September 2009  - Inspiratie - Ik ben stoer!

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen voor wie deze brief interessant is? Doorsturen mag!

Inhoud

 • Actueel
  Workshops Praktische Polyamorie
  Eenmalig coachgesprek
  Nieuwe cover van het boek - feedback IPG
 • Boekentips
  Dromen, durven, doen - Ben Tiggelaar
  Bijzonder Ondernemend - Erica Theloosen en Renate Diks
 • Agenda
  Workshop Biseksuele relaties - 26 sept 2009
  Workshops Praktische Polyamorie - 15 Oktober 2009
  Lezing De Ontgijzeling - met Arjan Erkel - 10 November 2009
  Workshop Verbonden in vrijheid - 4 November 2009
 • Weblog van Leonie

Ik ben stoer!

 

'Wat ben je toch een stoer wijf' twitterde collega coach @suusenco als reactie op de blog van een Amerikaanse polyamorieactiviste die onze ontmoeting op het Loving More Conference in New York beschreef. Goh, stoer, dacht ik, wat grappig. Mijn associatie met de Loving More Conference was van een heel andere orde. Ik voelde vooral heel veel herkenning, wederzijds respect en interesse voor elkaar. Dat alles in een sfeer van warmte, liefde en rust. Toen ik terug kwam van de conferentie vatte ik het voor mijn omgeving met een grote grijns op mijn gezicht samen met: 'Ik voel zoveel meer innerlijke rust!'. Dat gevoel ging overigens gepaard met buitengewoon veel energie en dat hebben de twitteraars die mij volgen op twitter gemerkt.

Toch zette Suzanne's woordje 'stoer' mij wel weer aan het denken. Ik weet dat ik door mijn open relatie heel anders in het leven sta dan de gemiddelde Nederlander. Gisteren keek ik nog naar een oud filmpje van mezelf over aanvullende relaties en vreemdgaan waarin ik werd weggezet als 'notoire vreemdganger'. De reacties op het filmpje liegen er niet om. Volgens het gros van de Nederlandse maatschappij ben ik niet normaal. Ik besef dat ik met andere polyamoreuzen in een uitzonderingspositie verkeer. Dat er altijd mensen zullen zijn die dit veroordelen hoort daar bij.

Voor mezelf ben ik er al heel lang uit: ik ben polyamoreus, ik kan liefde voelen voor meerdere mensen tegelijk waarbij het mij ook niet uitmaakt of iemand man of vrouw is. In die zin is liefde voor mij universeel. Het gaat mij om de mens die er achter zit. Wat mij betreft hoort liefde te stromen.

Veel mensen zijn bang voor de gevoelens die zij voelen voor anderen dan de eigen partner. Op het moment dat de relatie bevestigd is wordt de deur naar liefde voor anderen hermetisch gesloten. Bij mij blijft die deur open. Op de conferentie ervoer ik hoe het is om tussen mensen te verkeren die ook geen angst kennen voor hun gevoelens. Mensen die open stonden voor elkaar, met respect voor elkaars grenzen. Voor mij was het even alsof ik in de hemel was. Of zoals iemand het verwoordde: 'a world where it is safe to love, is a world where it is safe to live'.

Veel mensen ervaren niet de veiligheid om volledig zichzelf te zijn. Dat zie ik ook terug in mijn praktijk, bij mensen die worstelen met hun gevoelens voor anderen. Zelf heb ik heb er vele jaren over gedaan voor ik authentiek durfde te zijn. Inmiddels leef ik al een aantal jaren op deze manier en voor mij voelt het zo natuurlijk dat ik het een beetje vergeten ben: ja, ik ben stoer!

Voor mij was de Loving More Conference een grote inspiratiebron om door te gaan met wat ik al doe: mensen uitdagen te leven vanuit authenticiteit. Ik gun namelijk iedereen die innerlijke rust en vrijkomende energie die ermee gepaard gaat. Met het boek 'Love Unlimited-Een nieuwe kijk op relaties' hoop ik mensen te ondersteunen bij hún proces.

En jij, hoe stoer ben jij? Durf jij jezelf te laten zien aan de wereld?

Polyamorie in de praktijk lastig? Vanaf 15 Oktober 5 avondworkshops Praktische Polyamorie in Utrecht. Hier lees je er alles over.

