Augustus 2009  - Inspiratie - Relatieperikelen

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen voor wie deze brief interessant is? Doorsturen mag!

Inhoud

 • Actueel
  Welkom Koos van Wees!
  Nieuw: Duocoaching voor ingewikkelde liefdesrelaties
  Nieuw: Investeer in je relatie met de Relatieboost!
 • Boekentips
  Love Unlimited - een nieuwe kijk op relaties
  Bijzonder Ondernemend - Erica Theloosen en Renate Diks
 • Verander je Wereld Acties
  Marc Doomernik in Bangladesh
  Rinus Bedeker fietst voor kanker
 • Agenda
  Workshop Jaloezie - Natural Networking Festival - 4 september 2009
  Start Academie voor Counselling en Coaching - 24 september 2009
  Van idee tot zzp - nieuwe opleiding voor vrouwelijke ondernemers - 5 Oktober 2009
  Lezing De Ontgijzeling - met Arjan Erkel - 10 November 2009
  Workshop Ontgijzel jezelf in je relatie - 4 November 2009
 • Weblog van Leonie

Relatieperikelen

 

 

Gisteravond ging mijn lief al vroeg in de avond richting Den Haag. Onze camper moest naar de garage, als gevolg van schade op onze vakantie in Tjechie. Een gevoel van leegte overviel me. Vorig weekend hadden we elkaar ook al niet gezien vanwege mijn schrijfretraite en het feit dat mijn lief verkouden was: hij wilde me niet weer aansteken. Gedurende onze vakantie was ik ziek geweest, en pas vijf weken later was ik er weer helemaal bovenop. Het huis voelde stil en verlaten. Waarom woonden we ook alweer niet samen? Zaten er ook voordelen aan latten dan? Ik was het allemaal vergeten.

 

Toch was het ergens ook wel lekker om te voelen dat ik hem miste. De dag ervoor hadden we lekker met onze camper aan de Maas gestaan, genieten van de buitenlucht, de bootjes, lekker eten en vooral van elkaar. Een extra dag vakantie dus. Die was afgelopen zomer in het water gevallen door een aaneenschakeling van ellende. Het bleek de ultieme relatietest te zijn. We doorstonden hem glansrijk. Dat was eigenlijk het aller-leukste van onze vakantie: het gevoel dat we samen sterk stonden, dat we ons niet uit het veld lieten slaan door alle ellende die ons overkwam. Ik wist weer helemaal waarom ik op deze lieve zorgzame en communicatieve schattebout gevallen was. Het was zo fijn om dat weer helemaal helder te hebben!

 

Het is niet iedereen gegeven, om ellende tijdens de vakantie op een goede manier te doorstaan. Veel mensen hebben huizenhoge verwachtingen van hun vakantie. Na een drukke periode moet de vakantie voor de ontspanning, gezelligheid, liefde en aandacht zorgen die ze daarvoor gemist hebben. Eindelijk tijd voor elkaar. De druk hierop is vaak hoog, want na de vakantie moeten we weer zoveel. Daardoor kunnen veel mensen het niet aan als er dingen tegen zitten tijdens de vakantie. Of ze kunnen niet meer om de onderhuidse spanningen van hun relatie heen, waardoor zaken escaleren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat tijdens en na de vakanties veel ruzies ontstaan en mensen besluiten uit elkaar te gaan. Dat is zo jammer! Want zover hoeft het vaak niet te komen, als je op tijd aandacht besteedt aan elkaar en aan je relatie.

 

Een relatie goed houden is niet iets vanzelfsprekends. Daar moet je wel wat voor doen, daar weet ik uit ervaring alles van. Ik heb ook geleerd dat het helpt als je regelmatig je relatie onder de loep neemt, met elkaar praat over je verwachtingen en behoeften. Want die zijn niet voor iedereen hetzelfde en worden al zeker niet vanzelfsprekend ingevuld. Ook kunnen behoeften in de loop van de tijd veranderen. Het helpt als je dat van elkaar weet en naar elkaar uitspreekt.

En jij, weet jij nog wat je wilt in je relatie? Durf je dat ook kenbaar te maken? En ken jij de werkelijke behoeften van je partner?

Je relatie ingedut? Meer huisgenoten dan geliefden geworden? Denk dan eens aan de Relatieboost, een drietal sessies waarbij we op een creatieve manier jullie relatie in kaart brengen. Zodat jullie relatie er weer tegen kan! Hier lees je er alles over.

