November 2008 - Ontgijzelen, enthousiasme en energie

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen voor wie deze brief interessant is? Doorsturen mag!

Inhoud

 • Nieuws
  Nieuwe website en brochure: De Ontgijzeling
  Nationale goed nieuws dag 7 november
 • Boekentips
  Werken vanuit je hart - Richard Chang
 • Verander je Wereld acties
  Steun Stichting Stop Kindermisbruik
  Oproep jongeren voor Humanistische Omroep
 • AGENDA
  Workshop Communicatie binnen relaties - 5 nov
  Open dag Academie voor Counselling en Coaching - 14 december
 • Weblog van Leonie
  Je wensen het universum in
  Verstandig kiezen

 

Ontgijzelen, enthousiasme en energie

 

Onlangs stond ik op de HR-Performa beurs om onze nieuwe training De Ontgijzeling© te promoten. Gewapend met paracetamol en koffie begaf ik me richting Utrecht. De naweeën van de griep waren nog duidelijk voelbaar, en mijn energieniveau was bij lange na niet op het normale peil. Desalniettemin wilde ik perse meedoen. Ik was zo enthousiast over de spiksplinternieuwe leaflets die de dag ervoor van de drukker kwamen, dat ik niet anders kon dan ermee aan de slag gaan.

Het is dan grappig hoe dat gaat op zo'n beurs. Op het moment dat ik met mensen in gesprek ga over De Ontgijzeling, kom ik in contact met mijn passie en voel ik de energie stromen.

Ik ben erg enthousiast over onze training en over het Ontgijzelingsconcept. En dat is ook iedereen die deze training tot nu toe gevolgd heeft. De week ervoor hadden we een evaluatiegesprek met de directeur van een grote zorginstelling waar we vier teams van team- en district managers hadden 'ontgijzeld'. De directeur gaf te kennen dat ze nog nooit had meegemaakt dat mensen die de verplichte training niet hadden gevolgd, kwamen vragen waarom zij de training niet kregen en anderen wel... want ze hoorden zulke positieve verhalen. Wat een opsteker voor ons!

Als ik zo enthousiast sta te vertellen aan mensen over De Ontgijzeling, voel ik niets van mijn lage energiegehalte. Dan ga ik helemaal op in mijn verhaal en in het gesprek met de ander en wat hij of zij nodig heeft. Het is zo leuk om te merken dat een niet bestaand woord, De Ontgijzeling, mensen nieuwsgierig maakt (dat is natuurlijk ook de bedoeling) en naar onze kleine stand lokt.

Maar op het moment dat het gesprek afgelopen is, en het even rustig is en ik ga zitten, merk ik weer dat mijn lijf niet helemaal wil wat ik wil. En op het moment dat ik opnieuw in gesprek ga, is dat gevoel weer weg. Waar focus je op?

Het is fijn om te merken dat contact maken met je passie, je energie geeft. Ik leef en ik bloei en ik geniet. En ik weet waar ik het voor doe.

Thuisgekomen voel ik echter alleen nog maar mijn lijf. En dan is het zaak daar naar te luisteren. Lekker op bed liggen, een tukkie bouwen en de hele avond blijven liggen. Ruimschoots uitrusten en ontspannen dus. Je lichaam geven wat het verdient na zo'n dag.

En jij, haal jij ook energie uit je passie?

reageer op deze column op mijn weblog

Ik ben nieuwsgierig naar de website van De Ontgijzeling©

 

TIPS

 

