logo

welkom   |   actueel   |   diensten   |   informatie   |   contact   |  wie is   |   gastenboek   |   inspiratie

© Inge van Vuuren

Ontvang je deze nieuwsbrief en ben je niet geļnteresseerd, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl en je wordt van de lijst gehaald. Heb je nieuws of info die je wilt laten opnemen in deze nieuwsbrief, stuur dan ook een e-mail naar hetzelfde adres. Ook als je anderen kent die wellicht deze brief willen ontvangen: feel free en stuur deze gerust door!

Actueel - Nieuwsbrief

Februari 2006
Inspiratie van Verander je Wereld

Het is winter. Zelf hou ik meer van het voorjaar, maar wat het is toch heerlijk dat mijn brightlight lamp zijn werk goed doet en dat de maand februari maar 28 dagen heeft. Én de dagen worden alweer langer! Daar bij is een vlokje sneeuw op zijn tijd ook best leuk.

Positiviteit
Wie het leven van de positieve kant kan bekijken is een gelukkig mens. Daar heb je natuurlijk ook zelf de hand in. Door te focussen op dat wat goed gaat, nemen minder leuke dingen vanzelf een kleinere plaats in. Wat aandacht krijgt groeit, dat geldt ook hier.

Een tijdje geleden had mijn auto op de snelweg een lekke band.  Klein probleem: de schroefsleutel waarmee de reserveband onder de auto vandaan kan worden gehaald bleek nergens te vinden. Gelukkig had mijn dealer een pech-onder-weg-hulpdienst. Die meldde dat er veel onder die dienst viel, maar niet het tevoorschijn toveren van reservebanden. Tenzij er ter plekke 110 euro betaald zou worden. Honderdtien euro? Eh… laat maar even zitten dan.

Een hand opsteken naar een voorbij rijdende automobilist hielp wél. Ondanks de regen, het opspattende water en zijn nette pak dook hij zonder aarzelen in zijn gereedschapskist en onder mijn auto. De reserveband kwam tevoorschijn en de rest konden we zelf wel weer. Niet veel later konden we weer op weg. Wat zich aanvankelijk liet aanzien voor een grote uitdaging viel dankzij die automobilist uiteindelijk heel erg mee.

De volgende dag ging de lekke band ter reparatie direct naar een bekende Nederlandse autobanden- en uitlaatzaak. Toen ik hem later kwam ophalen, verwachtte ik een dikke rekening.  Maar nee hoor, de man in zijn blauwe overall zei me dat ik hem zo mee mocht nemen, het was het ventiel maar. Ik keek hem aan met een grijns van oor tot oor. “You make my day!” zei ik tegen hem terwijl ik hem een dankbare blik toewierp. Zijn stralende lach was een nog groter cadeau. Hierdoor was er even een extra contact tussen ons. Met zorg bevestigde hij de band onder mijn auto. Wat heerlijk dat er zoveel behulpzame mensen zijn in de wereld!

Natuurlijk is een lekke autoband vervelend. Toch kun je ervoor kiezen het te nemen zoals het is. En als er eens iets meezit, wees er blij mee, geniet ervan! Het leven wordt er zoveel leuker door!

Hoe kijk jij naar de gebeurtenissen in je leven?

Stroomtaal
In het kader vanpositief en gezond denken, wil ik jullie bekend maken met het fenomeen stroomtaal®
Stroomtaal® is een onderdeel van de stichting ‘Vrienden voor Vrede’ opgericht in 2005 door Carmende Haan. Het is een levensstijl met als doel te werken aan een vriendelijke en zinvolle samenleving. Het is een manier van praten, schrijven, denken, voelen en vooral doen die je plezier en ruimte geeft en je motiveert om het beste uit jezelf te halen. Beseffen dat je stromend kunt denken in plaats van belemmerend.

Schrap ook alle negatieve woorden uit je woordenboek en doe mee! Voor meer info kijk op www.stroomtaal.nl

AGENDA

23 Feb: Workshop NEE voor Vereniging van Directiesecretaressen
Samen met Marjan de Ruijter van Focus Advisering, Training en Coaching geef ik  donderdagavond 23 februari een korte workshop over ‘De kunst van het NEE zeggen’ voor de Vereniging van Directiesecretaressen. Een leuke klus waar ik geen nee tegen kon zeggen!  Zie ook http://www.nvdsecretaresse.nl/ onder ’agenda’.

4 maart Workshop 'De kunst van het NEE zeggen'
De eendaagse workshop ´De kunst van het NEE zeggen´ wordt op zaterdag 4 maart a.s. gehouden in Berlicum (’s-Hertogenbosch). Heb jij ook moeite met nee zeggen? Wie ook een dagje assertief bezig wil zijn met lotgenoten, inzicht wil krijgen in de problemen bij nee zeggen en in een veilige omgeving wil oefenen kan zich aanmelden bij leonie@veranderjewereld.nl  of kijk op www.focusopjeleven.nl

18 maart Workshop 'Communicatie binnen relaties'
Communiceren binnen je relatie: op welke manieren doe je dat? Wat zijn onze belemmeringen en waardoor worden ze veroorzaakt? Wat is effectief communiceren en hoe kun je dit leren? Leonie organiseert een middagworkshop Communicatie binnen relaties op zaterdag 18 maart in Berlicum (’s-Hertogenbosch)

Iedereen die last heeft van hinderlijke patronen en steeds terugkerende conflicten in de relatie, krijgt op deze workshop inzicht hoe het anders kan.
Je leert ineffectief gedrag om te zetten in constructief gedrag en vicieuze cirkels te doorbreken. Je oefent onder deskundige begeleiding in een veilige en sfeervolle omgeving.

10 april Lezing 'De kunst van het NEE zeggen'
Op maandag 10 april is er weer een lezing over ‘De kunst van het NEE zeggen’ en wel in de Stadsbibliotheek van ’s-Hertogenbosch. Voor wie altijd al eens wilde komen luisteren is hier weer een kans. Tijd van 20:00 – 22:00u.

Meer info over de agenda en activiteiten van Verander je Wereld: kijk op http://www.veranderjewereld.nl/actueel of bel naar Leonie: 06-4555 0680 of 073-6420 725.

© Verander je Wereld.Niets uit deze nieuwsbrief mag overgenomen worden zonder toestemming van de auteur en met bronvermelding.

terug naar Actueel