November 2007 - Nieuws en Inspiratie - Authenticiteit

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen die deze brief wellicht willen ontvangen? Doorsturen mag!

Inhoud

Leonie en polyamorie op TV in Olifantendoders

Artikel polyamorie AM Magazine

 

Authenticiteit - het lef om jezelf te zijn

Onlangs was ik op een conferentie voor coaches. In de lunchpauze had ik naast trek in soep, vooral behoefte aan niets. Even de boel laten bezinken. Tot HIJ naast me kwam staan. Met een overdreven belangstelling en een weids gebaar schudde hij mijn buurvrouw de hand. Ook ik ontkwam niet aan een kennismaking. Hij kwam op me over als iemand die zichzelf geweldig vond. Hij voelde onecht. Ik had helemaal geen zin in een beleefdheidspraatje en luisterde met een half oor naar wat hij deed in coachingsland.

 

Plichtsgetrouw vroeg hij daarna wat ik deed, en ik antwoordde op de automatische piloot. Naarmate mijn verhaal vorderde, merkte ik een verandering bij hem. Hij keek anders. Hij voelde anders. Het was alsof hij toen pas echt naar me luisterde en werkelijk interesse kreeg. Er volgden belangstellende vragen. Er ontstond interactie. Er ontstond een gesprek. Er was werkelijk contact.

 

Tijdens het diner later op de dag leerde ik een hele andere kant van hem kennen. Ik zag iemand met humor, die goed was in observeren, de juiste dingen op het juiste moment zei, lijnen en kaders zag en prachtige conclusies trok. Geen gespeelde rol, maar iets dat bij hem paste. Ik genoot ervan.

Weer later onderweg naar het station bekende hij dat ik hem vandaag geraakt had. Op mijn vraag wat het dan was wat hem zo raakte was het stil. Na lang nadenken kwam het antwoord: ‘je bent zo authentiek, zo jezelf’. Een prachtig compliment. Het is iets wat ik vaker hoor. Mijn liefje bezweert dat hij van me houdt omdat ik zo authentiek ben. Maar wat is dat dan, authenticiteit?

 

Roy Martina schrijft in zijn boek ‘Diepzielduiken’: ‘Authenticiteit is eerlijk zijn tegenover jezelf en je omgeving, zonder verborgen agenda’s. Je bent zoals je bent, je doet je niet aardiger voor of je slooft je niet uit voor een ander. Het maakt je niet uit wat anderen over je zeggen. Dat is de kracht en puurheid van authenticiteit.’

 

Bas Blekkingh beschrijft in zijn boek ‘Authentiek Leiderschap’ het 7 schillen model. Ik herkende de stappen die ik door de jaren heen had doorlopen. De energie die het me kostte, het gevoel van bevrijding nu ik aan iedereen durf te laten zien wie ik ben en waar ik voor sta. Ook al voldoe ik niet aan de normen van de maatschappij, nu durf ik authentiek te zijn. Daar was wel lef voor nodig.

 

Op zoek naar authenticiteit doorloop je verschillende stadia. Via omgeving, gedrag, vaardigheden, naar normen, ego en waarden, naar authenticiteit. Wat maakt jou gelukkig? Waar ligt je passie? Wat wil je onvoorwaardelijk geven aan de ander vanuit een positieve intentie?

 

Veel mensen laten zich leiden door hun ego. Sommigen zijn overdreven aardig naar anderen vanuit hun behoefte aan waardering en uit angst om er niet bij te horen. De opschepper zal uit zijn behoefte aan bewondering anderen vertellen hoe goed hij wel niet is. De meeste ego’s ontstaan in je jeugd. Zo heb ik de behoefte om in de belangstelling te staan, omdat ik als kind het gevoel had niet gezien en gehoord te worden. Het nadeel van het inzetten van je ego is dat je jezelf afhankelijk maakt van anderen. Je bent immers pas tevreden als de ander de gewenste reactie geeft.