 

reageer op deze column op mijn weblog hier

naar boven

TIPS

 

TIPS OM JE RELATIE GOED TE HOUDEN

 1. Maak tijd voor elkaar
  Het is een open deur, maar het helpt echt. Geef elkaar regelmatig onverdeelde aandacht. Plan er desnoods tijd voor in je agenda. Televisie en computer uit!
 2. Spreek je uit
  Zorg ervoor dat iritaties zich niet opstapelen, en spreek je tijdig uit als je iets dwars zit. Door het in te slikken wordt het van binnen alleen maar groter, waardoor het er uiteindelijk ook niet meer op een constructieve manier uit komt. Wees open over wat je voelt en ervaart.
 3. Leer omgaan met elkaars verschillen
  Het gaat er niet om je partner te veranderen, maar om te leren omgaan met elkaars anders zijn. Accepteer je partner zoals ie is en richt je op de positieve dingen
 4. Verras elkaar
  Zorg ervoor dat je leuke onverwachte dingen blijft doen. Koop eens iets leuks of pluk een bosje bloemen. Met liefde natuurlijk, want daar gaat het om.
 5. Doe leuke dingen samen
  Druk druk druk, maar niet met elkaar? Doe leuke dingen samen. Wandel, fiets of bezoek een museum. Het maakt niet uit. Door samen dingen te doen voel je de band weer.
 6. Gun jezelf en elkaar een relatieboost
  Weet je niet hoe je over je relatie moet praten met elkaar? Gun jezelf en je relatie een coach die jullie begeleidt. Doe iets voor het te laat is.
 7. Stel je verwachtingen bij
  Geen enkele relatie is altijd alleen maar geweldig. Het is normaal dat er wel eens dingen tegenzitten of dat jullie elkaar even niet zien zitten. Je bent een mens, en je partner(s) ook. Die zijn nu eenmaal niet perfect...

naar bovender

 

Actueel

 

Verander je Wereld verwelkomt collega Koos van Wees

Met liefde, trots en plezier introduceer ik mijn geliefde, partner en sinds nu dus ook collega Koos van Wees van 50Pluscoach als duocoach voor relatiecoaching van stellen en groepen op het gebied van ingewikkelde liefdesrelaties.

Afgelopen jaar ( 2009) hebben wij diverse stellen samen begeleid en we zijn tot de conclusie gekomen dat er voor beide partijen een meerwaarde is om samen mensen te begeleiden bij ingewikkelde relatievormen.

Als partners en geliefden kennen we beiden de klappen van de zweep op het gebied van relaties. Sinds 2000 hebben we een duurzame, open LAT-relatie, een relatievorm waarin wij ons beiden gelukkig voelen. Onze persoonlijke ervaring in combinatie met een professionele scholing op het gebied van coaching en counselling biedt voor veel mensen met relatieproblemen bij ingewikkelde liefdesrelaties een meerwaarde.

 

Nieuw! Duocoaching voor ingewikkelde liefdesrelaties

 • Zijn er meerdere mensen in jullie relatie betrokken?
 • Willen jullie eens sparren met twee onafhankelijke coaches en jullie situatie tegen het licht houden?
 • Op zoek naar praktische handvaten bij ingewikkelde liefdesrelaties?

Wie weet kunnen wij als duocoaches iets voor jullie betekenen! Wil je meer weten?

 

Er is een speciale kennismakingsaanbieding! Hier lees je er alles over.

 

Nieuw! Voorkom relatieproblemen met de Relatieboost!

Kan je relatie wel een oppepper gebruiken? Wil je weer voelen waarom jullie voor elkaar kiezen? Gun je relatie een boost!

Speciaal voor ingedutte relaties is er deze zomer de relatieboost: een kort coachtraject van een drietal sessies van anderhalf uur waarbij we jullie relatie een nieuwe oppepper geven. De relatiezomerboost voorkomt relatieproblemen. Breng niet alleen je auto of caravan naar de APK, maar geef ook je relatie die extra aandacht die het verdient.

Met de relatieboost onderzoek we op een speelse en creatieve manier jullie verbindingen, behoeften en relatiewensen. We kijken waar eventuele knelpunten liggen en gaan op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Onder begeleiding van relatiecoach Leonie gaan jullie met elkaar in gesprek en maken jullie heldere afspraken. Zodat jullie straks niet alleen weten dat je een relatie hebt, maar dat ook weer helemaal kunt zien en ervaren.

