April 2008 - Nieuws en Inspiratie - Synchroniciteit

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen die deze brief wellicht willen ontvangen? Doorsturen mag!

Inhoud

 • Actueel
  Succesvolle workshop 'de kracht van het ontgijzelen' met Arjan Erkel
 • In de pers
  als relatiecoach in Volkskrant Magazine
  als relatiecoach in Winq Magazine
 • Boekentips
  Synchroniciteit - Joseph Jaworski
  Taoistische tantra - Stephan en Mieke Wik
 • Website tips
  www.synchroniciteit.nl
  Spiritueel ondernemers netwerk
 • AGENDA

 

Synchroniciteit - Zinvol toeval

 

 

Zoals jullie wellicht weten schrijf ik een boek over mijn aanpak en ervaring met relatiecoaching. Toch lukte het me niet goed om het echt van de grond te krijgen. Tot ik een mail kreeg van de Zweedse schrijver Stephan Wik die geïnteresseerd was in wat ik deed op dat gebied. Een telefoongesprek volgde. Voor we het wisten zaten we anderhalf uur te kletsen over onze gedeelde visie. Ik raakte enorm geïnspireerd door zijn enthousiasme. Toen hij verzuchtte dat hij graag eens live met me wilde praten, hoorde ik mezelf hem uitnodigen voor een weekendje Slangenburg: mijn lievelingsplek voor zelfreflectie en inspirerende ontmoetingen.

 

Mijn lief had zo zijn aarzelingen. Zomaar iemand uitnodigen die je niet echt kent? En dat op Slangenburg, waar je zo graag alleen naar toe gaat? Wat weet je nu van hem? Nee, veel wist ik niet, maar mijn intuïtie zei me dat het goed was. Niet logisch voor velen, voor mij inmiddels een goede graadmeter.

 

Het werd een bijzondere ontmoeting van drie zeer volle en intensieve dagen. Al aftastend en pratend ontdekten we dat we elkaar veel te bieden hadden. Zowel op persoonlijk als op zakelijk gebied. Het was alsof het zo had moeten zijn dat wij elkaar ontmoetten. Of zoals Stephan het verwoordt: het is alsof dit boek geschreven moet worden en dat wij hiervoor de aangewezen personen zijn.

 

Toen ik thuiskwam lagen er twee mails in mijn busje van Engels sprekende mensen die relatiecoaching wilden. Toeval? In al die jaren heb ik slechts één verzoek gehad. Zinvol en leuk is het in ieder geval wel. Ook kreeg ik te horen dat het interview over polyamorie voor het tijdschrift Winq doorgaat. Steeds meer mensen met relatieproblemen vinden de weg naar mijn praktijk. Andere coachingsvragen nemen af. Toeval?

 

Synchroniciteit is het verschijnsel dat alles met elkaar verbonden is en invloed heeft op elkaar. Volgens de psycholoog Carl Gustav Jung is er sprake van synchroniciteit wanneer er gelijktijdig gebeurtenissen plaatsvinden die voor betrokkenen zinvol zijn, zonder dat er een causaal verband is. Ik ken het verschijnsel ook van eerdere ervaringen, zoals toen ik een moeilijk besluit moest nemen en er dagelijks dingen gebeurden die mijn nog niet uitgesproken keuze ondersteunden. Daardoor kreeg ik de kracht om te handelen.

 

Bij de ontmoeting met Stephan had ik een onbevangen houding. Luisterend naar mijn buikgevoel durfde ik mezelf kwetsbaar op te stellen. Ik durfde te luisteren naar wat ik van binnen voelde: een gezamenlijke passie om te creëren van binnen uit. Door dit met elkaar te delen kregen we steeds meer zin en vertrouwen om met elkaar te gaan samenwerken. En zo geschiedde.

 

Ons boek met tools voor duurzame liefdesrelaties in de 21e eeuw, zal als coproductie worden uitgegeven in zowel het Engels als het Nederlands. Zijn uitgever is erg enthousiast. Ik ben er van overtuigd dat ons boek er gaat komen. De eerste acties zijn in gang gezet en een nieuwe week Slangenburg is gepland. En bij deze is een belofte gemaakt.

 

En, welke dingen vallen jou toe? Durf jij onbevangen te kijken naar wat er gebeurt in jouw wereld?

