December 2006 - Nieuws en Inspiratie - Geheimen

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen die deze brief wellicht willen ontvangen? Doorsturen mag!

Inhoud

Geheimen

Afgelopen sinterklaasavond was voor mij erg bijzonder. Mijn lief en ik hebben een gezamenlijke vriendin. Af en toe zien we elkaar en hebben dan meestal een gezellige en intieme avond. Ons contact vindt vooral plaats via intensieve mailwisselingen. Vooral mijn lief en zij kunnen er wat van. Alle zielenroerselen worden via het net uitgewisseld.

Soms ontdek ik hierdoor weer een heel nieuw stukje van mijn partner. Want zij kijkt anders naar hem dan ik en legt daardoor andere dingen van hem bloot. En dat vind ik nu juist zo leuk. Wij kennen geen enkel geheim in het uitwisselen van gedachten en gevoelens. Alle mogelijke onderwerpen worden besproken.

We kregen een prachtig gedicht van onze vrouwelijke Sinterklaas, waarin ze beschreef wat wij voor haar betekenen. Ik besefte weer hoe bijzonder ons contact is. Onze openheid naar elkaar, en de intimiteit die we delen.

Ik realiseer me dat de manier waarop wij met elkaar omgaan niet alledaags is. Het is ook niet iets wat voor iedereen is weggelegd of bij iedereen past. De manier waarop je leeft heeft veel te maken met waarden en normen. Kijk maar eens of je iets herkent in de volgende situatie.

Je staat bij de koffieautomaat op je werk en je blik valt op de prachtige billen van je collega. Mmmm, denk je, met hem/haar zou ik wel eens een beschuitje willen eten (enzo). ’s Avonds kom je thuis en je vertelt je partner hoe saai je dag was op je werk. Je vertelt niet dat je achter je bureau gefantaseerd hebt over het ‘enzo’ van het beschuitje. Sterker nog, dat jullie binnenkort samen een borrel gaan drinken na het werk. Het zou maar jaloezie en achterdocht opleveren. En er is immers niets tussen jou en je collega. (Nog niet tenminste, maar je droomt er wel van…)

In hoeverre durf jij open te zijn naar je partner? Wanneer maak jij iets bespreekbaar?

Een paar weken later zijn er meerdere afspraakjes geweest, en jullie hebben bij het laatste afscheid hevig gezoend. Hoe het verder moet weet je niet. Eigenlijk wil je het ook niet weten…

Wat je voor jezelf houdt hangt deels af van jouw persoonlijke behoefte om te delen en hoe veilig en vrij je je voelt. Die vrijheid wordt voor een groot deel bepaald door de maatschappij en cultuur waarin je leeft. Daarnaast speelt ook de te verwachten reactie van je partner een grote rol. Rekening houdend met de grenzen, de waarden en normen van de ander vertel je iets juist wel of niet. Je bedenkt wat er zou kunnen gebeuren en die vooronderstellingen bepalen veelal je houding.

Wat bovenal meespeelt bij het hebben van geheimen is hoe je tegen je eigen verlangens en gevoelens aankijkt. Sta jij deze jezelf toe? In hoeverre schaam jij je voor je gedachten? Vind je eigenlijk dat ‘een normaal mens’ zich zo niet hoort te gedragen? Accepteer jij jezelf helemaal, zoals je bent, met alles erop en eraan? Weet jij wat je wel en niet mag denken, voelen en doen van jezelf? Wat zijn jouw waarden en normen en wat hoort bij je omgeving?

 

Stel je eens een wereld voor waarin alles mag, waarin jij mag bepalen hoe deze eruit ziet. Hoe ziet jouw wereld er dan uit? Welke geheimen heb jij dan nog?

 

Tips

Leuke kerstkaarten maken

Heb je een leuke foto van jezelf en wil je er een leuke kerstkaart van maken? Kijk eens op www.fotokaarten.nl. Het is gemakkelijk en je hebt veel mogelijkheden om je kaart persoonlijk te maken. De mijne zijn erg leuk geworden. Misschien valt het resultaat binnenkort bij jou in de brievenbus...

