April 2010 - Nieuws en Inspiratie - Geboortefeest!

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen voor wie deze brief interessant is? Doorsturen mag!

Inhoud

 

Geboortefeest Love Unlimited - 28 april 2010

 

 

Na twee jaar samenwerken, creëren, zwoegen, schrijven en vooral ook genieten is het dan zo ver: Het geboortefeest van het boek 'Love Unlimited - een vrije kijk op liefdesrelaties' komt er aan en wel op woensdag 28 april 2010 in de bibliotheek in 's-Hertogenbosch!

Het is de bekroning op de investering van de afgelopen jaren en een prachtig gevolg van mijn kennismaking met de Zweedse schrijver Stephan Wik, die april 2008 contact met mij zocht.

Het is leuk om even terug te kijken op het hele creatieproces. Een mailtje van Stephan gevolgd door een telefoongesprek van anderhalf uur waarin we zoveel in elkaar herkenden kwa visie op liefdesrelaties en intimiteit, leidde spontaan tot een ontmoeting op Kasteel Slangenburg. Na drie dagen intensieve gesprekken voeren was het voor ons duidelijk: Dit boek moet er komen, en wij zijn degenen die deze klus moeten klaren. De wereld is er klaar voor.

Het is mooi om terug te kijken op het schrijfproces zelf. Vele midweken en weekenden bracht ik door op Kasteel Slangenburg, ver weg van de dagelijkse drukte, ondersteund door de lieve gastvrouwen en gastheren van het kasteel. Het was heerlijk om te doen.

Halverwege het schrijven gooiden we onze aanvankelijke structuur en inhoud geheel overboord, wat betekende dat we helemaal opnieuw begonnen in een andere vorm: twaalf verhalen uit de coachpraktijk. We lieten ons er niet door tegenhouden, integendeel. Daarbij liepen onze persoonlijke processen op het gebied van liefde en relaties parallel met de groei van het boek. Het was alsof alles wat er gebeurde een reden had en het boek daarmee op een hoger plan bracht.

Het was spannend om te doen: kan ik wel schrijven over niet bestaande mensen en komen ze wel echt over? De uitgever vond van wel en zelf ontdekte ik bij het lezen van de drukproef dat ik sommige verhalen zo spannend vond, dat ik vergat dat ik aan het corrigeren was. Ik bedoel maar.

Maar hoe er nu werkelijk gereageerd gaat worden op Love Unlimited is toch erg spannend voor mij. Ik denk ook voor Stephan. Zijn stukjes over liefde, intimiteit en seksualiteit uit de eeuwenoude culturen zijn verhelderend en prikkelend en brachten mij echte eye-openers. Sowieso was werken met Stephan heerlijk: inspirerend en passievol. Op die manier worden de echte cadeautjes van het leven geboren en Love Unlimited is er duidelijk een van.

De geboorte van Love Unlimited wil ik graag met jullie vieren in de vorm van een boekpresentatie met miniworkshop en een klein feestje. Ik zou het erg leuk vinden als jullie daar allemaal bij zijn. Want uiteindelijk is het net zoals met liefde: door vreugde te delen, kun je vermenigvuldigen!

En jij, kom jij ook meedelen in de feestvreugde op het geboortefeest van Love Unlimited? Laat het me weten!

 

Reageer op deze column op mijn weblog hier

 

naar bovend

 

Actueel

 

Geboortefeest Love Unlimited - 28 april 2010

Het geboortefeest van Love Unlimited vindt plaats in de centrale bibliotheek van 's-Hertogenbosch. Er is een miniworkshop 'Love Unlimited' waarin je inzicht krijgt in de verbingen in jouw vriendschaps- en liefdesrelaties. In de workshop over de liefde en relaties die vooral leuk en speels is, krijg je gratis tips krijgt hoe je je relatie leuker kunt maken. Na afloop is er alle tijd om te netwerken, of met elkaar te kletsen onder het genot van een hapje en drankje.

Waar:              bibliotheek Hinthamerstraat Den Bosch

Tijd:                  van 20:00 - 23:00u

Investering:    € 25 inclusief het boek Love Unlimited, een miniworkshop, koffie met iets lekkers en na afloop een drankje en hapje.


