November 2010 - Nieuws en Inspiratie - Chaos en opnieuw beginnen

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen voor wie deze brief interessant is? Doorsturen mag!

Inhoud

 • Actueel
  Liefdeslessen op Antwerps Boekenbal
  Internetfilmpjes over polyamorie en jaloezie
  In de media
  Vreemdgaan voorbij - Men's Health
  Radio Interview Amerika
 • Agenda
  Workshop omgaan met jaloezie 29 januari 2011
  Studiedag Effectief Coachen in Liefdesrelaties 20 november 2010
  Workshop Communiceren in liefdesrelaties - 4 februari 2011
 • Weblog van Leonie

 

Chaos en opnieuw beginnen

Er zijn van die dagen dat het niet gaat zoals het wil. Gisteren en vandaag was zo’n dag. Al anderhalve maand klungel ik met problemen rondom een nieuwe laptop. Windows en Mac, ze begrijpen elkaar niet met als gevolg dat ik op dit moment geen nieuwsbrief kan sturen (de mailinglijst werkt niet meer als voorheen), even geen documenten kan inscannen maar het ergste: mijn oude website niet kan bijwerken. Het kan wel, maar dan moet ik het programma na de trial van 30 dagen opnieuw kopen en dat kost meer dan €700.  Dat vind ik toch net even teveel van het goede.

Het leuke van zo’n lange tijd in de chaos zitten en tegen ongewilde grenzen aanlopen is dat je opnieuw naar je situatie gaat kijken. Waar ben ik mee bezig? Wat is voor mij nu echt belangrijk? Waar wil ik heen met mijn bedrijf? Wat doe ik nog wel en wat niet? Wordt het tijd voor een verandering?

Vandaag werd het voor mij duidelijk dat mijn nieuwe website liefdedelen.nl voor mij de toekomst is. Steeds meer wordt het duidelijk dat relatiecoaching echt mijn ding is en dat de ontwikkeling van mijn bedrijf ook steeds meer daar naar toe gaat.  Sinds Love Unlimited op de markt is wordt het ook steeds drukker in de praktijk en de missie en visie van Verander je Wereld wordt steeds meer: leven en liefhebben vanuit authenticiteit.

Vandaag heb ik dan ook besloten om te stoppen met het onderhouden van deze website Verander je Wereld en dat ik in de toekomst mij volledig ga richten op Liefdedelen.nl. Zeker nu Martijn de Kreek van Hoi Reclame zo'n prachtig logo heeft ontworpen en de site een nieuwe look heeft gegeven waar ik helemaal blij van word. Op liefdedelen.nl vind je nu alle informatie rondom liefdesrelaties, polyamorie, jaloezie, open relaties, workshops, bijscholingen en agenda.

De komende maand zit ik in een overgangsfase en is het even stil, maar vanaf januari zal Verander je Wereld volledig overgaan op Liefdedelen.nl. Uiteraard blijft Verander je Wereld als bedrijf wel bestaan en zal ik ook nog steeds trainingen geven aan de Academie voor Counselling en Coaching.  Dat verandert voorlopig niet. Wat wel verandert is dat de nieuwsbrieven inhoudelijk meer zullen gaan over de liefde, relaties en spiritualiteit. Met het schrijven van een nieuw boek, een roman over meervoudige liefde, bewustwording en over tweelingzielen is spiritualiteit een onlosmakelijk onderdeel van Verander je Wereld.

Ik verander mijn wereld dus opnieuw. Gaan jullie mee? Jullie zijn van harte welkom op www.liefdedelen.nl

 

En jij? Hoe ga jij om met chaos? Durf jij opnieuw te beginnen?

 

Reageer op deze blog mijn weblog hier  

TIPS

 

Tips voor omgaan met chaos

 

 1. Gun jezelf de tijd
  In tijden van chaos helpt het om de tijd zijn werk te laten doen. In paniek besluiten nemen is nooit een goede manier.
 2. Neem letterlijk afstand
  Zit je midden in de chaos, neem dan letterlijk afstand. Trek er op uit, loop de bossen in of huur een huisje in de middle of nowhere. Door jezelf in een nieuwe omgeving te plaatsen kan het stof neerdalen en kun je beter kijken wat je te doen staat.
 3. Mediteer
  Mediteren is de manier om tot rust te komen, om je beter te kunnen concentreren en om compassie te ontwikkelen. Voor jezelf en voor de ander. Al is het vijf minuten per dag. Maak er een gewoonte van. Het zal je ten goede komen.
 4. Lach om jezelf en om je drama
  Chaos is geweldig om jezelf in een dramatoestand te brengen. Zie het leven als een spel, lach om alle drama die je creert en geniet ervan. Lukt het niet? Overdrijf eens vreselijk in je drama, dan ga je er vanzelf om lachen. Tot slot: ooit gaat het allemaal weer over.
 5. Maak nieuwe keuzes
  In tijden van chaos is er altijd de uitnodiging om nieuwe keuzes te maken. Wat is werkelijk voor jou belangrijk? Waar wil je naar toe? Wat dient je en wat dient je niet?
 6. Laat los en richt je op de door jouw gekozen richting
  Energie kun je maar een keer uitgeven. Richt de hoeveelheid energie die je vandaag tot je beschikking hebt op hetgeen je gekozen hebt. Laat je twijfel los en ga ervoor. Dan heb je straks de meeste output.

naar bovend

 

Actueel

 

Liefdeslessen op Antwerps boekenbal

 

 

Onlangs was ik op het Antwerps boekenbal, om te komen praten over Liefde en seks. Het item waar Love Unlimited werd gepresenteerd is 'Geluk tussen de lakens' en ging over het belang van seks binnen een relatie. Onder begeleiding van de Belgische televisie-presentator Luc Alloo ging ik samen met schrijver Martine Mingelinckx, van 'Over lakens en geluk' en Saskia Reussens van 'Hotel Rendez-vous' 45 minuten in gesprek.