 

Het mooiste is als je je steeds minder laat leiden door je ego, en je kunt werken vanuit je kracht, je passie. Je geeft iets aan de ander omdat je dit zo voelt. Je staat voor wie je bent. Werken vanuit authenticiteit kost geen energie, maar creëert energie. Wat je doet gaat moeiteloos en het geeft je plezier.

 

Bij de eerste ontmoeting maakte ik vooral kennis met het ego van de man. Door de confrontatie met mijn echtheid en naarmate het gesprek vorderde, ontstond de werkelijke interesse, niet de gespeelde vanuit een rol. Ik leerde de mens er achter kennen. Een bijzondere en leerzame ontmoeting.

 

En jij? Hoe authentiek ben jij? Heb jij het lef om jezelf te zijn?

 

TIPS

 

TIPS OM JEZELF TE ZIJN

 1. Tip van Loesje: Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen.
 2. Doe minder dingen die je niet leuk vindt, kom voor jezelf op, durf nee te zeggen en doe meer van hetgeen je echt leuk vindt.
 3. Luister naar je intuitie. Je intuitie geeft vaak prima aan wat goed voor je is en wat niet. Handel ernaar.
 4. Ga op zoek naar je passie. Waar word je blij van? Op welke van de dingen die je hebt gedaan in je leven ben je het meest trots? Zet ze op een lijst en kijk welke verbanden je ziet. Trek je conclusies.
 5. Durf hulp te vragen als je er achter komt dat je het eigenlijk heel anders wilt doen in je leven. Praat met mensen die je inspireren. Zoek een iemand met een positieve voorbeeldfunctie. Neem een coach ;-)
 6. Ontdek welke ego’s je dwars zitten en welk bijbehorend compensatiegedrag je vertoont. Leer jezelf en je valkuilen kennen.
 7. Vervang je angsten en negatieve gedachten door ondersteunende positieve affirmaties, zoals ‘ik heb meer dan genoeg zelfvertrouwen om mezelf te laten zien’ of ‘ik ben het waard om voor mezelf op te komen en in mijn kracht te staan
 8. Jezelf zijn is niet hetzelfde als ideaal of perfect zijn. Sta jezelf toe fouten te mogen maken en ontdekkingen over jezelf te doen. Je bent het waard!
 9. Lukt het allemaal niet, dan kun je altijd hier nog een leuke egoboost halen!
  Even je naam invullen en genieten maar!
  :-)

naar boven

 

Verander je Wereld acties

 

Actie 1) Goed nieuws gezocht voor 9 november

Initiatiefnemer Robbert Zoon van de goed nieuws site Zinfo, heeft 9 november benoemd tot de Nationale Goed Nieuws Dag. Op deze dag roept Zinfo alle media op om vooral ook goed nieuws te publiceren en zo bij te dragen aan een inspirerende dag. Dus houd 9 november de krant, het journaal en de radio in de gaten, misschien word je aangenaam verrast.

Heb je ook goed nieuws, stuur dit dan door naar Zinfo. Wie weet vind je jouw goed nieuws wel terug in de krant of op TV!

 

Actie 2) Support gezocht voor finale JOS starterstrofee 26 november

Op maandag 26 november vindt de finale plaats van de JOS starterstrofee. Ik zal meedingen om de prijs van de beste startende ondernemer van 's-Hertogenbosch. De stem van het publiek telt voor 50% mee. Daarom heb ik jouw support nodig. Ben jij van mening dat ik deze prijs verdien? Oordeel zelf en kom naar de finale! De wedstrijd vindt plaats in Hogeschool Avans, aan de Onderwijsboulevard in 's-Hertogenbosch. Aanvang 19:15u.

Ben jij erbij om mij te ondersteunen?

 

naar boven

In de pers

 

Leonie en Polyamorie op TV in Olifantendoders - 27 oktober

Op zaterdag 27 oktober was ik te zien in het programma Olifantendoders van Omroep Brabant. In het programma gaan cabaretier Leon van der Zanden en regisseur Merlijn Passier op zoek naar vooroordelen en maken taboes bespreekbaar. Deze keer het taboe op open relaties en polyamorie.

