logo

welkom   |   actueel   |   diensten   |   informatie   |   contact   |  wie is   |   gastenboek   |   inspiratie

© Inge van Vuuren

Ontvang je deze nieuwsbrief en ben je niet geļnteresseerd, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl en je wordt van de lijst gehaald. Heb je nieuws of info die je wilt laten opnemen in deze nieuwsbrief, stuur dan ook een e-mail naar hetzelfde adres. Ook als je anderen kent die wellicht deze brief willen ontvangen: feel free en stuur deze gerust door!

Actueel - Nieuwsbrief

April 2006
Inspiratie van Verander je Wereld

Tot bloei komen
Langzaam verandert het weer. Het wordt zachter, lichter en groener. Ontluikende knoppen. Sommige struiken schitteren in volle pracht met takken vol bloesem. Ik voel het verlangen om ook tot bloei te komen in mij kriebelen. Het verlangen om passie en innerlijke kracht te gebruiken, om talent en power te tonen, om te groeien. Niet af en toe zoals nu, maar dagelijks. Doen wat je leuk vindt integreren in het leven van alle dag. Soms moet je een grote stap zetten om dat te kunnen verwezenlijken.

Er zijn planten die graag op een vaste plek blijven staan. Die houden nu eenmaal van schaduw en groeien daar gestaag door. Er zijn ook planten die als zij te lang op een plek staan, verpieteren of last krijgen van allerlei ziekten. Die moeten van tijd tot tijd een nieuwe plek hebben om in volle groei te kunnen blijven. Zo vergaat het mij soms ook.

Vele jaren heb ik met plezier gewerkt als applicant bij een groot commercieel bedrijf. Veel nieuwe dingen leren en vaak op zakenreis. Na een jaar of 5 begon het te knagen: het alom bekende ‘is-dit-alles-gevoel’. Je weet dat je nog wel even vooruit kunt, maar ook niet lang meer. Zo begon ik in 2004 aan mijn studie tot coach en counsellor en startte in 2005 mijn praktijk. Ik merkte dat ik in deze job veel beter tot mijn recht kom. Verander je Wereld kreeg steeds meer vorm en body terwijl mijn 32-urige baan als applicant steeds meer voelde als een bijbaan. Ik werd steeds meer heen en weer geslingerd. Tot er een oplossing kwam: een verschil van mening over de manier van werken mondde uiteindelijk uit in een afscheid van mijn baan in het bedrijfsleven.

Afscheid nemen betekent ook iets achterlaten. Je moet je losmaken van het vertrouwde, van bekendheid, van veiligheid en zekerheid. Maar het betekent ook: ruimte maken voor nieuwe dingen, een nieuwe plek, een nieuwe voedingsbodem! Een frisse wind door je gedachten, plannen maken. Het gevoel dat je weer kunt groeien, je passie kunt voelen, spelen met creativiteit, in je kracht komen, je talenten naar buiten brengen.
Tot bloei komen!

Laat die zomer dus maar komen, want vanaf 1 juli ga ik me fulltime richten op Verander je Wereld! Ik kan niet wachten…

Hoe zit het met jou? Kom jij nog steeds regelmatig tot bloei?

Dagelijkse Gedachte
Op de website http://www.dagelijksegedachte.net vind je iedere dag een bezinnende spreuk. Even stilstaan bij de zin van je bestaan. Zoals bijvoorbeeld deze prachtige zin:

Pas als je de moed toont je weg te gaan, toont de weg zich aan jou.
Paulo Coelho

Je kunt jezelf trakteren op een dagelijkse spreuk of er een doorsturen aan iemand in je omgeving. Je kunt er ook jouw favoriete spreuk naar toesturen. Gedeelde vreugd is dubbele vreugd. Zo is het ook met zingeving.

In de pers
Maandag 10 april gaf Leonie een lezing over de kunst van het NEE zeggen in de stadsbibliotheek in Den Bosch. Leonie gaf een interview aan Boschtion-RTV die tevens opnames maakte voor hun programma ‘Leven’ van op vrijdag 14 april jl. Hou de website in de gaten want binnenkort staat er een link op naar de tv-uitzending!

Nederland waardeert!

Een geweldig leuk initiatief van personal coach Martinique Walraven. Wat zou er gebeuren als waarderen de normaalste zaak van de wereld wordt? Wat waardeer jij in je vriend, vriendin, familie, baas of collega? Zijn zij daarvan op de hoogte? Laat het ze weten en stuur iedereen een ‘wat-ik-waardeer-in-jou-kaartje’ De wereld gaat er vast even anders uitzien!
Voor kaarten en meer info klik hier.

AGENDA - Workshops

Leonie organiseert samen met Ellen van Focusopjeleven een workshop ‘De kunst van het NEE zeggen’ op zondag 2 juli 2006 in Den Haag. Samen met Jeffery dezelfde workshop op zaterdag 23 september 2006 in Berlicum (’s-Hertogenbosch)

Op zaterdag 20 mei 2006 is er weer een workshop ‘Communicatie binnen relaties’ voor partners en iedereen die geïnteresseerd is in relaties. Deze vindt plaats in Vlijmen (Den Bosch). Je kunt je nog aanmelden, er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Voor meer info over de workshops en aanmelden zie http://www.veranderjewereld.nl/actueel.html

 

© Verander je Wereld.Niets uit deze nieuwsbrief mag overgenomen worden zonder toestemming van de auteur en met bronvermelding.

terug naar Actueel