TIPS

 

TIPS VOOR SYNCHRONICITEIT

 1. Zorg voor rust en ruimte
  Begeef je regelmatig een omgeving waarin rust en ruimte is. Het helpt je in contact te komen met datgene wat werkelijk in jou leeft en wat belangrijk voor je is. Mediteren helpt hierbij.
 2. Leef gezond
  Zorg voor een gezond lijf. Beweeg regelmatig. Een gezond lichaam is ontvankelijker voor zijn omgeving.
 3. Luister naar lichaamssignalen
  Wat voel je in je lijf bij gebeurtenissen? Wat zegt je buikgevoel? Hoe is je ademhaling? Wat zegt dit over wat je doet?
 4. Train je zintuigen
  Concentreer je dagelijks op een van je zintuigen, als voelen, luisteren, zien, ruiken of horen. Met je zintuigen pik je immers de signalen op uit de buitenwereld. Wat hoor je bijvoorbeeld op dit moment? Hoe klinkt je ademhaling?
 5. Luister naar je intuïtie
  Durf te luisteren naar datgene wat er op je pad komt, en waarbij je voelt dat het goed is. Dan ontstaat er passie en positieve energie.
 6. Wees onbevangen
  Durf in contact met de ander jezelf onbevangen en kwetsbaar op te stellen. En ja, dat is soms eng!
 7. Zorg voor positieve ondersteuning
  Werk aan belemmerende overtuigingen die je weerhouden in actie te komen. Formuleer voor jezelf positieve ondersteunende gedachten en zet ze regelmatig in.
 8. Laat los en geniet
  Laat het leven zijn gang gaan en vermijd het om dwangmatig om synchroniciteiten te zoeken. Ga niet analyseren maar geniet van de zinvolle toevalligheden die op je pad komen.

naar boven

 

Actueel

 

Succesvolle workshop 'De kracht van het ontgijzelen' - met Arjan Erkel

Op 18 maart vond, in samenwerking met Arjan Erkel en collega trainer/coach Loes Koot in Amsterdam de workshop 'De kracht van Ontgijzelen' plaats. Acht deelnemers onderzochten op welke wijze zij zich gevangen voelden in hun dagelijkse leven.  Zij kregen aan de hand van het ontvoeringsverhaal van Arjan Erkel en het Ontgijzelingsmodel © handvatten om hun situatie zo te benaderen dat zij meer vrijheid ervaarden en nieuwe kansen zagen.

Deelnemers over de workshop:

''Ik heb er meer uitgehaald dan verwacht en ik ging wel heel verwachtingsvol er naar toe!  Een heel inspirerend verhaal dat uitstekend als kapstok gebruikt werd in het verdere verloop van de dag''

''Ik was bang dat onze 'gewone problemen' in het niet zouden vallen bij het heftige gijzelingsverhaal van Arjan. In de praktijk was dit helemaal niet het geval. Duidelijk omgezet in iets enorm positiefs en inspirerends''

''Mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Het was indrukwekkend en heel inspirerend. De koppeling van het verhaal van Arjan naar het Ontgijzelingsmodel maakt veel duidelijk. Het geeft me veel stof tot verdere reflectie.''

Hier luister je naar een kort radiointerview met Arjan over de aankondiging van een eerdere workshop. r

Heb je ook interesse in een workshop? Laat het ons weten.

In company workshops of trainingen zijn ook mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Ja, ik heb interesse in een workshop of training.

 

naar boven erdere workshop.

In de pers

 

In Volkskrant Magazine als relatiecoach- 5 april

Op zaterdag 5 april verschijnt in het Volkskrant Magazine een uitgebreid artikel over polyamorie. Er zijn een aantal mensen geinterviewd die polyamoreus leven, en ook mensen die er moeite mee hebben. Ook ik ben geinterviewd als relatiecoach en ervaringsdeskundige. Het resultaat is een mooi artikel met voorbeelden van andere relatievormen.

In mijn vorige nieuwsbrief stond de datum van 22 maart, maar dit is verschoven naar 5 april. Je bent dus nog niet te laat!

 

In Winq Magazine als relatiecoach - mei 2008

In het volgende nummer van Winq Magazine, verschijnt een groot artikel over polyamorie in homorelaties. Winq verschijnt 9x per jaar, en is inmiddels het grootste homo tijdschrift van Nederland.