TIPS VOOR MEER ENERGIE

 1. Onderzoek je energiegevers
  Ben jij je bewust waar je energie van krijgt en wat je energie kost? Onderzoek je gedrag. Maak een lijstje van energievreters en energiegevers. Vul het lijstje iedere dag aan: wat gaf jou vandaag energie? Hou dit een paar weken vol, voor het beste inzicht en resultaat.
 2. Kies bewust!
  Alles is een keuze, ook de dingen die je doet in je leven. Wil je meer energie? Tijd voor een moment van bezinning. Streep een of meer energievreter(s) van je lijstje en vervang het door een of meer energie-gever(s). Soms is het heel simpel!
 3. Doe aan lichaamsbeweging
  Sporten geeft energie, ook al lijkt dat niet zo als je 's avonds moe op de bank ligt. Pep jezelf op, of zoek steun bij een vriend of vriendin. Als je eenmaal hebt gesport voel je de energie door je lijf stromen!
 4. Luister naar je hart
  Doe jij wat je echt wilt? Ben jij met de juiste dingen bezig? Waar ligt jouw heimelijke verlangen? Wat zijn jouw dromen? Wat wil jij diep in je hart? Luister naar die innerlijke stem. Hij is er niet voor niets.
 5. Neem regelmatig een moment voor jezelf
  Druk druk druk? Neem regelmatig een moment voor jezelf. Ga een stukje wandelen of luister naar een rustgevende plaat.
 6. Eet gebalanceerde voeding
  Het klinkt afgezaagd, maar het helpt wel. Zorg voor voldoende groenten en fruit en vermijd ongezonde snacks en teveel suiker. Een heldere geest huist in een gezond lichaam.
 7. Start de dag met een positieve meditatie
  Fantaseer over de dag die komen gaat, op een positieve manier. Spreek jezelf in gedachten positief toe: Dit wordt een geweldige dag. Ik ben vol energie en maak mijn keuzes bewust. Ik werk doelgericht en zelfbewust. Ik heb alle tijd voor de dingen die ik wil doen. Ik ben zorgeloos en gelukkig. Welkom nieuwe dag!
 8. Dans dans dans!
  Dansen is een geweldige manier om energie te krijgen. Het is gezond en gezellig en het brengt je in hogere sferen! Ken jij dat gevoel van high zijn van het dansen op jouw favoriete muziek? Nee? Dan ben je vast niet lang genoeg doorgegaan ;-)

naar bovendere workshop.

Nieuws

 

Lancering website: De Ontgijzeling

Hoe het wereldberoemde gijzelingsverhaal

van Arjan Erkel

mensen, teams en bedrijven helpt bij veranderingen.

Jaaaa, daar is ie dan. De nieuwe website van De Ontgijzeling, gemaakt  in samenwerking met mijn collega's Arjan Erkel en Loes Koot.

In onze training staat het Ontgijzelingsmodel centraal, gebaseerd op de ervaringen en levenslessen van Arjan's gevangenschap tijdens zijn ontvoering in Dagestan.

Lees alles over de training  op www.deontgijzeling.nl

Of download de de brochure.

 

 

Nationale Goed Nieuws Dag - Vrijdag 7 november

Op 7 november vindt de tweede Nationale Goednieuwsdag plaats, een initiatief van Robbert Zoon van Zinfo.nl. Volgens Robbert blijven inspirerende en zinvolle gebeurtenissen uit de samenleving vaak onderbelicht en is er meer behoefte aan goed nieuws. Vorig jaar deden 12 landelijke en regionale media mee, dit jaar hebben zich al 20 deelnemers gemeld. Een complimentje waard!

Meer weten? Kijk dan hier of op www.zinfo.nl en begin je dag met positief nieuws!

 

Boekentips

 

Werken vanuit je hart - Richard Chang

Of ze nu bergen beklimmen, multinationals leiden of daklozen opvangen, succesvolle en tevreden mensen hebben één ding gemeen: passie. Passie inspireert en geeft extra energie. Het stelt ons in staat om het leven de vorm te geven waarvan we altijd hebben gedroomd. Met het zeven stappen plan van Richard Chang kun ook jij bij je passie komen en deze inzetten in jouw leven. Werken vanuit je hart loont!

Hier kun je het boek bestellen.

 

 

naar boven

Verander je Wereld Acties

Steun Stichting Stop Kindermisbruik

 

Samen met Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft Arjan Erkel de stichting Stop Kindermisbruik opgericht. De stichting richt zich op het uit de ellende halen van kinderen die in de sex industrie uitgebuit worden, of die als slaven in fabrieken moeten werken. Door de kinderen te bevrijden, op te vangen en weer voor te bereiden op een nieuw leven geeft de stichting hen een nieuwe kans.

