Oktober 2009  - Inspiratie - Loslaten of vastpakken?

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen voor wie deze brief interessant is? Doorsturen mag!

Inhoud

 • Actueel
  Artikel Open relaties - Cosmopolitan
  Nieuwe profielfoto's op mijn website
  Pianoforte - een gedicht van Jan Doornbos
  Love Unlimited in het Engels nu bestelbaar
 • Boekentips
  Simplify Life - Sjoukje van de Kolk
 • Agenda
  Workshops Praktische Polyamorie - 3 December 2009
  Workshop Verbonden in vrijheid - 4 November 2009
  Extra Lezing De Ontgijzeling - met Arjan Erkel - 1 December 2009
 • Weblog van Leonie

 

Loslaten of vastpakken ?

 

Afgelopen week vertelde een vriendin dat ze ooit een belangrijk inzicht had opgedaan, namelijk dat je alleen maar iets kunt loslaten wat je ooit zelf vastgepakt hebt. Met andere woorden: als je niets vastpakt en het van jou maakt, hoef je ook niets los te laten. 

Dat vond ik een mooi inzicht. Gisterenavond moest ik terugdenken aan haar woorden, toen ik bij Amma was, een Indiaase goeroe die miljoenen mensen gratis knuffelt en liefde geeft. Ik zat op een stoel voorin de zaal, zodat ik haar goed kon zien. Het was koud in de zaal, blijkbaar zat ik met de linker kant van mijn lijf direct in een stroom koude airco-lucht. Ik werd steeds kouder en overwoog terug te gaan naar de garderobe om mijn jas te halen.

Toch bleef ik zitten: ik was bang dat ik mijn unieke zitplaats ingenomen zou worden door iemand anders. Ondertussen koelde ik steeds meer af. Ik dacht terug aan de woorden van mijn vriendin. Je kunt alleen iets loslaten wat je ooit gepakt hebt. Ik had zelf deze stoel gepakt en het was mijn keuze om te blijven zitten, of om weg te gaan. Ik besloot om toch maar mijn jas te halen. 

Bij het verlaten van de zaal zag ik dat er nog veel meer mooie plekken waren om Amma vanuit een ander gezichtspunt te kunnen zien. Dat had ik niet geweten als ik was blijven zitten. Hoe symbolisch! 

Soms moet je dus blijkbaar iets loslaten om ruimte te creëren voor iets nieuws. Voor nieuwe en andere mogelijkheden. Daar vertrouw ik nu dan nu maar op nu ik in het voorjaar geen nieuwe klas ACC ga starten. Ik ben benieuwd wat zich de komende tijd aandient aan kansen. Spannend! 

 

En jij, wat heb jij los te laten wat je ooit vastgepakt hebt?

 

reageer op deze column op mijn weblog hier

naar boven

TIPS

 

TIPS OM LOS TE LATEN

 

 1. Aanvaard
  Wees bereid om de werkelijkheid onder ogen te zien en te aanvaarden. Leg je neer bij wat je niet kunt veranderen. Verzet kost alleen maar energie.
 2. Durf te kiezen
  Durf een keuze te maken en laat je twijfel los. Aan iedere beslissing zit een keerzijde. Dat hoort er nu eenmaal bij. Als je ergens een keuze voor maakt, blijf er dan ook bij en geef alle aandacht aan je keuze.
 3. Blijf positief
  Richt je aandacht op de positieve dingen. Probeer te bedenken wat goed is aan een situatie. Negativiteit vreet energie en brengt je niets.
 4. Geef ruimte aan emoties
  Maak ruimte voor emoties die aandacht vragen. Stop ze niet weg, maar ga er doorheen. Er komt een moment dat alles eruit is en er niets overblijft. Dat geeft ruimte voor iets nieuws.
 5. Accepteer
  Accepteer dat niet altijd alles loopt zoals in de ideale wereld, die bestaat namelijk niet. Dingen gaan nu eenmaal niet altijd zoals jij het zou willen. Als je dit kunt accepteren, gaat loslaten een stuk gemakkelijker.
 6. Geef je verwachtingen op
  Laat de gedachte los: 'zo moet het zijn'. Geef je verwachtingen op, deze scheppen vaak teleurstellingen. Durf je open te stellen voor wat op je pad komt. Het is misschien wel meer dan je denkt.
 7. Ontwikkel zelfcompassie
  Leer naar jezelf te kijken vanuit een observerende houding, en laat je oordeel over jezelf los. Kijk naar jezelf als naar je beste vriend, met liefde en respect. Je verdient het.

naar bovender

 

Actueel

 

Artikel Open Relaties in Cosmopolitan

 

 

In de Cosmopolitan van deze maand (nov) staat een leuk artikel over Open Relaties: Is het de perfecte liefdesdeal of de laatste lustpoging? In het artikel komen een aantal mensen aan het woord en worden voor- en nadelen in beeld gebracht. Als relatiecoach geef ik samen met de Amerikaanse Dossie Easton mijn visie op open relaties. Ik ben heel blij met het artikel. Het is positief en humoristisch van toon, zonder de problemen uit de weg te gaan.

 

De Cosmopolitan ligt vanaf 18 oktober in de winkels.

 

 

Nieuwe profielfoto's op mijn website

Fotograag Rentate Reitler heeft prachtige foto's van mij en mijn co-schrijver Stephan Wik gemaakt, voor de cover van ons boek. Ze was zo lief om ook nog een plaatje van mij te schieten en het resultaat is zo mooi dat ik de nieuwe foto op mijn site heb geplaatst. Nieuwsgierig? Klik dan hier en hier

 

 

Pianoforte, een gedicht van Jan Doornbos

Schrijver en dichter Jan Doornbos heeft een gedicht geschreven naar aanleiding van onze ontmoeting tijdens mijn schrijfretraite en mijn verhaal in het boek LOS.

