logo

welkom   |   actueel   |   diensten   |   informatie   |   contact   |  wie is   |   gastenboek   |   inspiratie

© Inge van Vuuren

Ontvang je deze nieuwsbrief en ben je niet geļnteresseerd, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl en je wordt van de lijst gehaald. Heb je nieuws of info die je wilt laten opnemen in deze nieuwsbrief, stuur dan ook een e-mail naar hetzelfde adres. Ook als je anderen kent die wellicht deze brief willen ontvangen: feel free en stuur deze gerust door!

Actueel - Nieuwsbrief

Januari 2006
Nieuwjaarsinspiratie van Verander je Wereld

Beste lezer(s),

Op de allereerste plaats wil ik iedereen een spetterend, liefdevol en inspirerend 2006 wensen! En dat al je dromen maar uit mogen komen!

Het nieuwe jaar 2006 biedt zich aan: een gloednieuw jaar, een onbeschreven blad, wachtend om ingevuld te worden. Door jou! Zodat je over een jaar weer terug kunt kijken op alles wat je bereikt hebt en wat het jaar je gebracht heeft. Heb jij al teruggekeken op 2005 en de balans opgemaakt? Wat waren de hoogtepunten, welke dingen wil je zeker handhaven en welke dingen had je liever anders gezien? Welke successen heb je behaald en gevierd? Tegen welke dingen liep je aan die je dit jaar zeker wilt veranderen? Wat vond je lastig?

Hieronder vind je het recept voor goede voornemenssoep. Neem dagelijks een kopje, het zal je zeker helpen om over een jaar tevreden terug te kunnen kijken op 2006!

Recept goede voornemenssoep

Ingredienten en benodigdheden

Voornemens, plannen of wensen naar keuze, moed, enthousiasme, geduld, verbeeldingskracht, inbeeldingsvermogen, doorzettingsvermogen, humor, zelfrespect, realiteitszin, creativiteit en acceptatie.

Bereidingswijze

Snij al je voornemens, plannen of wensen in behapbare brokjes en verdeel ze over de tijd. Wees realistisch en maak je brokken niet te groot of plan ze niet te snel achter elkaar. Een krachtige soep heeft tijd nodig om te trekken om volop tot smaak te kunnen komen. Begin vol enthousiasme met de eerste brokjes en doe ze in een pan. Sluit je ogen en visualiseer hoe je levenssoep eruit ziet als je voornemens, plannen en wensen zijn uitgekomen. Ruik hierbij je succes en vergeet niet om het alvast in gedachten te vieren. Als de eerste brokjes er glanzend uitzien, voeg dan steeds nieuwe brokjes toe. Doe dit bewust en met beleid en haast je niet. Als je in de flow komt, geniet dan volop. De tijd vliegt dan vanzelf.

Kun je niet wachten tot de soep klaar is, neem dan een grote portie geduld en voeg dit toe. Het kan zijn dat het gas plotseling opraakt, of dat je door andere oorzaken even gedwongen wordt de soep roerloos te laten staan. Hierdoor lijkt het dan alsof er niets gebeurt. Misschien neemt je trek in de soep zelfs even af. Wees niet bang, je soep zal niet weglopen, je kunt er altijd naar terug. Misschien vind je onderweg zelfs nieuwe ingredienten zoals bijvoorbeeld humor, die je soep nog lekkerder en luchtiger maakt !

Met wat doorzettingsvermogen of daadkracht kun je de soep weer opnieuw verwarmen en zal de smaak weer toenemen. Blijf vooral verbeeldingskracht en inbeeldingsvermogen toevoegen, aangezien dit nogal eens dreigt te vervliegen in de tijd. Ga net zolang door tot alle brokjes zijn toegevoegd. Blijf roeren zodat alle ingredienten volop tot kracht kunnen komen. Proef van tijd tot tijd en kijk of je nog iets mist in je soep. Het kan zijn dat je in de loop van de tijd nieuwe ingredienten wilt toevoegen of andere wilt weglaten. Wees niet bang om hierin creatief te zijn. Het is jouw voornemenssoep! Deze mag zijn eigen ingredienten hebben!

Kijk op 31 december 2006 hoe je voornemenssoep smaakt. Tevreden met het resultaat? Of had je het toch liever iets anders gewild? Geen probleem, maak hem in balans met wat zelfrespect en acceptatie en geniet van wat er is. Het mooie van voornemenssoep is dat je volgend jaar weer nieuwe kunt maken! Helemaal naar jouw wensen

 

Workshop 'Communicatie binnen relaties'

2Op zaterdagmiddag 14 januari 2006 geeft Leonie een korte workshop op het landelijke GOBI winterfeest. Tijd: 15:45u-17:15. Aansluitend aan de workshop is er een potluck diner en het bi-feest. Entree voor het totaal pakket (workshop, potluck en feest) is 9 euro, lnbi-leden 7 euro.

Je partner begrijpt je vaak niet en jij snapt maar niet waarom. Maar op een ander moment heeft hij/zij aan een woord genoeg. Communiceren binnen je relatie: op welke manieren doe je dat? Wat zijn onze belemmeringen en waardoor worden ze veroorzaakt? Wat is effectief communiceren en hoe kun je dit leren? In deze workshop krijg je antwoord op al je vragen en nog veel meer! Ook geschikt voor singles met interesse in relaties.

Nieuwsgierig en bi-vriendelijk? Kom dan zaterdag 14 januari 2006 naar Villa Lila, Betouwstraat 9 te Nijmegen (bereikbaar lopend vanaf het station) Meer info: www.lnbi.nl/agenda. Aanmelden voor de workshop kan alleen vooraf, stuur dan een e-mail naar workshop.gobi@hotmail.com .

Workshop 'De kunst van het NEE zeggen'

De aanmeldingen voor  voor de workshop ´De kunst van het NEE zeggen´ druppelen binnen. Op dit moment zijn er echter nog niet voldoende mensen om in januari al een datum te prikken maar als de aanmeldingen in dit tempo doorgaan wordt het zeker februari 2006. Geinteresseerd in de workshop en wil je meedoen? Stuur dan een e-mail naar leonie@veranderjewereld.nl . We houden je op de hoogte!

 

© Verander je Wereld.Niets uit deze nieuwsbrief mag overgenomen worden zonder toestemming van de auteur en met bronvermelding.

terug naar Actueel