logo

welkom   |   actueel   |   diensten   |   informatie   |   contact   |  wie is   |   gastenboek   |   inspiratie

© Inge van Vuuren

Ontvang je deze nieuwsbrief en ben je niet geļnteresseerd, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl en je wordt van de lijst gehaald. Heb je nieuws of info die je wilt laten opnemen in deze nieuwsbrief, stuur dan ook een e-mail naar hetzelfde adres. Ook als je anderen kent die wellicht deze brief willen ontvangen: feel free en stuur deze gerust door!

Actueel - Nieuwsbrief

December 2005
Nieuws en inspiratie van Verander je Wereld

Beste lezer(s),

Ontvangen

December staat in het teken van geven en ontvangen. Met Sinterklaas worden niet alleen de kinderen van Nederland bedolven onder cadeaus. Ook de volwassenen onder ons vergeet de goede Sint meestal niet. Een hele stoomboot vol met pakjes wordt vergeven. Voor wie niet gelooft in de goedheiligman is er de Kerst. Onder de kerstboom leggen we de mooiste cadeaus voor onze partners, lovers, familie of vrienden.

Maar hoe gaan we eigenlijk om met het in ontvangst nemen van al dat moois? Wat zeggen veel mensen vaak als ze de cadeautjes in ontvangst nemen? ‘Ah wat mooi. Maar dat is toch veel te veel? Dat had je echt niet hoeven te doen.’ Herkenbaar? Laten we eens kijken wat zo’n reactie eigenlijk inhoudt. Wat je eigenlijk zegt is dat je al die moeite die de ander genomen heeft om jou te plezieren niet waard bent. Je ontkent de waarde van het cadeau. Het is teveel voor jou. Daarmee ontken je jezelf. De ander is eigenlijk wel een enorme sufferd dat hij jou hoger acht dan jij jezelf.

Mee stoppen dus. Niet meer doen. Het is nergens voor nodig om jezelf omlaag te halen. Je wordt er niet gelukkig van. Natuurlijk ben je het waard. Wees er blij om! Geniet ervan! Laat vooral merken dat je dat leuk vindt!  Hoe meer jij als ontvanger laat zien hoe leuk je het cadeautje vindt, des te meer geniet ook de gever. Want ook van het geven van cadeautjes kun je blij worden. Als de gever ziet dat jij waanzinnig verrukt bent van wat hij gekocht heeft, maakt dat hem ook blij. En dat is een deel van het plezier van cadeautjes geven en krijgen. En hoe blijer je reageert, des te groter is de kans dat iemand je nog eens blij wil maken!

Zo krijg ik tegenwoordig zelfs bloemen van mijn liefje. Zomaar op een doordeweekse dag. Dat deed- ie vroeger nooit, hij vond dat bloemen geven niet bij hem paste. Maar nu hij ziet hoe blij ik er iedere keer weer mee ben, hoezeer ik zijn gebaar waardeer, koopt hij ze vaker voor me. Heerlijk! Joepie! Ik word er gelukkig van, en hij ook.

Hoe ga jij om met het ontvangen van cadeautjes? Kun jij laten zien hoezeer je het waardeert? Of protesteer je nog steeds een beetje? Oefen deze maand gerust in het ontvangen van cadeautjes. Laat zien hoe blij je ermee bent. Het is leuker voor de gever en leuker voor jou! Je bent het waard!

A drop for your bucket

Wil je oefenen in het geven en ontvangen van lieve leuke teksten voor je vrienden, vriendinnen, lovers, familie, collega’s, surf dan naar www.bucketbook.com. De schrijvers Rath en O’Clifton van het boek ‘Elke druppel is er een’ ontwikkelden deze simpele methode om meer energie te krijgen en te geven, thuis en op het werk. Het boek staat nr. 1 op de bestsellerlijsten van de New York Times en Business Week. Op de site vind je meer info en o.a. een test om je positieve invloed op je omgeving te meten. Zelf heb ik een lieve drop naar mijn liefje gestuurd, en eentje naar mezelf. Omdat ik heb ontdekt dat ook lieve teksten schrijven naar jezelf je blij kunnen maken! Probeer het ook eens!

In de pers

20 November 2005 verscheen er  een uitgebreid interview over mijn bedrijf en de samenwerking met collega coach Jeffery Hothleuf in de Bossche Omroep over de workshop ‘De kunst van het NEE zeggen’.

Een link naar het artikel vind je hier.

Lezing 'De kunst van het NEE zeggen'

Leonie geeft weer een lezing over het nee zeggen. Deze keer in de Openbare Bibliotheek in Tilburg en wel op donderdag 15 december 2005 van 19:00-21:00u. Voor wie het de vorige keer gemist heeft. Meer info zie:

http://www.obtmb.nl/script/P_Nieuws.asp?id=2100

 

© Verander je Wereld.Niets uit deze nieuwsbrief mag overgenomen worden zonder toestemming van de auteur en met bronvermelding.

terug naar Actueel