Nieuwsgierig hoe het was? Hier lees je er alles over.

 

Boek bestellen?

Stuur voor een gesigneerd exemplaar een mailtje met je naam en adresgegevens naar leonie@veranderjewereld.nl  en maak €21,50 over op giro 4239904 tnv Verander je Wereld. Na ontvangst van belating stuur ik het boek naar je toe.

naar bovend

 

NIEUW! internet filmpjes over polyamorie en Jaloezie

De Belgische uitgever was zo lief om met mijn iPhone een tweetal kleine filmpjes te maken van het interview op het boekenbal. Het werd een interessante discussie!

 

naar bovend

 

In de media

 

Vreemdgaan voorbij - Artikel in Mens Health

In oktober stond er een uitgebreid artikel in Men's Health, over de gevolgen van vreemdgaan. Als dit gebeurt in een relatie en als het vreemdgaan bekend wordt, betekent dit meestal een enorme aanslag op het vertrouwen in de relatie. Hoe ga je hier mee om? Wat kun je doen om deze aanslag te herstellen? Naast mij komen professionals als Henk Noort en Alfons van Steenweegen aan het woord. Alle reden dus omhet artikel te lezen!

Lees het artikel

 

Radio interview in USA - Sexploration with Monika

Leonie goes international! Vorige maand werd ik door de Amerikaanse radio geinterviewd. Om kwart voor vijf in de ochtend zat ik met een slaperig hoofd aan de telefoon en beantwoordde ik de uitdagende vragen van Monika Thomas, een sekspositieve feministe in San Fransisco.

Haar motto is: “Sex is proof that God loves us and wants us to have fun.”

Wil je het interview beluisteren? Dat kan hier. Het interview begint bij 50 minuten en duurt 15 minuten.

 

Radio interview in USA - drs. Susan Block

Zondag 14 november word ik wederom telefonisch geinterviewd door de Amerikaase radio. Deze keer ben ik love te horen in de radioshow van het drs. Susan Block Institute. Susan Block is een gerespecteerd seksuoloog, therapeute, auteur en filmmaker. Inmiddels heb ik de eerste vragen die gesteld zullen worden ontvangen. Ik kijk erg naar uit naar het interview. Gelukkig hoef ik deze keer niet zo heel vroeg mijn bed uit, pas om 07:30u. Tijdens de live show zullen een aantal exemplaren van Love Unlimited worden uitgedeeld onder de bezoekers. Jammer dat ik er niet live bij kan zijn. Wie weet de volgende keer!

 

naar bovend

 

AGENDA

 

Workshops

De vorige workshop van 30 oktober was een geweldige dag. De groep was erg blij met elkaar en hebben zich voorgenomen ook na de workshopdag elkaar te blijven steunen. Een van de deelnemers heeft er zelfs over geschreven op haar weblog. Een mooie blog waarin ze uitgebreid verslag doet van haar emoties, gevoelens en leermomenten. Lees de blog

Lukt het jullie ook vaak niet om effectief te communiceren? Vervallen jullie ook steeds in verwijten en ruzies bij bepaalde onderwerpen? Dan is deze workshop iets voor jou!Bijscholing voor coaches, counsellors en therapeuten:

Voor de workshop van 20 november zijn nog twee plaatsen vrij. Wees er dus snel bij!

 

 

Academie voor Counselling en Coaching

In februari 2011 zal ik weer starten met een nieuwe opleiding Mensgericht Coachen. Deze start op donderdag 17 februari 2011. De nieuwe data staan inmiddels op de site van de ACC. Op 20 januari 2011 wordt een informatieavond georganiseerd. Hier lees je er alles over.

Hier lees je meer over de opleidingen en hier lees je meer over mij als trainer. Wil je weten wat studenten zeggen over mij? Klik dan hier.

De trainingsdagen vinden plaats in Zalencentrum de Ambassadeur te Eindhoven, op 10 minuten loopafstand van het station. Meer weten over ACC? Klik hier.

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?  Schrijf je nu in.hop e workshop.

 

naar bovend

Weblog van Leonie

 

 

Lees mijn liefdesweblog hier

 

 

 

naar boven

 

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen, klik dan laat het me weten

Vanaf januari 2011 zal de nieuwsbrief aanmelding worden geautomatiseerd. Je kunt je hier straks voor inschrijven via www.liefdedelen.nl

 

© Verander je Wereld. Wil je de column of tips uit deze nieuwsbrief of van mijn weblog overnemen? Dat kan. Graag wel met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Register Counsellor bij ABvC. Praktijk in Den Bosch en
Den Haag. Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690