December 2006 - Nieuws en Inspiratie - Afsluiten

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen die deze brief wellicht willen ontvangen? Doorsturen mag!

Inhoud

 

Afrekenen met angsten

 

Afgelopen oudejaarsnacht was voor mij weer een nieuwe mijlpaal. Voor het eerst in mijn leven stak ik vuurwerk aan. Pijlen, rotjes, ik weet niet wat er allemaal in het pakket zat, maar alles ging de lucht in. Niets bijzonders zul je denken. Wel, het klinkt misschien vreemd, maar ik beken: ik heb het nooit eerder gedurfd…

 

Vanwaar die angst voor vuurwerk? Vanuit mijn opvoeding kreeg ik het niet mee: mijn ouders staken nooit vuurwerk af en vonden het gevaarlijk en eng. Toen ik op mezelf ging wonen, werkte ik in het ziekenhuis en zag er met eigen ogen wat vuurwerk je kon aandoen. Mijn schrikbeeld werd alleen maar bevestigd: het is eng en gevaarlijk. En vanuit de woonkamer is het ook best leuk naar buiten kijken.

 

Toch besloot ik dat 2006 het jaar was om af te rekenen met deze oude angst. Mijn levensmotto is dat ik straks als ik oud en grijs ben, ik terug wil kijken op een leven waarin ik alles gedaan heb wat ik ooit wilde doen. Ik besloot dat vuurwerk afsteken daar toch op zijn minst bij hoort. Zo gezegd zo gedaan.

Mijn lief woont in Den Haag. Dat is die stad waar altijd ellende is met oud en nieuw. Tientallen auto’s worden er in brand gestoken, er is altijd ruzie op straat en er vallen altijd gewonden. Desalniettemin spreekt men vaak van een ‘relatief rustige jaarwisseling’. De stad dus om mijn grenzen te verleggen!

 

Vol spanning wachtten we af tot 2007 aangebroken was. Gewapend met sigaren en champagne togen we na een innige Nieuwjaarsomhelzing naar de binnentuin van het appartementencomplex. We waren de enigen. Geluiden van knallers en vuurwerk kwamen vanuit een eindeloze verte. We hadden alle tijd en ruimte. En het was leuk. In het begin durfde ik niet zo goed, maar toen ik eenmaal doorhad dat er nog wel enige tijd verstreek tussen het aansteken en de knal, kreeg ik er steeds meer lol in.

 

Buurtgenoten hebben we niet gezien… Even de stad in dan maar. Maar ook hier zagen we slechts een handjevol mensen en een paar verdwaalde agenten. En twee Chinese kinderen die sterretjes in de grond prikten en zo een loper maakten naar het restaurant van hun familie.

 

Niets is wat het lijkt, placht een vriendin van me te zeggen. Dat geldt hier eigenlijk ook. Ook dit jaar brandden in Den Haag tientallen auto’s uit, maar niet op de plek waar wij waren. En natuurlijk is vuurwerk gevaarlijk, maar ondertussen knallen miljoenen mensen zonder problemen en met veel plezier vuurwerk de lucht in.  Al het grote vuurwerk komt uit China, maar het enige wat wij ervan zagen was het lieflijke beeld van de kinderen met de sterretjes.

 

We hebben vaak de neiging om de nadruk te leggen op het negatieve en op wat mis kan gaan en stemmen ons handelen daar op af. Zullen we dit jaar eens de nadruk leggen op alles wat goed gaat en daar van uitgaan?

 

Ik wens iedereen een knalgoed en positief 2007 met heel veel lef!

 

Tips

 

Medemens van het jaar 2006

Dit jaar wil ik beginnen met iemand in het zonnetje te zetten. Bosschenaar Rini Ketelaars heeft zich jarenlang ingespannen om Tibetaanse gezinnen weer te herenigen. De moeder van een van de gezinnen vluchtte vijf jaar geleden uit Tibet toen haar man door de Maoisten werd opgepakt en vermoord. Via allerlei omzwervingen is ze in ’s-Hertogenbosch gekomen, maar haar twee kinderen moest ze achterlaten (niet de kinderen op de foto). Rini heeft tijd noch moeite bespaard om de familie weer te herenigen. Hij onderhandelde met ambassades, zocht hulp bij kerken en immigratiediensten van de VN en zamelde geld in om vliegtickets voor de kinderen naar Nederland te kunnen betalen.

Rond de kerstdagen is het gelukt en kon Rini toekijken hoe moeder haar kinderen op Schiphol na vele jaren weer in de armen sloot. Mooier kan het het niet. Ik ben hartstikke trots op Rini en al zijn inspanningen. Voor mij is hij de medemens van het jaar 2006! Rini, je bent een kanjer!

