtje te zetten en uit te zoeken wat je werkelijk wilt. Je neemt even een time-out en kijkt van een afstand naar wat er echt aan de hand is.

Bij coaching kijken we vanuit het heden naar de wensen voor de toekomst en hoe we die kunnen realiseren. Ik maak gebruik van verschillende technieken en stromingen. Hierbij kijk ik naar jou en wat bij jou past. Jij staat centraal in de behandelingsmethode die ik kies.

Bij counselling sta jij helemaal centraal en bepaal jij het tempo, de intensiteit, de richting. Als basis werk ik vanuit de persoonsgerichte benadering van Carl Rogers. Daarnaast werk ik oplossingsgericht. Zo vind jij zelf het antwoord op je vragen, zonder dat je in een bepaalde richting gestuurd wordt. Jij neemt zelf de verantwoordelijkheid. Je krijgt meer inzicht in je problemen en/of je wensen. Samen zoeken we naar mogelijke oplossingen.


Coaching en counselling is geen psychotherapie. We gaan niet diepgaand in het verleden graven. Wel stel ik je vragen die je aan het denken zetten. Met inzicht alleen kom je er niet, er is ook actie nodig. Daarom geef ik je als huiswerk opdrachten mee. Om via inzicht en actie te komen tot verandering.

voor wie?
Naast stress- en relatie management helpt coaching en counselling bij:

 • Persoonlijke groei
 • Carriere planning
 • Emotionele problemen
 • Besluiteloosheid
 • Aanpassingsproblemen
 • Vergroten assertiviteit
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Eenzaamheid
 • Relatieproblemen
 • Angsten
 • Vergroten zelfbeeld en eigenwaarde
 • Aanbrengen van structuur
 • Verwezenlijken van je droom

Interesse? Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek

naar boven

Stress management
Iedereen heeft op zijn tijd wel eens last van stress. Tot op een bepaalde hoogte is stress zelfs functioneel: er wordt adrenaline aangemaakt in ons lichaam waardoor we effectiever zijn en scherper kunnen reageren. Maar het kan ook uit de hand lopen. Als er continu teveel dingen op je af komen, je dag te kort is om alles af te handelen. Als je niet de juiste keuzes maakt of moeilijk grenzen stelt. Geen tijd hebt voor ontspanning, want nu is dat ene net even belangrijker. Als dit gedurende een lange periode aanhoudt, is dit gevaarlijk en kan het zelfs eindigen in een burnout. Teveel stress uit zich op verschillende manieren en vaak in lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, vergeetachtigheid, paniekaanvallen, niet in slaap kunnen vallen, te vroeg wakker worden, prikkelbaar en gejaagd zijn. Hoe doe je dat nu, hoe ga je om met stress, wat is stress management?

Stress management is het goed kunnen omgaan stress. Met de druk vanuit je omgeving of vanuit jezelf. Om dat te doen wat jij wilt doen en wat bij jou past. Hoe ga je om met die (werk)druk, met die hoeveelheid aan informatie, verplichtingen vanuit je omgeving, die lastige baas of collega? Hoe kom je van dat moeten af? Hoe krijg je een betere balans tussen werk en privé? Stress Management is gericht op het voorkómen en verminderen van stress. Verander je Wereld helpt je hierbij d.m.v. een coaching of counselling traject, in combinatie met ontspanningsoefeningen en opdrachten.

Het kan ook zijn dat je een te lange periode, teveel van jezelf hebt geeist en je grenzen niet in de gaten hebt gehouden. Wellicht loop je zelfs tegen een burnout aan. Ook hier helpt Verander je Wereld. Zodat jij straks weer krachtig terugkeert. In je leven en in de arbeidsmarkt.

Verander je Wereld geeft ook lezingen en workshops voor groepen waarin Stress Management centraal staat. Neem contact op over de mogelijkheden hiervoor.

naar boven

Relatie management
Ben jij niet tevreden over hoe het gaat tussen jou en je partner? Wil je het graag anders maar krijg je het maar niet voor elkaar? Loop je steeds vast in dezelfde patronen? Verander je Wereld is gespecialiseerd in relaties.