Ik kom aan het woord als coach en ervaringsdeskundige, geef mijn visie op open relaties en polyamorie, èn ik coach Leon op zijn relatie. Ik vond het erg spannend om te zien wat er uiteindelijk is overgebleven van anderhalf uur filmen. Maar het resultaat is hartstikke leuk.

Hier kun je de uitzending te bekijken (25 min).

Merlijn liet op zijn weblog weten dat Leon heeft ontdekt ook polyamoreus te zijn. Hier kun je zijn reactie lezen en ook zelf een reactie plaatsen.

 

Artikel Polyamorie AM Magazine

Ik ben geinterviewd door AM magazine, een tweemaandelijkse glossy die zich richt op hoger opgeleide vrouwen. In het artikel over polyamorie geef ik mijn visie als coach en ervaringsdeskundige. Een aantal sterke polyamoreuze vrouwen completeren het verhaal. Een prachtig artikel waar ik erg blij mee ben! Het blad ligt vanaf 12 oktober in de winkels.

 

 

naar boven

Boekentips

 

1) Authentiek leiderschap - Bas Blekkingh

Het boek authentiek leiderschap van Bas Blekkingh is niet alleen interessant voor managers of voor mensen die hun bedrijfsmissie willen bepalen. Het helpt iedereen die meer wil weten over zichzelf en zijn drijfveren. Via het 7 schillen model komen mensen via verschillende lagen uiteindelijk bij de kern: authenticiteit. Wat geeft jou passie? Wat geeft jou energie? Hoe wil jij jezelf laten zien?
Het boek toont de invloed van waarden en normen op je gedrag en je leven. En hoe zit het nu eigenlijk met je ego? Is het een hulpmiddel om zaken te bereiken of is het iets waar je vooral last van hebt?

Lees er alles over en bestel het boek hier.

naar boven

 

 

Informatie

 

Tariefwijzigingen

 

Met ingang van 1 januari 2008 worden de tarieven voor coaching gewijzigd. De prijzen zijn nu inclusief BTW vermeld. Vanaf 1 januari 2008 wordt het BTW tarief verhoogd van 19% naar 20%. Daarnaast zal een kleine prijsstijging plaatsvinden. Voor reeds lopende trajecten blijven de prijzen gelijk. Wil je nog van de oude prijzen gebruik maken, meld je dan nu aan voor een gratis kennismakingsgesprek. Vanaf januari wordt voor het kennismakingsgesprek een vast tarief gehanteerd van € 60 (max. een uur). Voor aanvullende coaching gelden de reguliere inkomensafhankelijke tarieven.

De nieuwe tarieven vind je hier.

 

 

AGENDA

 

Academie voor Counselling en Coaching - 9 dec open dag

 

Ik ben als trainer verbonden aan de Academie voor Counselling en Coaching in Eindhoven. De praktijkdagen in 2008 vinden plaats op 10 zaterdagen.

Op 26 januari 2008 start ik met de opleiding 'Counselling en Coaching', op 1 maart 2008 start ik met de opleiding 'Mensgericht Coachen'.

Hier kun je er meer over lezen.

Op zondag 9 december is er weer een open dag in het Holistisch Centrum te Eindhoven. Zowel de opleiding Mensgericht Coachen als de opleiding Counselling en Coaching komen aan bod. Je maakt kennis met mij als trainer en kunt een kijkje nemen in de studieboeken. We leggen de verschillen uit tussen beide opleidingen. Ook geven we uitleg over de vervolgniveaus. We laten de beroemde counsellings video van John Cleese zien en er is ruimte en tijd voor vragen.

Datum Open Dag
Zondag 9 december 2007
Tijd:11:00 tot 13:00 uur

Graag op tijd aanwezig zijn ivm de videovertoning

Locatie
Holistisch Centrum Eindhoven - Routebeschrijving
Bisschop Bekkerslaan 10B
5628 RA  Eindhoven

Aanmelden
Liefst vooraf aanmelden, i.v.m. de plaatsreservering.

Ik meld me aan. Je bent van harte welkom.