 

reageer op deze column op mijn weblog hier

naar boven

TIPS

 

TIPS OM STOER TE ZIJN

 

 1. Ontwikkel zelfvertrouwen
  Geloof in jezelf. Als jij in jezelf gelooft, straal je dit uit naar je omgeving en wordt het ook gemakkelijker voor anderen om in jou te geloven.
 2. Accepteer jezelf volledig
  Ook al ben je nog niet zo ver als je zou willen. Je bent goed zoals je bent, in deze fase van je groeiproces.
 3. Voel je angst en doe toch wat je wilt
  Angst is een menselijke emotie die ons waarschuwt voor mogelijk gevaar. Je hoeft er echter niet naar te luisteren. Je kunt met de pijn in je buik toch de stap zetten. Net zoals die eerste keer dat je van de duikplank in het diepe sprong.
 4. Hou onvoorwaardelijk van jezelf.
  Als je van jezelf kunt houden en jezelf daarbij kunt omarmen, met alles wat je in je hebt, wordt het ook gemakkelijker om jezelf aan anderen te laten zien.
 5. Doe stoer!
  Doe stoer, ook al voel je je niet zo. Maak je groot, borst vooruit en hoofd naar de wolken. Door bepaald gedrag te vertonen ga je je vanzelf ook een beetje zo voelen. En dat is mooi meegenomen.
 6. Laat je twijfel los en ga ervoor
  Als je aarzelt groeit je angst, als je waagt groeit je moed. Gooi je twijfels aan de kant en ga met hart en ziel voor je keuze. Accepteer de bijbehorende negatieve aspecten van je keuze.
 7. Zoek steun of hulp
  Kom je er in je eentje niet uit? Zoek steun of hulp. Stop met jezelf te bewijzen. Het is een fabeltje dat hulp vragen zwak is. Door hulp te vragen laat je zien dat jij jezelf belangrijk vindt en dat je jezelf respecteert. Bovendien gaat het sneller en gemakkelijker dan in je eentje.
 

naar bovender

 

Actueel

 

Avondworkshops Praktische Polyamorie - 15 Okober t/m 17 December 2009

 

Worstel jij met je polyamoreus zijn? Zit je in een polyrelatie en wil je met andere gelijkgestemden je ervaringen delen? Ben je monogaam en loop je tegen je grenzen aan in je relatie met je polypartner?

Dit najaar geef ik vijf avondworkshops 'praktische polyamorie'. In de workshops werken we met een klein groepje van maximaal 7 mensen aan de thema 's als jaloezie, uniciteit, omgaan met je omgeving en time management in een polyrelatie. Voor iedereen die op zoek is naar (h)erkenning en praktische handvatten. Op donderdag 15 Oktober start in het coachhuis in Utrecht de eerste avondworkshop in de serie Praktische Polyamorie.

Ik wil meer weten of mij aanmelden

 

Eenmalig relatiecoachingsgesprek

Wil je eens met een ervaringsdeskundige en professional sparren over jouw relatie? Iemand die in een sessie jouw relatie tegen het licht houdt? Dat kan. In een sessie van 1.5 of 2 uur nemen we jouw relatie onder de loep. Jij bepaalt de inhoud van het gesprek en de richting. Voor een eenmalige sessie gelden de reguliere inkomensafhankelijke tarieven.

Ik heb interesse in een eenmalig gesprek

 

Nieuwe cover van het boek Love Unlimited - High Potential!

 

Van sommige telefoontjes word ik heel blij, zoals van mijn co-schrijver Stephan Wik die me vertelde dat ons boek in de US ontvangen is als een boek met 'high potential'. Wauw, dat klinkt als muziek in mijn oren!

Uitgeverij Findhorn Press presenteerde ons boek, samen met andere te verschijnen boeken bij de Independant Publishers Group, die verantwoordelijk zijn voor distributie van boeken in de VS. Naar aanleiding van hun feedback is ook de cover aangepast. Ik vind hem nog mooier geworden dan ie al was!

Beide boeken komen voorjaar 2010 op de markt, zowel in het Engels als in het Nederlands. Nog even geduld hebben dus.

 

De laatste ontwikkelingen met betrekking tot het boek hou ik bij op mijn weblog.

 

naar bovend

Boekentip

 

Dromen, durven doen - Ben Tiggelaar

 

Dit boek is een aanrader voor iedereen die moeite heeft om dromen werkelijkheid te doen worden. De ondertitel is niet voor niets 'Het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf'. Voor iedereen die dromen heeft op het gebied van werk, relatie, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling.

In dit boek lees je wat is er nodig om de stap van dromen, naar durven en - uiteindelijk - doen te zetten. Je krijgt inzicht in de geheimen van échte, blijvende verandering

 

Het boek kun je hier bestellen.

 

 

 

Bijzonder Ondernemend - spetterende successen - E. Theloosen & R. Diks

Het boek Bijzonder Ondernemend bevat veel prachtige verhalen van ondernemers die een eigenzinnige visie hebben, ‘groots’ durven denken, en lef en doorzettingsvermogen hebben om van hun zaak een succes te maken of al gemaakt hebben. Ook ik ben geinterviewd als bijzondere ondernemer! Ik ben er trots op erbij te horen.

Interesse in het boek? Je kunt het boek bestellen door een bedrag van €20 over te maken op giro 4239904 tnv Verander je Wereld onder vermelding van 'Bijzonder Ondernemend'. Stuur me een mail met je adresgegevens en ik stuur het boek na ontvangst van betaling naar je toe.