Bij relaties horen gevoelens en emoties. Deze zijn soms erg heftig. Soms zelfs zo erg dat het je leven (tijdelijk) beheerst. Hoe krijg je die chaos uit je hoofd? Hoe krijg je overzicht, zodat je juist kunt handelen? Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je relatie gebaat is bij hulp van buitenaf. Iemand die vanuit eigen ervaring en deskundigheid werkt en daarbij ook nog eens professioneel geschoold is. Zodat je de dingen weer helder op een rijtje krijgt en de juiste beslissingen kunt nemen om verder te kunnen.
Meer info? Neem gerust contact op.

 

Ingedutte relatie? Tijd voor Relatieboost!

Kan je relatie wel een oppepper gebruiken? Wil je weer voelen waarom jullie voor elkaar kiezen? Gun je relatie een boost!

Speciaal voor ingedutte relaties is er deze zomer de relatieboost: een kort coachtraject van een drietal sessies van anderhalf uur waarbij we jullie relatie een nieuwe oppepper geven. De relatiezomerboost voorkomt relatieproblemen. Breng niet alleen je auto of caravan naar de APK, maar geef ook je relatie die extra aandacht die het verdient.

Met de relatieboost onderzoek we op een speelse en creatieve manier jullie verbindingen, behoeften en relatiewensen. We kijken waar eventuele knelpunten liggen en gaan op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Onder begeleiding van relatiecoach Leonie gaan jullie met elkaar in gesprek en maken jullie heldere afspraken. Zodat jullie straks niet alleen weten dat je een relatie hebt, maar dat ook weer helemaal kunt zien en ervaren.

Wil je jouw relatie ook een boost geven? Hier lees je er alles over.

Of Mail me!  

 

naar boven

andere relatievormen
De algemene tendens in Nederland op het gebied van relaties is de monogame hetero relatie. Het grootste deel van de bevolking voelt zich hier wel bij. Er zijn ook mensen die zich hier niet bij thuis voelen. Zij hebben een andere seksuele voorkeur, of voelen liefde voor meerdere personen, soms ook voor personen van het eigen geslacht. Sommigen willen hier ook uiting aan geven. Er zijn ook mensen die naast de relatie met hun partner een aanvullende relatie hebben of zoeken, ieder om zijn eigen persoonlijke reden. Hierop rust in Nederland een taboe. Velen durven met niemand over hun gevoelens te praten, of alleen anoniem op het internet of met een intieme vriend(in). Als jij ook polyamoreuze en/of biseksuele gevoelens hebt, en je wilt hier vorm aan geven maar je komt hierbij allerlei problemen tegen, dan is professionele begeleiding een uitkomst.

Wat doe je als je partner je ineens vertelt dat hij/zij iets heel anders wil? Of dat er iemand anders in zijn/haar leven is gekomen maar jou daarbij niet kwijt wil? Hoe ga je hiermee om? Misschien wil je zelf meer of anders dan hoe het nu gaat. Of je bent verliefd op een ander terwijl je toch van je partner houdt. Misschien heb je biseksuele gevoelens en durf je dit niet te vertellen aan je partner. Of je voelt je aangetrokken tot meerdere personen. Wat als je zelfs met zijn drieen een liefdesband hebt? Tegen welke dingen loop je aan? Hoe ga je om met de druk en reacties vanuit je omgeving? Wat vertel je wel en wat juist niet? Er kunnen tal van vragen zijn waarop je in je eentje het antwoord niet vindt. Verander je Wereld helpt je bij het vinden naar jouw antwoorden.