De eerste opbrengst van de verkochte boeken bij deze lancering gaat naar stichting Mamacash.

Ben je ook nieuwsgierig naar het boek en wil je meefeesten? Laat het me weten!

 

 

Opbrengst verkoop boeklancering voor Mama Cash

Mama Cash investeert in vernieuwende feministische en vrouwen-rechtenorganisaties, netwerken en fondsen die geleid worden door vrouwen en meiden.

Ieder jaar steunen ze ongeveer honderd groepen, die overal ter wereld de risico's nemen die nodig zijn om onderdrukkende structuren en systemen te veranderen.


Mama Cash geeft prioriteit aan groepen vrouwen en meiden die het meest gemarginaliseerd zijn, zoals: lesbische en biseksuele vrouwen, transgenders, vrouwen die te maken hebben met HIV/AIDS, sekswerkers, vrouwen in een economische achterstandspositie en andere groepen vrouwen die te lijden hebben onder de meest ernstige vormen van discriminatie.

De opbrengst van de verkoop van de boeken op het geboortefeest gaat dan ook naar Mama Cash.

 

Nieuwe website: www.liefdedelen.nl

Bij de geboorte van Love Unlimited hoort ook een nieuwe website. In mijn huidige website is de informatie rondom begeleiding bij liefdesrelaties verspreid en te ver weg in de structuur verborgen. Daarom een nieuwe website, waarbij je alle informatie kunt vinden rondom liefdesrelaties, intimiteit, seksualiteit, polyamorie, jaloezie en driehoeksrelaties. Ook de oefeningen die beschreven zijn in Love Unlimited vind je straks op de site.

Nieuwsgierig? Je kunt nu alvast een kijkje nemen op www.liefdedelen.nl

Alle feedback en tips over de site voor verbetering zijn welkom!

 

naar boven

 

In de media

 

Algemeen Dagblad - polyamorie zaterdag 13 maart

In het Algemeen Dagblad van zaterdag 13 maart stond een uitgebreid artikel over polyamorie, volgens trendwatcher Adjiedj Bakas de relatievorm van de toekomst. Journaliste Yoeke Nagel interviewde mensen met een triorelatie en nam een kijkje op het Valentijnsymposium waar ik een workshop gaf met als thema 'Liefde, vriendschap of meer?'. Ook ik ben geinterviewd en een aantal tips uit Love Unlimited werden genoemd.

 

Wil je het artikel lezen? Klik dan hier voor deel 1 en hier voor deel 2 met de tips.

 

Gezocht: Polyamoreuze vrouwen en stellen voor interview

Het tijdschrift Elle zoekt polyamoreuze vrouwen die willen vertellen over hun polyamoreuze of open relatie. Voor Elle ben ik zelf al geinterviewd, maar het is natuurlijk leuk als er ook ervaringsdeskunidgen aan het woord komen. Nina Stegeman is een erg leuke journaliste die zin heeft om een prachtig artikel te maken. Gunstig is: Je mag het ook anoniem doen.

Radio Nederland Wereldomroep wil een korte videoreportage (3 minuten) maken over ''Polyamorie''. Idee is om in deze reportage een ''gezicht'' te geven aan een driehoeksverhouding. Caroline.Moens@rnw.nl zoekt daarvoor een relatie waarin het onderwerp openlijk bekend is (tussen de partners, eventueel ook bekend voor de familie). Idee achter de reportage is dat polyamorie steeds meer openlijk wordt in Nederland. Het filmpje is voor de website van de wereldomroep.

Durf jij mee te helpen aan het bespreekbaar maken van een taboe?

Mail direct naar Nina: elle.tekst2@hachette.nl voor een (anoniem)interview in Elle, of naar Caroline.Moens@rnw.nl voor het korte filmpje.

stering is inclusief lunch, drankjes, en het boek 'Ontvoerd' van Arjan Erke

naar bovende

 

AGENDA

 

Bijscholingsdag: Effectief coachen bij liefdesrelaties - bijscholingsdag 17 april 2010

Ben je hulpverlener en op zoek naar nieuwe handvaten om mensen te coachen op het gebied van liefdesrelaties? Op zaterdag 17 april 2010 organiseer ik een bijscholingsdag 'effectief coachen bij liefdesrelaties' voor coaches, counsellors, therapeuten en begeleiders.