Journalist Paul Geerts interviewde een aantal mannen met een polyamoreuze relatie. Als biseksuele en polyamoreuze vrouw en relatiecoach geef ik mijn visie op polyamorie, mede vanuit de ervaringen met polyamorie in mijn praktijk.

naar boven

Boekentips

 

Synchroniciteit - Joseph Jaworski

'Synchroniciteit' is niet alleen een inspirerend, maar ook een praktisch boek. Het stimuleert de ontwikkeling van die capaciteiten die nodig zijn om onze toekomst zelf vorm te geven, in plaats van voortdurend te reageren op gebeurtenissen van buitenaf.

Jaworski laat aan de hand van zijn eigen ervaringen zien dat door een fundamentele verandering van focus een geheel nieuwe manier van leidinggeven kan ontstaan die niet gericht is op het verwerven van persoonlijke macht, roem en status, maar die het geheel dient omdat dat alleen echt werkt.

 

Het boek kun je hier bestellen

 

Taoistische Tantra - Stephan en Mieke Wik
vitaliteit gezondheid en meer seksuele energie

 

Een openhartig, waargebeurd verhaal van twee mensen die hun relatie transformeerden door hun vitaliteit en gezondheid te leren opladen met verrijkte seksuele energie. Op een persoonlijke manier laten het echtpaar Stephan en Mieke Wik de lezer kennismaken met Taoistische Tantra. Ze vertellen beurtelings hun eigen verhaal en beschrijven ieder hun ervaringen over hun intrede in de tantrawereld.

Al lezend wordt duidelijk dat een goede communicatie hierbij niet mag ontbreken, alsmede aandacht voor elkaar en overgave aan elkaar. Ik ben onder de indruk van de openheid van Stephan en Mieke in hun boek. De menselijke aspecten die die gepaard gingen bij hun zoektocht worden open en eerlijk beschreven. Petje af.

 

Hier kun je meer lezen over het boek en het bestellen.

 

naar boven

Website tips

 

Platform Synchroniciteit

Meer weten over synchroniciteit? Lezing of workshop volgen? Surf dan eens naar www.synchroniciteit.nl

 

Spiritueel Ondernemers Netwerk

Wil je meer lezen of weten over synchroniciteit? Op deze site vind je links naar boeken, artikelen en filmpjes over synchroniciteit, ondernemen en management. Niets zweverigs dus. Klik hier.

 

naar boven

AGENDA

 

Academie voor Counselling en Coaching - start sept 2008

 

Ik ben als trainer verbonden aan de Academie voor Counselling en Coaching in Eindhoven. Begin 2008 ben ik gestart met twee nieuwe, volle groepen. Het is ontzettend leuk om te ervaren hoe snel je met mensen de diepte in kunt gaan en om te zien hoeveel er in een paar dagen gebeurt met mensen.

Een nieuwe cursus Counselling en Coaching start weer in september, op de donderdagen. Collega trainer Hans Hoolmans zal de training Mensgericht Coachen voor zijn rekening nemen, op de zaterdagen.

Hier kun je er meer over de opleidingen lezen. Meer info vind je de site van de Academie.

Er is een speciale korting voor wie zich voor alle vier de niveaus tegelijk inschrijft en betaalt.
Hier
kun je je inschrijven.

In de maand juni vindt er weer een open dag plaats. De datum en lokatie is nog niet bekend. Hou dus de actueel pagina of de volgende nieuwsbrief in de gaten!

naar boven

 

Workshop Communicatie binnen relaties - 27 juni

Omdat er steeds verzoekjes komen voor de workshop 'communicatie binnen relaties' is er weer een nieuwe datum gepland, en wel op vrijdag 27 juni 2008.

 • Je partner begrijpt je vaak niet en jij snapt maar niet waarom
 • Jullie belanden steeds weer in hetzelfde negatieve patroon en het lukt niet om er samen uit te komen
 • Je weet dat je soms ineffectief gedrag vertoont, maar ja...
 • Je hebt het gevoel dat er meer te halen valt uit je relatie, maar hoe?

Herkenbaar?

Wil je ook beter communiceren met je partner en meer uit je relatie halen?

Kom dan naar de workshop 'Communicatie binnen relaties' op 27 juni in 's-Hertogenbosch.

Hier kun je meer lezen over de workshop en aanmelden.

 

naar boven

 

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen, klik dan hier

 

© Verander je Wereld. Wil je de column of tips uit deze nieuwsbrief overnemen? Dat kan.

Graag met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690