 

Nog meer info vind je de site van de Academie. >

Er is een speciale korting voor wie zich voor alle vier de niveaus tegelijk inschrijft en betaalt. Hier kun je je inschrijven.

 

naar boven

Maandag 29 okt 2007 - workshop Polyamorie en relatiecoaching

 

Op maandag 29 oktober vond de try-out workshop over polyamorie voor hulpverleners plaats. Ivonne Meeuwsen van www.opeigenkracht.nu assisteerde als co-trainer. Het was een enerverende, leerzame en boeiende dag.

Tot mijn verbazing waren vrijwel alle hulpverleners of hulpverleners in opleiding zelf polyamoreus. Daardoor kreeg de workshop een andere dimensie dan ik verwachtte. De verschillen tussen de deelnemers waren groot, zowel in hun persoonlijk proces als in hulpverleningservaring. Sommigen beleefden hun persoonlijke coming out als poly. Andere ervaren polyamoreuze hulpverleners deelden hun ervaringen. Het aantal onderwerpen bleek veel voor een dag en er was behoefte aan meer en anders. Het werken met het relatiespel was de topper van de dag.

Het was geweldig om de hele dag met zoveel gelijkgestemde hulpverleners te werken. Na de workshop hebben we met een grote groep gedineerd en op een andere manier ervaringen gedeeld. Heel bijzonder! Het voelde alsof we aan het begin staan van een nieuw tijdperk van hulpverlenen waarin openheid over polyamorie centraal staat.

Al met al kijk ik tevreden terug op deze workshop. Ik ben er trots op dat het op deze manier gelukt is om zoveel expertise en ervaringsdeskundigen bij elkaar te brengen. Alle leermomenten nemen we mee om in het voorjaar met een nieuwe training te komen. Dat deze meer dagen zal duren, en meer focus zal hebben is nu al duidelijk!

Heb je interesse in een volgende training? Laat het me weten. Deze wordt gepland voorjaar 2008.

Download hier de informatiefolder van de workshop van 29 oktober 2007.

naar boven

 

Donderdag 1 november - Lezing 'wees je eigen leider' - Gaia Netwerk

Gaia Netwerk is een netwerk voor vrouwelijke ondernemers in Noord Brabant.

Op 1 november verzorgde ik een lezing met als thema 'Wees je eigen leider'. Ik presenteerde het ontgijzelingsmodel dat ik samen met Arjan Erkel heb ontwikkeld. Lees hier een reactie van een deelnemer:

Jouw presentatie bij Gaia Netwerk vond ik heel uitnodigend voor het publiek om actief deel te nemen. Ik vond het heel verrassend hoe gemakkelijk je inspeelde op de vele reacties van de groep en vooral hoe je de persoonlijke ervaringen van mensen in jouw verhaal een plaats wist te geven. Het gijzelingsverhaal van Arjan Erkel werkt voor mij als een krachtig voorbeeld: hoe moeilijk een situatie ook is, er is altijd een mogelijkheid om een eigen keuze te maken.

Nieuwsgierig naar het ontgijzelingsmodel? Kom naar de workshop op 26 november (zie hieronder) of naar de training op 29 februari 2008.

 

Ma 26 november - Workshop 'Wees je eigen leider' - Haar eigen Zaak

 

 

 

 

 

Voor het Landelijk Netwerk voor Vrouwelijke Ondernemers verzorg ik op maandag 26 november een workshop: 'Wees je eigen leider'

Tevens presenteer ik het Ontgijzelingsmodel dat ik samen met Arjan Erkel heb ontwikkeld.

Soms gaan de zaken niet helemaal zoals je wilt of gepland had. Je belandt in situaties waarin je je niet happy voelt, of je bent teleurgesteld in anderen of in wat er gebeurd is. Verzet kost energie maar je kunt het niet of moeilijk loslaten, het houdt je gevangen. Ook als vrije ondernemer voel je je soms gevangen. Door situaties, mensen of dingen die ‘moeten’.