 

naar bovende

 

AGENDA

 

Workshop Biseksuele relaties - Holland Bicon 26 Sept 2009

 

Hoe geef jij vorm aan je biseksualiteit in je relaties? Ben je monogaam of juist niet? Of weet je het eigenlijk niet zo? Wat betekent dit voor jouw relatie(s)? In deze workshop leren we van elkaars ervaringen. Wat zou je eigenlijk het liefste willen? Wat houdt je tegen? Wat kun je leren van andermans ervaringen, zodat jij weer een stukje dichter bij jezelf komt te staan? Kom naar het Holland Bicon in Nijmegen, feest en dans, ontmoet medebi's en deel mee!  

Meer info over het Holland Bicon en de workshops vind je hier of op hun Hyves pagina.

 

 

Workshops Praktische Polyamorie - 15 Oktober 2009

 

Worstel jij met je polyamoreus zijn? Zit je in een polyrelatie en wil je met andere gelijkgestemden je ervaringen delen? Ben je monogaam en loop je tegen je grenzen aan in je relatie met je polypartner?

Dit najaar geef ik vijf avondworkshops 'praktische polyamorie'. In de workshops werken we met een klein groepje van maximaal 7 mensen aan de thema 's als jaloezie, uniciteit, omgaan met je omgeving en time management in een polyrelatie. Voor iedereen die op zoek is naar (h)erkenning en praktische handvatten. Op donderdag 15 Oktober start in het coachhuis in Utrecht de eerste avondworkshop in de serie Praktische Polyamorie.

Ik wil meer weten of mij aanmelden

 

Academie voor Counselling en Coaching - Sept 2009 - Vol

 

De opleiding tot counsellor en coach, aan de ACC die start op 24 september 2009 zit helemaal vol. Daar ben ik blij mee.

In het voorjaar 2010 zal ik geen nieuwe klas starten.

Waarschijnlijk start ik in het najaar 2010 weer met een nieuwe klas. Informatie hierover komt pas beschikbaar voorjaar 2010.

Feedback van studenten ACC

Ondertussen heb ik een reeks van referenties gekregen van studenten die de praktijkopleiding reeds hebben afgesloten. Nieuwsgierig wat studenten over mij schrijven? Hier kun je hun referenties lezen.

Nieuwsgierig geworden naar de opleiding? Hier kun je er meer over lezen.

Meer info vind je op de site van de Academie.

 

naar bovend

 

Lezing De Ontgijzeling - Met Arjan Erkel - 10 November

 

 

Op dinsdagavond 10 November geef ik samen met Arjan Erkel een interactieve lezing over het Ontgijzelingsmodel dat gebaseerd is op zijn ontvoering in Dagestan in 2004. Arjan vertelt zijn eigen ervaring, en ik maak de koppeling wat je als gewone sterveling ervan kunt leren. Hierbij zetten we het Ontgijzelingsmodel in, dat we samen ontwikkeld hebben.

De avond is speciaal georganiseerd in samenwerking met een lezersaanbieding in Happinez van September. Lezen dus!

 

 

Workshop 'In Vrijheid Verbonden' - 4 November 2009

Op het Fris in je hoofd Najaars Event geef ik op woensdag 4 November een gratis introductieworkshop over het Ontgijzelingsmodel, en hoe je dit kunt inzetten in je relatie. Heb je zin in een avond gratis workshops, en vind je het leuk om te netwerken en andere leuke mensen te ontmoeten? Kom dan naar Seats to Meet in Utrecht op 4 of 5 November. Mijn workshop geef ik alleen op 4 november. Hier vind je meer info over de inhoud van de workshop.

Hier kun je meer lezen over het Najaars Event, de andere workshops en je aanmelden.

 

nvestering is inclusief lunch, drankjes, en het boek 'Ontvoerd' van Arjan Erke

naar bovendere workshop.

Weblog van Leonie

 

Verbonden in vrijheid, hoe doe je dat?

Veel mensen voelen zich niet thuis in een monogame relatie, anderen zweren erbij en willen niet anders. Het gebeurt dat mensen liefdes- of erotische gevoelens ontwikkelen voor anderen dan hun eigen partner. Vreemdgaan lijkt  lees meer

 

Help, ik ben jaloers!

Vorige week was ik op het Natural Networking Festival, een jaarlijks evenement in de Drentse bossen waar je inspiratie kunt opdoen door middel van workshops, netwerken en zelf lees meer

 

Love Unlimited seen as a high potential!

Zojuist kreeg ik een verheugd telefoontje van mijn co-schrijver Stephan Wik. Ons boek was gepresenteerd bij the Independant Publishers Group in de VS, en gekwalificeerd als 'High Potential'. Wauw, lees meer

 

naar boven

 

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen, klik dan hier

 

© Verander je Wereld. Wil je de column of tips uit deze nieuwsbrief of van mijn weblog overnemen? Dat kan. Graag wel met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Register Counsellor bij ABvC.
Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690