Voor de 3 sessies van de relatieboost geldt tot 20 september een speciale korting van 25%, afhankelijk van het inkomenstarief. Meer weten? Hier lees je er alles over. Of Mail me!  

 

naar bovend

Boekentip

 

Love Unlimited - Een nieuwe kijk op relaties - voorjaar 2010

De cover van ons boek Love Unlimited is uit! Ik ben er heel blij mee! Het was een leuk proces om tot een cover te komen. Hoe het allemaal gegaan is lees je hier.

In het boek volgen we de ervaringsverhalen van twaalf geliefden en individuen die kampen met de complexiteit en uitdagingen die horen bij verantwoorde ‘non-monogamie’. Mensen die ruimte willen maken voor meer liefde. Met tips over hoe om te gaan in dergelijke liefdessituaties.

Het boek komt in het voorjaar op de markt, zowel in het Engels als het Nederlands.

 

De laatste ontwikkelingen met betrekking tot het boek hou ik bij hier op mijn weblog.

 

 

 

Bijzonder Ondernemend - spetterende successen - E. Theloosen & R. Diks

Het boek Bijzonder Ondernemend dat 8 september op de markt komt, bevat veel prachtige verhalen van ondernemers die een eigenzinnige visie hebben, ‘groots’ durven denken, en lef en doorzettingsvermogen hebben om van hun zaak een succes te maken of al gemaakt hebben. Ook ik ben geinterviewd als bijzondere ondernemer! Ik ben er trots op erbij te horen.

Interesse in het boek? Je kunt het boek bestellen door een bedrag van €20 over te maken op giro 4239904 tnv Verander je Wereld onder vermelding van 'Bijzonder Ondernemend'. Stuur me een mail met je adresgegevens en ik stuur het boek na ontvangst van betaling naar je toe.

 

naar bovende

 

Verander je Wereld acties

 

Marc Doomernik onderneemt in Bangladesh

Ik heb bijzondere collega's. Zo is mijn collega trainer Marc Doomernik op dit moment in Bangladesh, waar hij vijf weken lang meewerkt aan de projecten van Een Wereld Idee, 1WE. Met het project gaat hij als ondernemer aan de slag om daar mensen helpen te ondernemen. Hij doet dit onder andere door het schenken van een Riksja en het zoeken van sponsors. Marc stuurt regelmatig filmpjes van zijn avonturen in Bangladesh. Wil je ze zien, wil je meer weten, of wil je ook je bijdrage leveren, kijk dan op zijn site hier

 

Rinus Bedeker fietst in Frankrijk

 

De man van mijn collega Loes Koot, Rinus Bedeker, fietst zich volgende week uit de naad in Frankrijk door de Mont Ventoux te beklimmen. Hij zet zich met hart, ziel, lijf en leden in voor een bijdrage aan de bestrijding van kanker. Een ziekte waaraan al heel wat dierbaren in hun leven zijn overleden. Ondersteun Rinus in zijn project en lees er alles over hier. Of download de brochure

 

naar bovend

AGENDA

 

Workshop Jaloezie op het NNF - 4 september 2009

Op het Natural Networking Festival in Drenthe, geef ik een workshop over jaloezie. Veel mensen die in een polyamoreuze relatie zitten kampen met jaloeziegevoelens. Menselijke gevoelens die erg lastig, maar bijna onvermijdelijk zijn. In de workshop onderzoeken we jaloeziegevoelens en gaan we op zoek naar manieren om er mee om te gaan.

Meer weten? Kijk hier op mijn weblog voor meer info.

 

Hier lees je meer over het NNF, dat plaatsvindt op 3 t/m 6 september 2009.

 

 

Academie voor Counselling en Coaching - 24 september 2009

 

Er zijn nog vier plaatsen vrij voor de opleiding tot counsellor en coach, aan de ACC. Heb je nog interesse, wees er dan snel bij! De praktijkdagen van deze parttime opleiding vinden plaats op 10 donderdagen in Eindhoven en starten op 24 september.

Heb je de open dag gemist?

Hier vind je de presentatie die we hebben laten zien met een overzicht van wat je op de opleiding in Eindhoven kunt verwachten. Download presentatie

Feedback van studenten ACC

Ondertussen heb ik een reeks van referenties gekregen van studenten die de praktijkopleiding reeds hebben afgesloten. Nieuwsgierig wat studenten over mij schrijven? Hier kun je hun referenties lezen.