Samen met je collega's ga je op een creatieve manier aan de slag om te ervaren hoe het is om je clienten op een snelle en effectieve manier te begeleiden op het gebied van (liefdes)relaties. Je leert om op een vrijere manier naar relaties te kijken.

Hier lees je meer over de workshop en wat het jou kan bieden.

 

 

Workshop: Effectief communiceren in liefdesrelaties - 24 april 2010

Je partner begrijpt je vaak niet en jij snapt maar niet waarom. Maar op een ander moment heeft hij/zij aan een woord genoeg. Communiceren binnen je relatie: op welke manieren doe je dat? Wat zijn onze belemmeringen en waardoor worden ze veroorzaakt? Wat is effectief communiceren en hoe kun je dit leren? Iedereen die last heeft van hinderlijke patronen of op steeds terugkerende conflicten stuit in de relatie, krijgt in deze workshop inzicht hoe het anders kan. Lees meer

 

 

Avondworkshops Praktische Polyamorie  vanaf 25 mei 2010

 

Vanaf dinsdag 25 mei vinden er 5 avondworkshops Praktische Polyamorie plaats. Deze keer in het coachhuis in Den Bosch. Wil je samen met andere mensen praten over hoe jij polyamorie vormgeeft in je relatie? Samen ontdekken hoe je het nog leuker kunt maken?

Lees meer

 

 

Workshop Omgaan met jaloezie - 28 mei 2010

Jaloezie in je liefdesrelatie kan je leven behoorlijk lastig maken. Jaloers zijn overkomt bijna iedereen wel eens. Het zijn normale menselijke gevoelens die echter erg heftig kunnen zijn. Dat komt omdat er zoveel verschillende gedachten en gevoelens bij elkaar komen, wat zich uit als een grote bal van jaloezie. Als je er teveel last van hebt kan het je leven zelfs gaan bepalen.

Dat kan ook anders. In deze workshop leer je er alles over. Lees meer

 

 

Academie voor Counselling en Coaching - informatieavond 10 juni

September 2010 start ik weer met zowel een nieuwe opleiding Counselling en Coaching als Mensgericht Coachen in Eindhoven. De training Counselling en Coaching vindt plaats op tien donderdagen, de training Mensgericht Coachen op vrijdagen. De praktijkdagen vinden eens per maand plaats.

Hier lees je meer over de opleidingen en hier lees je meer over mij als trainer. Wil je weten wat studenten zeggen over mij? Klik dan hier.

Op donderdagavond 10 juni is er een informatieavond. Hier kun je er meer over lezen.

De trainingsdagen vinden plaats in Zalencentrum de Ambassadeur te Eindhoven, op 10 minuten loopafstand van het station. Meer weten over ACC? Klik hier

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?  Schrijf je nu in.

 

Coachen met het Ontgijzelingsmodel - Bijscholing 24 en 25 juni

Ben je coach en op zoek naar nieuwe technieken om mensen die vastzitten te begeleiden naar meer innerlijke vrijheid en optimale samenwerken? Zin in een nieuwe effectieve coachmethode?

In deze bijscholing voor coaches, counsellors en therapeuten ga je samen met je collega's aan de slag om te ervaren hoe het is om je clienten te begeleiden met het Ontgijzelingsmodel. Je maakt kennis met het model, zowel theoretisch als in praktische oefeningen die je kunt gebruiken in jouw coaching. Je leert werken met de zeven thema's van het Ontgijzelingsmodel: accepteren, intuitie, motiveren, participeren, bewegen, groeien en zijn door praktisch toepasbare en creatieve oefeningen. Meer weten?

Hier lees je meershop e workshop.

 

naar bovend

Weblog van Leonie

 

 

 

Lees mijn weblog hier

 

Klik hier voor actuele agenda zaken

 

naar boven

 

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen, klik dan hier

 

© Verander je Wereld. Wil je de column of tips uit deze nieuwsbrief of van mijn weblog overnemen? Dat kan. Graag wel met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Register Counsellor bij ABvC. Praktijk in Den Bosch en
Den Haag. Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690