Ik was er echt door geraakt, het is namelijk een prachtig en ontroerend gedicht.

Hier kun je het lezen en ervan genieten

 

 

Love Unlimited - Engelse versie nu al bestelbaar

 

Uitgeverij Findhorn Press werkt hard aan de promotie van ons boek. De Engelse versie is nu al bestelbaar. Het boek verschijnt in mei 2010 in de UK en in juni 2010 op de Amerikaanse markt. Wil je de aankondiging zien of het boek al bestellen? Dat kan hier.

De Nederlandse versie komt in april 2010 op de markt bij uitgeverij Archipel.

 

 

De laatste ontwikkelingen met betrekking tot het boek hou ik bij op mijn weblog.

 

naar bovend

Boekentip

 

Simplify Life - Sjoukje van de Kolk

Het boek SimplifyLife ontrafelt de paradox van deze tijd: er is een teveel en we ervaren een tekort. En daardoor blijven we maar rennen en voortdurend op weg naar beter en mooier. We zijn aan het streefleven.

Dit boek laat zien hoe streefleven kan veranderen in meer tevredenheid en acceptatie. De principes van SimplifyLife toepassen, betekent dat je, stapje voor stapje, minder hoeft. Af en toe even afstand kunt nemen van druk-druk-druk, aandachtiger kunt zijn, de dingen wat meer kunt nemen zoals ze komen, en wat vaker tevreden kunt zijn met wat er ís. Wie wil dat nu niet?

 

Het boek kun je hier bestellen, of ga naar de website van SimplifyLife.

 

naar bovende

 

AGENDA

 

Workshops Praktische Polyamorie - 3 December 2009

Er zijn nog twee plaatsen vrij voor de avondworkshop Praktische Polyamorie die start op donderdagavond 3 december in het coachhuis in Utrecht.

Worstel jij met je polyamoreus zijn? Zit je in een polyrelatie en wil je met andere gelijkgestemden je ervaringen delen? Ben je monogaam en loop je tegen je grenzen aan in je relatie met je polypartner?

Dit najaar geef ik vijf avondworkshops 'praktische polyamorie'. In de workshops werken we met een klein groepje van maximaal 7 mensen aan de thema 's als jaloezie, uniciteit, omgaan met je omgeving en time management in een polyrelatie. Voor iedereen die op zoek is naar (h)erkenning en praktische handvatten.

Ik wil meer weten of mij aanmelden

 

naar bovend

 

Workshop 'In Vrijheid Verbonden' - 4 November 2009

Op het Fris in je hoofd Najaars Event geef ik op woensdag 4 November een gratis introductieworkshop over het Ontgijzelingsmodel, en hoe je dit kunt inzetten in je relatie. Heb je zin in een avond gratis workshops, en vind je het leuk om te netwerken en andere leuke mensen te ontmoeten? Kom dan naar Seats to Meet in Utrecht op 4 of 5 November. Mijn workshop geef ik alleen op 4 november. Hier vind je meer info over de inhoud van de workshop. De eerste workshop is al vol, voor de 2e workshop is nog plaats. Wees er dus snel bij!

Hier kun je meer lezen over het Najaars Event, de andere workshops en je aanmelden.

 

naar bovend

 

Extra lezing De Ontgijzeling - Met Arjan Erkel - 1 December

 

De interactieve lezing over het Ontgijzelingsmodel die ik op 10 november geef samen met Arjan Erkel, is helemaal volgeboekt. Daarom is er een tweede kans om de lezing te volgen, en wel op dinsdag 1 december. Ook deze workshop loopt aardig vol, wees er dus snel bij!

Arjan vertelt tijdens de workshop over zijn ontvoering en wat hij ervan geleerd heeft. ZIjn ervaringen zijn de basis van het Ontgijzelingsmodel als levenshoudingsmodel dat we samen hebben ontwikkeld. Heb jij het gevoel dat je wel eens vastzit? Wat kun je leren van de ervaringen van Arjan Erkel? Kom dan naar deze workshop!

Je leest hier alles over deze lezersaanbieding in Happinez van September.

 

stering is inclusief lunch, drankjes, en het boek 'Ontvoerd' van Arjan Erke

naar bovendere workshop.

Weblog van Leonie

 

Loslaten en opbouwen, spannend!

Het is een spannend proces, om met je bedrijf een duidelijke richting op te gaan. Zo heb ik afgelopen week besloten om het komende voorjaar geen nieuwe trainingen te doen voor de Academie voor Counselling en Coaching.  lees meer

 

Wachten op feedback, spannend!

Vorige week schreef ik het laatste en moeilijkste hoofdstuk van mijn boek Love Unlimited, een nieuwe kijk op relaties. Vandaag gaf ik de derde collega een print van al mijn geschreven hoofdstukken. lees meer

 

Afscheidsrituelen

De afgelopen dagen was ik op schrijfretraite om het laatste en moeilijkste hoofdstuk te schrijven van het boek 'Love Unlimited, een nieuwe kijk op relaties'' Het verhaal gaat over een stel lees meer

 

Dromen als boodschap !

Vorige week las ik een leuk aanbod op Twitter, #twartikel, om met alle twitteraars samen een dag te schrijven. Ik kon mijn impuls om ‘ja, ik kom ook!’ nog net onderdrukken. Ik hoorde namelijk ook lees meer

 

naar boven

 

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen, klik dan hier

 

© Verander je Wereld. Wil je de column of tips uit deze nieuwsbrief of van mijn weblog overnemen? Dat kan. Graag wel met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Register Counsellor bij ABvC. Praktijk in Den Bosch en
Den Haag. Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690