Nieuwsgierig geworden naar de opleiding? Hier kun je er meer over lezen.

Meer info vind je op de site van de Academie.

Er is een speciale korting voor wie zich voor alle vier de niveaus tegelijk inschrijft en betaalt.
Hier
vind je meer info en kun je je aanmelden.

 

naar bovend

 

Van idee tot ZZP - start 5 oktober 2009

Ben je ondernemer, net gestart of van plan dat te doen? En ben je een vrouw? Dan is deze opleiding misschien iets voor jou!

Collega coach en trainer Suzanne Unck heeft een geweldige nieuwe opleiding: Van idee tot zzp, een gloednieuwe opleiding tot ondernemer voor vrouwen. Ondernemerschap is een vak dat je kunt leren. In de opleiding komen thema’s aan bod als haalbare doelen stellen vanuit je eigen visie, netwerken en profilering, belastingen en andere praktische zaken en investeren in jezelf en je bedrijf. In een intensief jaar ben je met een kleine groep aan het bouwen aan je eigen onderneming. Je komt alle thema’s tegen. Voor iedereen die net zo succesvol als Suus wil zijn.

Meer weten? Op www.vanideetotzzp.nl lees je alles!

 

 

Lezing De Ontgijzeling - Met Arjan Erkel - 10 November

Op dinsdagavond 10 November geef ik samen met Arjan Erkel een interactieve lezing over het Ontgijzelingsmodel dat gebaseerd is op zijn ontvoering in Dagestan in 2004. Arjan vertelt zijn eigen ervaring, en ik maak de koppeling wat je als gewone sterveling ervan kunt leren. Hierbij zetten we het Ontgijzelingsmodel in, dat we samen ontwikkeld hebben.

De avond is speciaal georganiseerd in samenwerking met een lezersaanbieding in Happinez van September. Lezen dus!

 

 

Workshop 'In Vrijheid Verbonden' - 4 November 2009

Op het Fris in je hoofd Najaars Event geef ik op woensdag 4 November een gratis introductieworkshop over het Ontgijzelingsmodel, en hoe je dit kunt inzetten in je relatie. Heb je zin in een avond gratis workshops, en vind je het leuk om te netwerken en andere leuke mensen te ontmoeten? Hou dan mijn website in de gaten!

Hier krijg je een indruk van het Voorjaars Event

 

nvestering is inclusief lunch, drankjes, en het boek 'Ontvoerd' van Arjan Erke

naar bovendere workshop.

Weblog van Leonie

 

Hoera, de cover van ons boek is mooooooi!

Vandaag ontving ik de definitieve versie van de cover van Love Unlimited, mijn allereerste echte boek dat in het voorjaar uitkomt! Ik vind hem ontzettend mooi geworden! Helemaal lees meer

 

Heimwee naar mijn oude baan

Sinds een dag ben ik in het bezit van een iPhone. De hoge aanschafkosten had me doen aarzelen, maar sinds ik een paar uur met het ding gespeeld heb, word ik helemaal blij. Wat een
lees meer

 

Tandje lager!

Gisteren was ik bij de huisarts, omdat ik vond dat mijn herstel na de griep van afgelopen vakantie, veel te lang duurde. Vijf weken geleden was ik ziek geworden, en mijn energieniveau is nog steeds niet zoals vanouds. lees meer

 

Title Evaluation Form
De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met het invullen van het Title Evaluation Form, voor het boek Love Unlimited. De Schotse uitgever Findhorn Press heeft dit formulier nodig om het boek in de US beter te kunnen lees meer

 

Bijzonder Ondernemend komt 8 september uit!

Vandaag kreeg ik het persbericht binnen van het boek Bijzonder Ondernemend dat is geschreven door Erica Theloosen en Renate Diks. Het boek bevat interviews met ondernemers die een eigenzinnige visie hebben lees meer

 

Enerverende vakantie ellende

Gisteren kwamen mijn lief, mijn poes en ik terug van onze vakantie in Tjechie.
Alhoewel vakantie.... het was eerder een aaneenschakeling van cursussen en testen die we gedaan hebben: lees meer

 

naar boven

 

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen, klik dan hier

 

© Verander je Wereld. Wil je de column of tips uit deze nieuwsbrief of van mijn weblog overnemen? Dat kan. Graag wel met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Register Counsellor bij ABvC.
Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690