Vrijen voor Wereldvrede

Zet 22 december maar vast in je agenda. Dan is het Global Orgasm Day. De organisatoren Paul Reffell en Donna Sheehan roepen iedereen op tot het bedrijven van de liefde en massaal tot een orgasme te komen, om zo het energieveld van de aarde positief te beïnvloeden en geweld te verminderen. Meer weten over deze gedachte en de wetenschappelijke intentie? Klik hier

 

Innovatievoucher
                

Ondernemen is leuk. Vooral als je steun krijgt uit onverwachte hoek bij de ontwikkeling van je bedrijfsplannen. Mijn partners op het gebied van arbeidsverzuimpreventie en ik zijn er erg blij mee! Elke mkb-ondernemer kan éénmalig een zogenoemde ‘knuffelvoucher’ van 2.500 euro krijgen. Daarmee kun je naar een kennisinstelling die jou antwoorden geeft op vragen mbt je nieuwe product of idee. Tot 15 december kun je nog een voucher aanvragen. Meer weten? Klik hier

Agenda

Try out seminar met Arjan Erkel - 9 januari 2007


Op dinsdagavond 9 januari 2007 is de try-out van het seminar met Arjan Erkel. Arjan vertelt over zijn twee jaar durende ontvoering in Dagestan. Hij laat zien dat een vreselijke ervaring niet hoeft te betekenen dat je bij de pakken moet neerzitten. Je kunt er juist ook sterker van worden. Leonie vertaalt zijn levenslessen naar het dagelijkse leven. Hoe ga jij om met lastige of vervelende situaties? Op welke manier heb jij invloed op wat er gebeurt in jouw leven? Wat is vrijheid voor jou?

De try-out is gratis. In ruil hiervoor verwachten we dat je ons eerlijke feedback geeft. Alle tips, kritiek en ideeën zijn welkom. Zo kunnen wij ons product optimaliseren voordat we het daadwerkelijk in de markt zetten. Als je na de try-out al positief bent, verwachten we dat je dit doorvertelt aan iedereen in je netwerk :-)  Wil je meedoen, laat het ons snel weten. Het aantal plaatsen is beperkt. Mail naar leonie@veranderjewereld.nl  met als onderwerp: try-out seminar Arjan  Erkel 

Wanneer               Dinsdag 9 januari 2007

Tijd                         19:30-22:30u

Waar                      De Witte Zwaan, Hoogstraat 30, 5258 BD te Berlicum ('s-Hertogenbosch)

Kosten                   Feedback geven en reclame maken

Aanmelden           Mail naar Leonie@veranderjewereld.nl 

                               

 

Deeltijdopleiding Mensgericht Coachen

In maart start Leonie als trainer aan de deeltijdopleiding Mensgericht Coachen in Eindhoven. Het lijkt me geweldig om ook andere mensen te begeleiden bij het aanleren van de kunst van het coachen. Wil je ook leren coachen en daarnaast werken aan je persoonlijke groei? Vanaf 17 maart 2007 starten de praktijkdagen.

Op zaterdag 20 januari 2007 is er een open dag. Hierbij laten we de beroemde coachingsvideo zien van John Cleese en is er gelegenheid tot stellen van vragen.

Er is een ochtend en middag programma.

Datum Open Dag:
Zaterdag 20 Januari 2007

Tijd:
10:00 tot 13:00 uur (Groep 1)
       14:00 tot 17:00 uur (Groep 2)

(Op tijd aanwezig zijn, i.v.m. de videovertoning.)

Locatie:
Holistisch Centrum Eindhoven - Routebeschrijving
Bisschop Bekkerslaan 10B
5628 RA  Eindhoven

Aanmelden:
Liefst vooraf aanmelden, i.v.m. de plaatsreservering, maar zo binnenlopen kan ook.

Ik meld me aan.

Meer weten over Mensgericht Coachen in Eindhoven? Klik dan hier.

Meer informatie over de Academie voor Counselling en Coaching, vind je hier.

 

Agenda

09 Januari 2007: Try-out seminar met Arjan Erkel - 's-Hertogenbosch (Berlicum)

16 Januari 2007: Workshop ‘De ideale levenshouding’ – ’s-Hertogenbosch (Berlicum)

18 Januari 2007: Lezing ‘De kunst van het NEE zeggen’ – Bibliotheek Arnhem

27 Januari 2007: Workshop ‘Communicatie binnen relaties’ – ’s-Hertogenbosch (Berlicum)

08 mei 2007: Workshop De kunst van het NEE zeggen - 's-Hertogenbosch (Berlicum)

Interesse? Meer informatie over de workshops en aanmelden vind je hier