In de workshop ‘Wees je eigen leider’ ga ik in op deze en andere thema’s. Ik ga hierbij uit van de levenslessen van Arjan Erkel, die lange tijd gevangen zat in Dagestan. Ondanks zijn gevangenschap was Arjan in staat zijn eigen leider te zijn. Arjan en ik geven samen trainingen waarbij zijn levenslessen de leidraad vormen. We hebben een Ontgijzelingsmodel® ontwikkeld dat ik tijdens de workshop zal presenteren. Zodat ook jij kunt leren van zijn lessen en een vrije ondernemer kunt zijn!

Maandag 26 November, Blooker, Amsterdam. Aanmelden op de site van Haar eigen Zaak

Ook toegankelijk voor niet-leden (€ 15,-)

naar boven

 

Maandag 26 november: Finale beste startende ondernemer (JOS trofee)

Op maandag 26 zal ik meedingen naar de trofee voor de beste startende ondernemer, de JOS Starterstrofee. De Jonge Ondernemers Societeit in 's-Hertogenbosch organiseert deze wedstrijd. Samen met 3 andere ondernemers zit ik in de finale en strijd ik om de titel. Ik krijg 3 minuten de tijd om mijn bedrijf te presenteren. Daarna zal de jury vragen stellen over mijn onderneming, de afgelegde weg, het overwinnen van hobbels, mijn toekomstverwachtingen, het ondernemerschap. Het oordeel van de jury en het publiek telt ieder voor 50% bij de eindbeoordeling.

Ben jij er bij om mij te ondersteunen?

Datum:             Maandag 26 november

Tijd:                   Waarschijnlijk 19:15u (hou de actueel pagina in de gaten)

Locatie             Avans Hogeschool, Onderwijsboulevard 215, 5223 DE 's-Hertogenbosch.

 

naar boven

Workshop Communicatie binnen relaties - 14 december

 

Er is wederom interesse voor de workshop 'Communicatie binnen Relaties'. In deze workshop wordt veel gewerkt met het geven van feedback en leer je hoe je effectief kunt communiceren. Bij voldoende deelnemers vindt de workshop op 14 december plaats. Locatie regio Den Bosch of Utrecht. Lees hier meer over de workshop.

Wil je ook beter communiceren met je partner en een leukere relatie?

Laat het me zo snel mogelijk weten en meld je nu aan

 

naar boven

 

Training 'De kracht van Ontgijzelen' - 29 februari 2008

Kan een wereldberoemd gijzelingsverhaal jou helpen in je persoonlijke groei of bij keuzes op zakelijk gebied? Ja, dat kan! Iedereen kampt soms met tegenslagen in zijn leven, en kent situaties die weerstand, angst of onzekerheid oproepen. Soms zit je ongemerkt vast in een patroon waaruit je nauwelijks meer kunt of durft te ontsnappen.

Aan de hand van het Ontgijzelingsmodel© word je als deelnemer uitgedaagd om je vrijheid van denken en handelen te vergroten. Je leert bewuster omgaan met keuzes en tegenslagen, macht en echte of zelfopgelegde grenzen. We vertalen de levenslessen van Arjan’s ontvoering naar de praktijksituatie van de deelnemers. We onderzoeken mogelijkheden, verkennen keuzes, vaardigheden en grenzen. Zodat jij kunt bereiken wat je écht wilt.

Datum:            Vrijdag 29 februari 2008.

Tijd:                 van10:00 – 17:00u

Locatie:           ZIN klooster, Boxtelseweg 58, 6261 NE Vught (’s-Hertogenbosch)

Trainers:              Arjan Erkel en Leonie Linssen

Investering:         Startersaanbieding: van € 695,- voor € 435,- inclusief lunch, drankjes en Arjan's boek 'Ontvoerd'.

Aanmelden:    Mail naar Leonie@veranderjewereld.nl of bel 073-6420725

Download hier de informatiefolder (PDF)

 

naar boven

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen, klik dan hier

 

© Verander je Wereld. Wil je de column of tips uit deze nieuwsbrief overnemen? Dat kan.

Graag met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690