logo

welkom   |   actueel   |   diensten   |   informatie   |   contact   |  wie is   |   gastenboek   |   inspiratie

© Inge van Vuuren

Ontvang je deze nieuwsbrief en ben je niet geļnteresseerd, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl en je wordt van de lijst gehaald. Heb je nieuws of info die je wilt laten opnemen in deze nieuwsbrief, stuur dan ook een e-mail naar hetzelfde adres. Ook als je anderen kent die wellicht deze brief willen ontvangen: feel free en stuur deze gerust door!

Actueel - Nieuwsbrief

Maart 2006
Inspiratie van Verander je Wereld

Innerlijke schoonmaak
Een gevulde agenda. Een takenlijst die steeds langer wordt. En het lijstje met dingen dat uitgesteld kan worden groeit ook. Help! Ik ben toe aan een break! Verlangend kijk ik naar buiten, de tuin in. Ook daar is het een chaos. Oude uitgebloeide planten, struiken die hoognodig gesnoeid moeten worden. Halfverrotte bladeren. Troosteloos. Resoluut wend ik mijn hoofd af, mijn blik weer terug naar mijn laptop. “Geen tijd voor” zeg ik tegen mezelf, terwijl ik probeer een redelijke volgorde aan te brengen in mijn to-do lijstje. Eerst de administratie dan maar? Dat kan nog net voordat de volgende client voor de deur staat.

Concentreren lukt niet goed. Het zonlicht valt op mijn scherm en ik sta op om de gordijnen dicht te trekken. Als ik voor het raam sta, realiseer ik het me: mijn hoofd is vol. En wat doe ik? In plaats van mijn hoofd leeg te maken, probeer ik zo snel mogelijk nog iets erbij te stoppen! En de dag is nog zo lang! Dit is dus niet de manier. Eerst leegmaken dat hoofd! Hup, naar buiten, de tuin in. Snoeischaar in de aanslag, jas aan en naar buiten. Ondanks de kou voel ik hoe goed het is om de zuurstof op te snuiven. De zon in mijn gezicht. Het felle licht in mijn ogen. Wat heb ik dit gemist!

Eerst het grove werk, takken snoeien en knippen. Dan de uitgebloeide planten. He, wat leuk, onder die hoop bladeren komt alweer een nieuw plantje tevoorschijn. En ik ontdek een bosje narcisjes! Wat leuk! Na een paar uur flink werken ziet de tuin er al heel anders uit. Een stuk opgeruimder en gestructureerder. Laat die zon maar komen, de tuin is er klaar voor. Ik merk dat mijn hoofd ook weer een stuk lichter is. Met een opgewekt gevoel stap ik weer naar binnen. De werkdag kan beginnen.

Hoe staat het met jouw innerlijke schoonmaak?

AGENDA

Workshop 'De kunst van het NEE zeggen'
Op 4 maart  vond de eerste workshop plaats over ´De kunst van het NEE zeggen´ in Berlicum. Het was een succesvolle dag waarvan zowel de deelnemers als de trainers volop hebben genoten. Voor reacties zie mijn gastenboek.

Heb jij ook moeite met nee zeggen? Wil je ook een dagje assertief bezig zijn met lotgenoten? Meld je aan en we plaatsen je op de lijst. Bij voldoende deelnemers vindt de volgende workshop plaats in juni of juli 2006. Je kunt je aanmelden bij leonie@veranderjewereld.nl

18 maart Workshop 'Communicatie binnen relaties'
Zaterdag 18 maart is de workshop ‘communicatie binnen relaties’. Communiceren binnen je relatie: op welke manieren doe je dat? Wat zijn onze belemmeringen en waardoor worden ze veroorzaakt? Wat is effectief communiceren en hoe kun je dit leren? Wie aan de eerstvolgende workshop mee wil doen, kan zich aanmelden bij Leonie@veranderjewereld.nl  Bij voldoende deelnemers wordt een datum geprikt.

10 en 19 april lezing 'De kunst van het NEE zeggen'
De komende maand vinden er twee lezingen plaats over ‘De kunst van het NEE zeggen’.
Op maandag 10 april in de Stadsbibliotheek van ’s-Hertogenbosch aan de Hinthamerstraat 72. Tijd van 20:00 – 22:00u. Meer info klik hier.
Op dinsdag 18 april in de Centrale Bibliotheek te Eindhoven aan de Emmasingel 22, Gebouw de Witte Dame. Tijd van 20:00-22:00. Voor meer info klik hier.
Voor wie altijd al eens wilde komen luisteren: hier is weer een kans!

Voor andere info over de agenda en activiteiten: kijk op http://www.veranderjewereld.nl/actueel of bel naar Leonie: 06-4555 0680 of 073-6420 725

 

© Verander je Wereld.Niets uit deze nieuwsbrief mag overgenomen worden zonder toestemming van de auteur en met bronvermelding.

terug naar Actueel