 

Coach a kid

Er zijn gelukkig meer mensen die begaan zijn met kinderen. Zo is er door de Academie voor Counselling en Coaching het Coach-a-kid programma ontwikkeld. Bij Coach-a-kid kunnen kinderen in Nederland die wensen of problemen hebben gratis gebruik maken van een coach.

De coaches van Coach-a-kid doen dit omdat zij graag iets terug doen voor anderen. In ruil moet je wel zelf drie andere mensen gratis helpen. Wil je als kind je dromen verwezenlijken, klik dan hier.

 

Steun Leonie's Mama Cash campagne!

Mama Cash verandert de wereld in 88 dagen en strijdt voor een betere positie van vrouwen in de wereld, door kleinschalige vrouwenprojecten. Ik steun Mama Cash van harte en heb er zelfs een persoonlijke campagne van gemaakt: Mijn streven is dat 88 mensen uit mijn netwerk, net als ik 18 euro doneren. Laat Mama Cash nu niet denken dat er geen medelievendheid in mijn netwerk bestaat! Doneer nu en klik op mijn persoonlijke campagne!

 

Agenda

Win kunstwerkje met try out seminar met Arjan Erkel - 9 januari 2007


Dinsdag 9 januari vindt de try-out plaats van het seminar met Arjan Erkel. UITpunt in Den Bosch heeft een speciale actie georganiseerd en geeft gratis kunstwerkjes voor de eerste aanmeldingen. Klik hier voor de actie!

Arjan vertelt over zijn twee jaar durende ontvoering in Dagestan. Hij laat zien dat een vreselijke ervaring niet hoeft te betekenen dat je bij de pakken moet neerzitten. Je kunt er juist ook sterker van worden. Leonie vertaalt zijn levenslessen naar het dagelijkse leven. Hoe ga jij om met lastige of vervelende situaties? Op welke manier heb jij invloed op wat er gebeurt in jouw leven?

De try-out is gratis. In ruil hiervoor verwachten we dat je ons eerlijke feedback geeft. Alle tips, kritiek en ideeën zijn welkom. Zo kunnen wij ons product optimaliseren voordat we het daadwerkelijk in de markt zetten. Als je na de try-out al positief bent, verwachten we dat je dit doorvertelt aan iedereen in je netwerk :-)  Wil je meedoen, laat het ons snel weten.

Wanneer               Dinsdag 9 januari 2007

Tijd                         19:30-22:30u

Waar                      De Witte Zwaan, Hoogstraat 30, 5258 BD te Berlicum ('s-Hertogenbosch)

Kosten                   Feedback geven en reclame maken

Aanmelden           Via de website van UITpunt

                               

 

Deeltijdopleiding Mensgericht Coachen

In maart start Leonie als trainer aan de deeltijdopleiding Mensgericht Coachen in Eindhoven. Het lijkt me geweldig om ook andere mensen te begeleiden bij het aanleren van de kunst van het coachen. Wil je ook leren coachen en daarnaast werken aan je persoonlijke groei? Vanaf 17 maart 2007 starten de praktijkdagen.

Op zaterdag 20 januari 2007 is er een open dag. Hierbij laten we de beroemde coachingsvideo zien van John Cleese en is er gelegenheid tot stellen van vragen.

Er is een ochtend en middag programma.

Datum Open Dag:
Zaterdag 20 Januari 2007

Tijd:
10:00 tot 13:00 uur (Groep 1)
       14:00 tot 17:00 uur (Groep 2)

(Op tijd aanwezig zijn, i.v.m. de videovertoning.)

Locatie:
Holistisch Centrum Eindhoven - Routebeschrijving
Bisschop Bekkerslaan 10B
5628 RA  Eindhoven

Aanmelden:
Liefst vooraf aanmelden, i.v.m. de plaatsreservering, maar zo binnenlopen kan ook.

Ik meld me aan.

Meer weten over Mensgericht Coachen in Eindhoven? Klik dan hier.

Meer informatie over de Academie voor Counselling en Coaching, vind je hier.

 

Agenda

09 Januari 2007: Try-out seminar met Arjan Erkel - 's-Hertogenbosch (Berlicum)

16 Januari 2007: Workshop ‘De ideale levenshouding’ – ’s-Hertogenbosch (Berlicum)

18 Januari 2007: Lezing ‘De kunst van het NEE zeggen’ – Bibliotheek Arnhem

27 Januari 2007: Workshop ‘Communicatie binnen relaties’ – ’s-Hertogenbosch (Berlicum)

08 mei 2007: Workshop De kunst van het NEE zeggen - 's-Hertogenbosch (Berlicum)

Interesse? Meer informatie over de workshops en aanmelden vind je hier