Bij begeleiding is het belangrijk dat mensen zich vrij voelen en zich vrij durven uiten. Vanuit acceptatie van de ander ontstaat vaak acceptatie van jezelf, waardoor jij verder kunt, nieuwe beslissingen neemt, stapje voor stapje. Met behulp van coaching of counselling begeleidt Verander je Wereld jouw of jullie veranderingsproces. Lees in wie is waarom Leonie de aangewezen persoon is voor deze taak.

Download de folder Relatiecoaching (PDF)

Sinds 2005 verscheen Leonie regelmatig in de media: in kranten, tijdschriften en op tv. Met interviews over haar persoonlijke ervaring op het gebied van liefdesrelaties, alsmede haar ervaringen op het gebied van relatiecoaching. Hier vind je er alles over. Met links naar de diverse artikelen en tv-uitzendingen.

Wil je meer weten over begeleiding bij andere relatievormen en polyamorie, kijk dan op mijn nieuwe website www.liefdedelen.nl   Met tips voor relaties waarin polyamorie een rol speelt.

Wil je eerst kennismaken? Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek.

 

naar boven

 

Workshops

Verander je Wereld organiseert diverse workshops en lezingen op het gebied van relatie- en stress management, waaronder:

 

Voor bedrijven maakt Verander je Wereld trainingen op het gebied van persoonlijke effecitiviteit en stress management op maat, geheel naar uw wensen. Informatie? Neem gerust contact op.

naar boven

 

Lezingen

Verander je Wereld geeft regelmatig lezingen over diverse onderwerpen op het gebied van relatie- en stress management. Zo inspireert zij 'jonge ondernemers' met een lezing over passievol samenwerken, waarin zij haar ervaringen deelt op het gebied van samenwerken als ZZP-er. Ook geeft Leonie lezingen over 'De kunst van het nee zeggen', waarbij zij op een interactieve manier de luisteraars betrekt bij deze levenskunst. Laat je passievol inspireren! Interesse? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

 

e-coaching en counselling
Begeleiding kan ook via e-mail. Dit is soms een waardevolle aanvulling of vervanging van een face - to face gesprek. Een persoonlijke kennismaking voor het starten van een e-coachingstraject is gewenst. Voor e-coaching gelden de reguliere prijzen. Bedenk wel, dat belangrijke non-verbale communicatie signalen verloren gaan bij e-sessies. Hierdoor ontstaan sneller misverstanden. Het helder kunnen verwoorden is van belang. De voordelen zijn dat je kunt schrijven wanneer jij er behoefte aan hebt, in de tijd die jij ervoor nodig hebt. Je leest het antwoord op jouw moment. Je spaart reiskosten en reistijd uit.
E-coaching kan alleen bij betaling vooraf via overmaking per bank of giro.

naar boven

Telefonische coaching of via Skype
Begeleiding kan ook via de telefoon of skype. Dit is soms een waardevolle aanvulling of vervanging van een face-to-face gesprek. Een persoonlijke kennismaking voor het starten van telefonische begeleiding is gewenst, maar niet verplicht. Voor telefonische begeleiding gelden de reguliere prijzen. Bedenk wel, dat belangrijke communicatie informatie in de vorm van lichaamstaal verloren gaat bij telefonische gesprekken. Interactie vindt alleen plaats op basis van woorden, stem en intonatie. Het helder kunnen verwoorden en goed kunnen luisteren is van belang. Bij Skype is er ook beeld. De voordelen zijn dat je in jouw persoonlijke omgeving werkt. Je spaart reiskosten en reistijd uit.
Telefonische sessies of skype sessies kunnen alleen op afspraak en bij betaling vooraf via overmaking per bank of giro. De belkosten zijn voor jou.

Wilt je een gesprek aanvragen? Neem gerust contact op.

naar boven

 

 

 

 

 

 

 


 

© Verander je Wereld | Leonie Linssen | info@veranderjewereld.nl | praktijk in Den Haag en Den Bosch | 8e Donk 44 5233 PC 's Hertogenbosch | tel. 073 - 6420725 / 06 - 45550680