Ook wordt veel aan preventie gedaan om te voorkomen dat ze misbruikt zullen worden.

Hier is geld voor nodig.

De stichting kan € 75.000 verdienen door met een filmpje mee te doen aan een competitie van Omroep Llink. Nu zijn er zoveel mogelijk stemmen nodig. Word lid van Llink voor maar € 5,73 per jaar, geef je stem, en geef de stichting een kans op € 75.000 waardoor meer meisjes bevrijd kunnen worden.

Hier kun je het filmpje zien en je steun betuigen.

Je kunt ook rechtstreeks doneren aan de Stichting. Zie www.stopkindermisbruik.nl

 

 

Oproep jongeren voor Humanistische Omroep

De Humanistische Omroep is bezig met het opzetten van een nieuwe site. Deze site is bedoeld voor jongeren tussen de 20-30 jaar en wil jongeren aansporen om na te denken over hun eigen leven, identiteit en keuzes. Verschillende onderwerpen zoals seksualiteit, religie, relaties etc worden op de site behandeld.

Zij willen voor de site ook graag een filmpje maken over jongeren die een open relatie hebben. Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen of wil je meer informatie dan kun je een reactie sturen naar: Laura.Roncken@human.nl Je kunt hen ook telefonisch bereiken op: 0633053898.

naar boven

AGENDA

 

Workshop Communicatie binnen Relaties - 5 november

Op woensdag 5 november vindt er weer een workshop 'communicatie binnen relaties' plaats in 's-Hertogenbosch.

 • Je partner begrijpt je vaak niet en jij snapt maar niet waarom
 • Jullie belanden steeds weer in hetzelfde negatieve patroon en het lukt niet om er samen uit te komen
 • Je weet dat je soms ineffectief gedrag vertoont, maar ja...
 • Je hebt het gevoel dat er meer te halen valt uit je relatie, maar hoe?

Herkenbaar? Wil je ook beter communiceren met je partner en meer uit je relatie halen?

De workshop van 5 novemeber is inmiddels vol. Een volgende workshop wordt gepland voorjaar 2009.

Hier kun je meer lezen over de workshop.

 

 

Academie voor Counselling en Coaching - open dag 14 december

 

Heb je belangstelling om te leren coachen? De opleiding Mensgericht Coachen niveau 1 start op zaterdag 21 maart 2009 in Eindhoven. Een mooier begin van de lente kun je je niet wensen!

Op zondag 14 december 2008 van 10:00-13:00u is er weer een open dag in Eindhoven. Zowel de opleiding Mensgericht Coachen als de opleiding Counselling en Coaching komen aan bod. Je maakt kennis met de ACC trainers in Eindhoven, en kunt een kijkje nemen in de studieboeken. We leggen de verschillen uit tussen beide opleidingen en geven uitleg over de vervolgniveaus. Je spreekt studenten die de opleiding nu volgen en er is ruimte en tijd voor vragen.

Graag op tijd aanwezig zijn ivm vast programma.

Locatie open dag
Holistisch Centrum Eindhoven - Routebeschrijving
Bisschop Bekkerslaan 10B
5628 RA  Eindhoven

Aanmelden
Liefst vooraf aanmelden, i.v.m. de plaatsreservering.

Ik meld me aan. Je bent van harte welkom.

Hier kun je er meer over de opleidingen lezen.

Er is een speciale korting voor wie zich voor alle vier de niveaus tegelijk inschrijft en betaalt.
Hier
kun je je aanmelden voor de opleidingen.

naar boven

 

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen, klik dan hier

Weblog van Leonie

 

Je wensen het universum in

Vandaag hadden mijn schrijversmaatje Stephan Wik en ik een afspraak bij een van onze potentiele uitgevers. Dat was leuk. Door zo'n gesprek gaat een boek in wording lees meer

 

Verstandig kiezen

Afgelopen week stond het dierenasiel op mijn voicemail. Of ik een afspraak wilde maken om mijn poes te steriliseren. Ik denk: Wat?? Dat jonge diertje nu al lees meer

 

© Verander je Wereld. Wil je de column of tips uit deze nieuwsbrief overnemen? Dat kan.

Graag wel met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690