logo

welkom   |   actueel   |   diensten   |   informatie   |   contact   |  wie is   |   gastenboek   |   inspiratie

 Inge van Vuuren

Ontvang je deze nieuwsbrief en ben je niet genteresseerd, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl en je wordt van de lijst gehaald. Heb je nieuws of info die je wilt laten opnemen in deze nieuwsbrief, stuur dan ook een e-mail naar hetzelfde adres. Ook als je anderen kent die wellicht deze brief willen ontvangen: feel free en stuur deze gerust door!

Actueel - Nieuwsbrief

Januari 2006 - 2-
Inspiratie van Verander je Wereld

Beste lezer(s),

De maand januari zit er bijna op. Mijn voornemensoep heeft al lekker getrokken op het vuur van mijn passie. Ik ben namelijk een week op retraite geweest op kasteel Slangenburg in Doetinchem. Wat een cadeautje was dat! Ik voelde me erg vereerd dat ik even in een middeleeuws kasteel mocht wonen en werken. Er is veel uit mijn handen gekomen: mijn marketingplannen geëvalueerd en bijgesteld voor de komende jaren. De workshop “communicatie binnen relaties’’ ontwikkeld en proefgedraaid en daarnaast volop genoten van ontmoetingen met andere bevlogen of rustzoekende mensen. Gewandeld in de prachtige natuur in de omgeving van het kasteel. Wie een paar dagen wil bijtanken of zich terug wil trekken moet eens kijken op www.kasteelslangenburg.nl Een echte aanrader!

Retraite en Meditatie
Op Slangenburg ben ik ook naar een Zen meditatie geweest in de nabijgelegen Abdij. Thuis mediteer ik ook af en toe, meestal 10 minuten met visualisaties. Maar dit was anders. Het doel was om je hoofd helemaal leeg te maken. Niet denken dus. Totaal opgaan in het moment. Ahum. Het leek me geweldig, maar ook onmogelijk.

Na de avondmaaltijd moest ik rennen om nog op tijd te zijn. Ik zweette als een otter, moest ineens in stilte zitten op een onmogelijk klein bankje, met gebogen knieën en met mijn rug recht, en voelde alleen maar weerstand. Waarom zat ik hier eigenlijk? Ik had vanochtend toch ook al gemediteerd? Wat wilde ik bewijzen? Ik voelde pijn in mijn rug, mijn voeten sliepen, mijn rechter knie deed zeer. Ik vond er niets aan..

Het enige dat ik kon denken was: “Aargh, Ik wil hier weg!” Maar dat kon niet. Ik was er ingestapt en most het ook afmaken. Niemand liep hier weg. Toen ik besefte dat ik de omstandigheden niet kon veranderen, gaf ik me over en kwam er een enorme rust over me. Mijn lijf voelde aan alsof ik in een soort beeld getransformeerd was. Ik kon slechts in deze houding zitten en niet bewegen, alsof mijn lijf was vastgeklonken.

Ik keek naar de rieten matten voor me en mijn blik viel op een zwart puntje. Omdat mijn lijf als verankerd voelde, kon ik me ook niet meer van dat puntje losmaken. De tijd verdween. Mijn gedachten bestonden niet meer. Ik zag het puntje maar was me er niet bewust van. Er was eigenlijk helemaal niets. Geen gedachten. Het duurde even voordat ik tot dit besef kwam: ik heb al een hele poos geen gedachten meer! Hoera, was dit niet het doel van deze meditatie? Als je echt kunt accepteren, dan kun je blijkbaar ook loslaten. En dan is er niets meer.

Het voelde enorm rustgevend. Ik nam me direct voor om vaker te mediteren! Niet alleen met visualisaties, maar ook om het denken los te laten. Een stuk moeilijker, maar zeer de moeite waard. Want stel je voor dat ik dit in het dagelijkse leven zou kunnen. Mijn gedachten gewoon even stop zetten! Even helemaal niets doen! Gewoon 5 minuten rust tussen de hectische bedrijven door! Wat zou dat geweldig zijn…

Workshop 'Communicatie binnen relaties'

Na een succesvolle introductie op het GOBI winterfeest op 14 januari, wordt de middagworkshop ‘Communicatie binnen relaties’ op zaterdag 18 maart herhaald in Berlicum (’s-Hertogenbosch).

Communiceren binnen je relatie: op welke manieren doe je dat? Wat zijn onze belemmeringen en waardoor worden ze veroorzaakt? Wat is effectief communiceren en hoe kun je dit leren? Iedereen die last heeft van hinderlijke patronen en steeds terugkerende conflicten in de relatie, krijgt op deze workshop inzicht hoe het anders kan.
Je leert ineffectief gedrag om te zetten in constructief gedrag en vicieuze cirkels te doorbreken. Je oefent onder deskundige begeleiding in een veilige en sfeervolle omgeving.

Wanneer: zaterdag 18 maart 2006 van 13:00-16:30u
Waar: De Witte Zwaan, Hoogstraat 30 te Berlicum (Den Bosch)
Kosten: 45 Euro pp inclusief koffie en thee
Deelnemers: 6-10
Aanmelden kan tot 5 maart via email : info@veranderjewereld.nl
Meer info: TEL: 06-4555 0680 of 073-6420 725 of kijk op http://www.veranderjewereld.nl/actueel

Workshop 'De kunst van het NEE zeggen'
De eendaagse workshop ´De kunst van het NEE zeggen´ wordt op zaterdag 4 maart gehouden in Berlicum (’s-Hertogenbosch). Wie ook een dagje assertief bezig wil zijn met lotgenoten, inzicht wil krijgen in de problemen bij nee zeggen en in een veilige omgeving wil oefenen kan zich aanmelden bij leonie@veranderjewereld.nl

Meer info: kijk op http://www.focusopjeleven.nl of http://www.veranderjewereld.nl/actueel

© Verander je Wereld.Niets uit deze nieuwsbrief mag overgenomen worden zonder toestemming van de auteur en met bronvermelding.

terug naar Actueel